2011 Avrupa BasketbolŞampiyonası (Litvanya)

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonasında Favoriniz ?

  • b) İspanya

    Oylar: 0 0.0%
  • e) Slovenya

    Oylar: 0 0.0%
  • f) Litvanya

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    45
G

Guest

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası, kısaca EuroBasket 2011, 37. Avrupa Şampiyonası olacaktır. Litvanya'da yapılacaktır. Bu şampiyonada 24 takım olacaktır.

Salonlar

Grup maçları 4 ulusal salonda oynanacak. Bunlardan bazıları Kaunas Arena (inşa halinde), Šiaulių Arena (inşa halinde) ve Panevėžys Arena (inşa halinde). Eleme maçları başkent Vilnius'taki Siemens Arena'da veya yeni Kaunas Arena'da oynanancak.

Şehir Salon Kapasite
Vilnius Siemens arena 11,000
Šiauliai Šiaulių arena 5,500
Panevėžys Panevėžio arena 5,115
Klaipėda Klaipėdos arena 5,486
Alytus Alytus arena 5,500
Kaunas Kauno arena 15,000 Plan aşamasında

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası için kura çekimi 30 Ocak'ta Vilnius'ta yapılacak.

1. Torba : İspanya, Sırbistan, Yunanistan, Slovenya
2. Torba : Türkiye, Fransa, Hırvatistan, Rusya
3. Torba : Litvanya, Almanya, Karadağ, Belçika
4. Torba : Büyük Britanya, Makedonya, İsrail, Gürcistan
5. Torba : İtalya, Bulgaristan, Polonya, Bosna Hersek
6. Torba : Ukrayna, Letonya ve elemelerden gelecek 2 takım

not : Elemelerden gelecek 2 takımsa 24 Ağustos'ta Finlandiya, Macaristan ve Portekiz arasında oynanacak maçlarla belli olacak.


umarım bizim için iyi bi turnuva olur ve şampiyon oluruz.ama çok zor tabi - ev sahibinin litvanya olduğunu düşünürsek taraftar desteği ve diğer takımlarında şampiyonaya hangi oyuncularla gelecekleri bence çok belirleyici olacak.
30 ocak'ta çekilecek kurada çıkmasını istediğim gurup :)

yunanistan
karadağ
gürcistan
bulgaristan
6. torba farketmez :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası 1. tur grup kuraları belli oldu.

31 Ağustos-18 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonanın ilk 6 gününde 1. tur grup maçları tamamlanacak.

Çekilen kuraya göre gruplar şöyle oluştu:

Türkiye, İspanya, Litvanya, Britanya, Polonya, Elemelerden gelecek 2. takım (Finlandiya, Macaristan veya Portekiz)

B Grubu
İtalya, İsrail, Sırbistan, Letonya, Almanya, Sırbistan

C Grubu
Yunanistan, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya, Bosna Hersek, Elemelerden gelecek 1. takım (Finlandiya, Macaristan veya Portekiz)

D Grubu
Slovenya, Rusya, Belçika, Gürcistan, Bulgaristan, Ukrayna

not : A Grubu'ndaki mücadeleler, Panevezys kentindeki 5 bin 656 seyirci kapasitli Cido Arena'da oynanacak.

bana göre 1. 3. ve 4. torbadan gelebilecek en zor rakipler geldi tam anlamıyla ölüm grubu ispanya'nın çıkmasına bişey demiyorum ama 3. torbadan ev sahibi litvanya'nın çıkması çok kötü oldu.eğer britanya'da nba'deki oyuncularıyla şampiyonaya gelirse bu grup tamamen karışır...
 
18 Kişilik A Milli Basketbol Aday Kadrosu*

Barış Ermiş – Banvit
İzzet Türkyılmaz – Banvit
Cenk Akyol – Andolu Efes
Kerem Gönlüm – Anadolu Efes
Kerem Tunceri – Anadolu Efes
Doğuş Balbay – Anadolu Efes
Sinan Güler – Anadolu Efes
Emir Preldzic – Fenerbahçe Ülker
Oğuz Savaş – Fenerbahçe Ülker
Ömer Onan – Fenerbahçe Ülker
Sertaç Şanlı – Galatasaray
Ender Arslan – Galatasaray
Furkan Aldermir – Galatasaray
Ömer Aşık – Chicago Bulls
Semih Erden – Cleveland Caveliers
Ersan İlyasova – Milwaukee Bucks
Hidayet Türkoğlu – Orlando Magic
Enes Kanter – Utah Jazz
 
bu turnuva geçmiş avrupa şampiyonalarından farklı olarak 18 gün içinde oynanacak ve çok maç yapılacak buna istinaden kadro genişliği olarak ispanya favori gibi duruyo bence şampiyonada diğer bi favoriyse bence sırbistan bide ev sahibi litvanya var tabi ama umarım biz şampiyon oluruz...
 
İş başa düştüğünde olayı ciddiye alıp bastırdığımız doğru. Ama bence o sözler bir kenarda kalsın, zira hazırlık maçlarında ciddi rakiplerle oynadığımız maçlarda ne halde olduğumuz ortada. Ne Portekiz ne de ev sahibi Litvanya'yı zorlayarak şaşırtan Britanya, şu anda bizim ayarımızda değiller pek. Britanya zaten Luol Deng haricindeki NBA yıldızlarını getiremedi sigorta olayları yüzünden. Şayet Joakim Noah ve Ben Gordon kadrolarında olsaydı ciddi bir tehdit olabilirlerdi. Sahi, bu 3 oyuncu ne ara Britanya pasaportu aldı da milli takımda oynamaya başladılar hatırlamıyorum. Ama isterse Kobe'yi getirsin, ligi olmayan ülkenin milli takımı bir yere kadar... Olimpiyat gazı bu hep.

Bu akşam hem futbol hem basketbol maçları var sanırım. Uzun süredir basketbol takımına karşı hissettiğim heyecanı futbol takımına karşı hissetmiyordum. Yine heyecan duyulacak bir maç değil fakat basketbol takımı ile aynı saatlerde olmasından mütevellit, onu da bir izleyelim bakalım diyorum. Asıl izlememiz gereken maç Avusturya maçı ya, neyse. Kazakistan maçı da 12 Dev Adam'ın yanında bira içmeye bahanemiz olsun. : )
 
Daha önce bahsetmiştim, iddaa konusunda fenomen sayılabilecek iş arkadaşlarına sahibimdir. Dün bunlardan iki tanesi gitmiş kupon yapmış gelmiş. Biri Litvanya'ya galibiyet vermiş oranlara bakarak tahmini (ki daha önce u17'lerde bizim milli takıma karşı Lihtenştayn'a da galibiyet vermiştir). Öteki de gelmiş bana diyor ki "abi Litvanya nasıl ülke, basket maçımız varmış bastım Türkiye'ye" diyor :D Bizim adımız önde yazdığı için de evsahibi biziz sanmış ahahha :D "Ula dedim evsahibi Litvanya, 10 maç yapsak 6-7'si onlarda şu şartlar altında." Açtık istatistikleri, son 10 yılda oynadığımız 10 maçın 7'si harbiden de Litvanya. Nitekim dün akşam son iki dakikaya kadar işte bakalım kim batacak, kim çıkacak deyu izledik :D Kazanabilirdik aslında, yazık oldu be. Sarunas'a ayrı uyuz oldum. Kaçırdığı kritik atışlarla kaybettiğimiz Fener maçları geldi aklıma. Bize löp löp soktu üçlükleri hain.
 
makedonya yunanistanı tokatlamış. isim mevzusu yüzünen aralarında husumet olduğu için ilginç bir eşleşmeydi. sonuçta iskender zeusu tokatladı. :D
 
ama yunanlılar iskender'in de kendilerine ait olduklarını iddia ediyorlar. makedonların iskender, yunanlıların iskenderini tokatladı diyelim ;) :)
aslında yunanistan makedonya'yı tanıyor, üsküp'te yunanistan'ın elçilikleri var diye biliyorum, yunanistan'ın sorunu sadece ülkenin isminde, "makedonya" ismini bizden başkası kullanamaz tiribinde yunanlılar. aslında bunu tüm yunanlılara indirgemek te haksızlık olur, oranın sağcı-milliyetçi tayfasının gereksiz burnu büyüklüğü ve hassasiyetinden kaynaklanan bi husumet aslında.

bu arada preldzic ne ara tc vatandaşı oldu? yemin ediyorum daha yeni gördüm.
 
daha maçın bitimine 12 saniye var, sadece 1 farkla geridesin, rakip olası serbest atışlara karşı kısalmış ta kısalmış, 12 saniyede içeriden garanti bi 2 sayılık koparmak varken, zamanı öldürüp son 1 saniyede 3'lük denemenin ne olduğunu anlayabilen varsa beri gelsin. hakem saçma sapan kararlar vermiş olabilir de sen naptın arkadaş maçı kazanmak için?
şimdi İspanya'yı yenicez de İngiltere'nin başka birini yenmesini bekliycez falan fişman, yattı bu iş maalesef.
 
Geri
Üst