Bir Allah Kuruşu

Nasıl çoğunluk yanılmazmış arkadaş hayret bir olay. Nasıl bir mantık bu. İslam ilk geldiğinde çoğunluk putperest değil miydi, yıllarca, onlarca yıl islamiyeti yaygınlaştırmak adına savaşlar sürmedi mi, bu savaşlarda çoğunluk karşı taraf değil miydi? (islam karşıtları) Nasıl yani çoğunluk yanılmaz? Çoğunluğun Demet Akalın dinlemesi, azınlığın Fatih Erkoç dinlemesinde daha iyi müzik yapan Demet Akalın'dır anlamını mı çıkartıyorsun? Hadi herşeyi geçtim, sen halkını çok bilinçli, bilgili, donanımlı mı sanıyorsun? ABD sempatizanıyken birden herkesin ABD karşıtı olmasının sebebi halkın aydınlanması, falan mıydı zannediyorsun? Medya ve benzer kuruluşlar koca halka bir majör görüşü birkaç ayda veya yılda empoze edebiliyor, bunları bilmiyor musun? Satanizm diye bi olgu pörtledi, medya da iyi ekmek var bunda diye üzerine gitti. O senin haklı dediğin çoğunluk saçma sapan siyah giyiniyor, saçı uzun diye metal bile dinlemeyen (bırak satanizmi) kişilere laf atmadı mı, dövmedi mi? En basidinden ucube ve tehlikeli mahlukatlarmış gibi bir gözle bakmadı mı? Sen AKP'ye duyulan güvenin büyük araştırmalar, bilgi birikimi neticesinde oluştuğunu falan mı zannediyorsun? Çoğunluk siyasi bilimlere ilgi duydu, makaleler okudu, kaynakları araştırdı da öyle mi AKP'yi tercih etti sanıyorsun?

Bir sözün diğerlerinin hiçbirinin kaale alınmaya değmeyecek bir beyinden çıktığını belgeliyor zaten.
 
Çoğunluğun gerizekalı olduğunu düşünen(özellikle de Türkiye de diye ekleyen) bir beyinden daha az kale alınacak bir cümle değildi. Yüce halkımıza haketmediği şeyleri nasıl bu kadar rahatça söyleyebiliyorsun, bu nasıl Türk olmaktır?...

Almanya nın sandıkta özgürce mi seçtiğini sanıyorsunuz hitleri? En kısa zamanda hitlerin nasıl başa geldiğini anlatan bir belgesel izlemenizi tavsiye ederim. Bildiğiniz halde mi saptırıyorsunuz yoksa bilmediğinizden mi böyle söylüyorsunuz acaba?
 
WildWind demiş ki:
Çoğunluğun gerizekalı olduğunu düşünen(özellikle de Türkiye de diye ekleyen) bir beyinden daha az kale alınacak bir cümle değildi. Yüce halkımıza haketmediği şeyleri nasıl bu kadar rahatça söyleyebiliyorsun, bu nasıl Türk olmaktır?...

Almanya nın sandıkta özgürce mi seçtiğini sanıyorsunuz hitleri? En kısa zamanda hitlerin nasıl başa geldiğini anlatan bir belgesel izlemenizi tavsiye ederim. Bildiğiniz halde mi saptırıyorsunuz yoksa bilmediğinizden mi böyle söylüyorsunuz acaba?

Sen zaten anca böyle manipülatif ve demagojilerle bezeli popülizm kokan laflarla prim yapmaya çalışırsın, da akıllı olanlar yemez merak etme. ;)

Nerede gerizekalı dmeişim, ya da zekasına hakaret eden bir imada bulunmuşum? Yüce halkımız falan dedin, ben de gerizekalılar dedim alkışlar sana. şak şak şak şak şak şak. öyle mi?

Yahu kolay kandırılmak zekayla alakalı bir durum değildir ki her zaman, olsa olsa eğitimsizlik, baştakilerin sömürüsel politikalarına duyarsızlaşma gibi şeyler ima etmiş olabilirim. Gerizakalı diye düşünmüyorum ki öyle birşey diyeyim. Haydi o satanizm muhabbetine bir cevap ver de beni yanlışla. Kolay etki altında kalmıyor yüce halkımız, şöyle şöyle örnekleri de var de. Hadi bekliyorum.

Ayrıca Moussolini, Hitler gibi kişilere halklarının inandığı, yani kısacası kandırıldığı belli bir durum. Nasıl başa geldilerse geldiler, halkları manipüle edilmişti ve böyle bir faşizmin başgöstereceğini tahmin etmediklerinden desteklemişlerdi bu diktatörleri. Evet ÇOÐUNLUK desteklemişti. ;)

Bırak bu ucuz numaraları da adam gibi cevaplar ver, eğer bir iftira daha atarsan moderatöre şikayet edileceksin...
 
Hadi herşeyi geçtim, sen halkını çok bilinçli, bilgili, donanımlı mı sanıyorsun?

Ben halkına gerizekalı diyorsun değil, özellikle düşünüyorsun dedim. Böyle düşündüğünü de bu cümlenden, özellikle Türk halkından bahsettiğini de "halkını" kelimenden çıkardım. Bu cümlen ile ne anlatmak istedin bilmiyorum ama bu cümlen bende öyle düşünmeme sebep oldu.İftira mı bu? Bu cümleleri nasıl kullanıyorsun demem mi iftira? Ne kaldı başka? İFtira falan yok ortada. Ucuz numaradan bahsetmişsin:) işte kendin yaptın iftira atmakla ilgili. Satanizm ile ilgili söylediklerinize katılmıyorum. Ortalık emo dolu apaçi dolu. Kimsenin dayak yediği yok. Siz dayak mı yediniz?

Sizin de bir belgesel izlemenizi tavsiye ederim Almanyayla ilgili. Ben sadece kendisini zorla seçtirdiğini söyleyeceğim size. Sonrası da çok karışık.

manipülatif ve demagojilerle bezeli popülizm kokan laflarla prim yapmaya çalışırsın

Burda çarşaf çarşaf, boy boy mazlum edebiyatı çekenler çok hakediyor bu cümleyi. Onlar kendilerini biliyor.
 
bilinçli, bilgili, donanımlı olmamak eşittir gerizekalı olmak diye bir çıkarımda bulunuyorsan, ve uyarmama rağmen analitik bir yorumla bunun üzerine gidiyorsan bu pek hayra alamet değil. Uzun uzun cevap vereyim mi, yoksa yanlış bir çıkarımda bulunduğunu kabul edecek misin?

Kısaca "eğitim bir insanı bilinçli, bilgili ve donanımlı yapabilir. Ama zeki yapamaz." Desem belki bir sonraki mesajının ana fikrini oluşturmanda yardımcı olabilir.

Diğer şeylerine asla cevap vermeyeceğim. Derin sularda yüzmek, ya da güzel bir açık alanda yürümek güzeldir. Ama sığ sularda gezinmek, çorapları ıslatmaktan başka bi işe yaramaz. Zevk de vermez. Selametle...
 
WildWind demiş ki:
Ben halkına gerizekalı diyorsun değil, özellikle düşünüyorsun dedim.

Ben de nerede demişim, ya da öyle bir ima içeren bir söz söylemişim dedim. Demagojiyi bıraksak diyorum artık. Çünkü kazanamazsın, ne niyetle burada olduğun belli. Resmen tüm herflerine işlemiş.
 
Olumsuzluklarla dolu beyinler midir derin sularda yüzmek güzel bir açık alanda yürümek?

Tüm cümlelerin ve düşüncelerin olumsuzken nasıl bu bahsettiğin güzelliklerde yaşıyorsun ki sen? Herkez yaşar sen yaşayamazsın bu düşüncelerle o derin sularda.

Burda senelerdir mazlum edebiyatı çekenler midir derin sularda yüzenler, açık alanlarda yürüyenler?

Sizin gözünüzden sığ olmak olumlu düşünmek, söylemek ise evet sığ sularda paçalarımı ıslatıyorum ben.

Bu cümlen ile ne anlatmak istedin bilmiyorum ama bu cümlen bende öyle düşünmeme sebep oldu

Bunu ilk mesajından sonra değil 2. mesajında sen "ben onu söylemek istemedim dedikten" sonra "sana inanarak" söyledim. Ama ilk mesajımda senin öyle düşündüğünü sanmıştım ve ona göre cevap vermiştim. Neden öyle sandığımı da açıkladım. ben olgunluk yapıp seni yanlış anladığımı söylüyorum sen neden yanlış anladın diye bir daha üstüme geliyorsun.Tekrar söylüyorum "bir yanlış yorumlamaydı" üzerime gelme lütfen daha fazla.

Ne niyetle burda olduğumu yazılarımda açıkça söylüyorum. Tartışmak!
 
Yahu dünyada bin tane konu varken, günde yüzlerce şey düşünürken tek bir konu içindeki 2-3 mesaja bakıp "tüm düşüncelerin olumsuz, nasıl güzellikler içinde yaşayabiliyorsun ki sen" lere giden şeyler söylenebiliyor anlamak mümkün değil. (kaldı ki ben kişilerin yaşamından ya da kendi yaşamımdan derin-sığ olarak değil, tartışmanın sığlığından bahsetmiştim, yoksa ne bileyim seni, onu, bunu, senin gibi 2 mesajına bakıp hayatını çözemiyorum insanların)

Bunlar nasıl çıkarımlar, donanımlı olmamak eşittir gerizakalı olmak. Falan filan. Cidden seni anlamak pek mümkün değil...
 
Tekrar söylüyorum "bir yanlış yorumlamaydı" üzerime gelme lütfen daha fazla.

Bunu söyleyebilmiş bir insana karşı neden hala "gerizekalı" krizi üzerinden yüklenmeye devam ediyorsun.Açıkçası senden özür dilemediğim kalmıştı al onu da yapıyorum. Özür dilerim. Ben senin de olgun bir şekilde "yanlış anladığını söyledi artık üzerine gitmeyeyim" diye düşünmeni beklemiştim.Beni anlayamadığını söylemişsin ben de senden beni anlamanı beklemiştim:)
 
Özür beklemiyorum, ama hala tuhaf çıkarımlar yapmaya devam ediyorsun. Neyse sana mutlu mesut tartışmalar dilerim. Ayrıca o ilk mesajında asla yanlış anlamışım demedin. Hatta dikkat edersen öyle dedin demedim öyle düşünüyorsun dedim ile başlayan demagojilere başvurdun. Ben de halbuki sadece nerede demişim değil, veya nerede öyle iması olan şeyler söylemişim i dediğimi de eklemiştim. O sözde hatanı kabul ettiğini söylediğin cümle de baştan gereksizdi zaten. Sen hala ufak detaylara takıla takıla zeytinyağı'lık yapmaya devam et. Ben de olumsuzluklar içinde geçen paslı yaşantımda, güzellikler içinde yaşayamamanın acısıyla köhnemiş sandalyemde oturup pencereden yağmurlu geceyi seyredeyim 7/24
 
"Adamların geçmişi, geldikleri yer yüzünden hiçbir yaptıklarını hazzetmediğinizi biliyorum"

evet özellikle parlak geçmişlerini hiç haz etmiyorum:) AKP 'nin başında olanların.

Bak wilwind :) sana buralarda ekmek çıkmaz bırak bu halkın iradesi laflarını oy sandıkları açılırken elektrik kesilmeleri felan yeme bizi burdaki coğu insan sizin ne mal olduğunuzun bilincinde. Bari şu güzel forum insanlarını değişmiyecek bağnaz kafa yapınla yorma.

Git sempatizanlığını başka yerde yap inan söylediklerinle ülkemizin gidişatı hiç tuutmuyor.

Bana çoğunluk deme insanlardan çalıp çalıp kendi paralarıyla kömür alarak kandırdığınız perişan ettiğiniz insanlar bile gözlerini açmaya başladı. Ben dinine bağlı bir insanım ve AKP kadar dini kullanan sömüren bir parti görmedim o yüzden boşu boşuna gereksiz savunmanı git başka yerde yap..
 
Herhangi bir Siyasi oluşumu veyahut bir parti taraftarı olmadığı ve olaylara tarafsız yaklaşmaya çalıştığımı belirteyim.
Telekom Arena da Sayın Başbakan'na yapılan protestonun nasıl ve şekilde olduğunu bilmiyorum.Ama Toki Başkanının Rahmetli Sayın Canaydın içinde söylediği bir takım sözlerden dolayı kendilerini kınıyorum.
Sayın Adnan Polat'da kusura bakmasın ''Stada sokulmayacak'' gibi laflar etmiş.Pardon da Sayın Polat siz kimsiniz ? Varsa suçlu Hakimi var Savcısı var.
-Elektrik Faturalarından alınan TRT payları haksızlıktır.
-Elektrikten indirim yapmak yerine zam yapmak ve bunu savunmak doğru değildir.
-Maden Ocağındaki Göçükte Hayatını kaybeden işleri kurtaramayan ve kalan iki işçinin naaşlarını çıkarmak için Çinli bir ekibi kullanmak ne kadar etiktir.
-Dokunulmazlıkların kalkacağını söyleyenler neden şimdi Dokunulmamak için çaba sarf etmektedirler.
-Jandarma İçişleri Bakanlığına bağlı iken Neden Jandarma ile ilgili olayların sorumlusu olarak Genelkurmaya ve diğer askeri birimlere pas atılır.İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Sadece ihale ve bir kaç yasal düzenleme ve Asker Alma işleri için mi kurulmuştur ?
-Türkiye'nin Gündemine oturan Davalarda Niçin Meclisteki bazı partilerden biri Avukatlık biri Savcılık görevi yapar.Hukuk ve Yargıya Güven yoksa bir hiç midir ?
-Din Dersleri Neden Zorunludur.Müzik Dersleri ve Spor neden seçmeli ders statüsündedir.
-Öğretmen Atamaları neden aksayarak yapılır.
-Eczanelerde ilaç alırken neden sistem sürekli yavaş çalışır ve bazen cevap veremez.
-Ulaşım ücretleri neden zamlanır.Halka hizmet için se neden ticari bir beklenti içine girilir.
 
WildWind demiş ki:
Ne zaman aç insanlar minik aç çocuklar çocuklar üzerinden nemalanmayı bırakıp ta adam gibi sayısal mantıklı verilerle, yapılan-yapılmayan icraatlerle siyaset yapacaksınız merak ediyorum. Mazlum edebiyatı yapmak en kolayınıza gelen tabi. Yahu siz de biliyorsunuz da işinize gelmiyor, bu ülkeyi 2002 deki haliyle devralacak bir hükümetin süper yönetse de o dediğiniz açlığın fakirliğin 50 sene de geçmeyeceğini, anca biteceğini. Yaş konusunda yaşı büyük olan birisi bunu bilir diyeceğim sadece. Sen bilmiyosan yaşının da ne olduğu ortada. 2002 de devralınan bu ülke anca 40-50 sene de gerçek bir gelişmişlik düzeyine gelebilir ancak. 8 sene de bunu bitirememiş bir hükümete de açlık fakirlik üzerinden yüklenmek onlara haksızlık yapmaktan başka bişi değildir. 2002 Türkiyesine arşivlerden bir bakmanı göz atmanı tavsiye ederim daha önce ülkenin daha iyi bir durumda olduğunu düşünen sen ve senin gibilere.

Yahu mazlum edebiyatının Allah' ını siz yapıyorsunuz kömür dağıtarak, su olmayan yere çamaşır makinası, elektriği ve yolu olmayan yere dozerle yol açtırıp buzdolabı götürten siz değilmisiniz kardeş, hangi mazlum edebiyatından bahsediyon sen ya? Başbakan dediğiniz varlık nerde fakir evi varsa ramazan ayında orda soluklanıyor bütün medya ordusunu toplayıp, madem gönülden ziyaret etmek istiyosun gizlice yapamayacan mı sanki bu işi ne poz veriyon fakir fukaranın kızını kucaklyıp öperek, hangi mazlum , fakir- fukara edebiyatından bahsediyorsunuz. İsviçre'de alkol pahalı demişsin yahu bırakta olsun adamların aylık gelirlerine baktın mı hiç bir bak bakalım çok sayısal veya verilerle konuşuyorsun ya. İsviçre'de ki en boktan adam bizim ülkemizdeki öğretmen kadar maaş alıyor, ayrıca o adama devlette fakirlik sigortası yapıyor her türlü hayat sigortası yapıyor. Bizim ülkemizde 650 liraya 1 ay çalışan işçime bakınca ve dişi çürüse yaptıramayacağını, ortopedik bir sorunu olsa devletin tedavi giderlerini karşılamadığını görünce ne yapıyor sanıyorsun. Çarşıya bir çık kaç kişinin dişleri sağlam bir bak yarısı dökük milletin, diş lüx mü ? Ödemiyor devlet... Adamın düztabanı var yürümede sıkıntı yaşıyor bunu düzelttirmesi özel taban alması lüx mü ? ödemiyor ama devlet? Hangi enflasyondan bahsediyon sen ya nerede yaşıyon sen pinpon topuna göre enflasyon ölçüyor devlet hergün eve 1 koli pinpon topuyla geliyoz zaten amk. Git bir pazara git ya pazarlar bile anasının dini gibi fiyatlar, marketleri düşün birde. Türkiye devletinin büyük bir çoğunluğu işçi sınıfı ve orta direk devlet memurlarından oluşmakta kardeş, bu da orta düzey bir gelir demek, bu ülkede orta direk mi kaldı sence? Ya çok fakirsin yada çok zengin... Zenginler dert etmez tabi benzinin 4 tl olmasını adam zaten 5000cc arabaya biniyor düşünse biner mi. Olan benim gariban memuruma oluyor daireye yetişirken ayda 500 lira en az benzine veriyor trafikte boşa yakıp, hava parası... Olan işçime oluyor toplu taşımaya gelen zamlarla... Varlık barışı yasası vardı bir ara o ara maliyeyle oldukça işim vardı sürekli reklam resmini görüyordum vergi dairesinde; yastığın içinden, altından döviz ve altın çıkıyordu. Halkını bu kadar düşünen ! ( yada açıkça düdükleyen ) bir zihniyet olabilir. Maaşlara yaptığı vergilendirmeyle verdiği zamdan fazlasını almakla kalmayıp insanlardan dişinden tırnağından artırarak biriktirdiklerine göz diken bu anlayış. Hala devam edin siz düdüklenmeye! O değil sadece sizi düdükleseler neyse sizinle beraber arada bizde kaynıyoruz o canımı sıkıyor ...
 
Wilwind : partini burada savunma ! ! bura siyaset meydanı değil :) partini git tayyip amcanın gemiciğinde savun :) müslüman sizsiniz biz haşa değiliz..daha da azımı açmıcam ***
 
bu ülke akp den önce de aynıydı akp ile de aynı sonrasında gelecek bir parti ile de aynı olacak çünkü ağacın kökü çürük sen istediğin kadar buda...
kime sordun da yaptırdın o stadı a sayın devlet. herşey bitti de bir stadımız kusurdu. banane kardeşim özel bir spor kulübünün stadından sen benim köpek gibi verdiğim vergiyle nasıl stad yaparsın. bu ülkenin ağzına ... nız düzen partilerini .... nasıl biliyorsa öyle ....n
 
Geri
Üst