Floyd rose tek tel yüksekliği

Merhaba arkadaşlar ben yeniyim gitarda gitarımın köprüsü low profile floyd rose yani alçak :) ince mi teli diğer tellerden daha yüksekte duruyor bunu nasıl indirebilirim araştırdım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler... (tek tel yüksekliği ayarlamayı sordum hepsini birden değil)
 
evet aynı sorundan ben de muzdaribim. aynı şekilde benim de ince mi telim yüksek geliyor bana. ne kadar baksam da bu sorunuma çözüm bulamadım. floyd rose lu gitarlarda nerden ayarlayabiliriz bu tek tel yüksekliklerini bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
 
Büyük ihtimalle ince mi telinin saddle parçası çok geri çekilmiştir (entonasyon için) fazla geri çekilince arkada yer kalmayınca saddle yukarı kalkar. bir bakın.
 
Şöyle bir durum var:

Resimlerde dediğim gibi bir durum yok ancak tremolonun saddleları (her tel için oynayan aksam) hiç yerinden çıkartılıp takıldı mı? Yani tremolonun parçaları hiç daha önce çıkarılıp takıldı mı?

Eğer tremolo parçaları orjinal geldiği gibi duruyorsa ince mi telinin o parçasının vidasını gevşetip o yatağın altını bir temizleyip tekrar iyice oturtarak yerleştirin.

Açıkçası tremolonun her tel yatağı (saddle) aynı görünmüyor ... birinin arası açık birileri sıkışık. Sanki daha önce saddlelar çıkartılıp takılmış gibi. Eğer öyleyse tüm yatakları çıkartman şart. Onların özel sırası var: 6 telin her yatağı fretboardın o konveks (hafif tepeli) yapısına göre imal edilmiştir yükseklikleri klavyeye göre imal edilir. Bu durumda:

ortadaki (re ve sol telleri) yatakların en yüksekte olan parçalarını seçin ve re ve sola takın.

ince mi teline doğru ve kalın mi teline doğru bu yataklar hafifçe incelen profilleri vardır (klavyedeki o bombe gibi imal edilmiştir)

ayrıca ince mi telinin yatağı en alçak olan yataktır. kalın mi telininki ise o tel kalın olduğu için biraz ince mi yatağına göre daha yukarıdadır.

Bunlara dikkat ederseniz yatakları doğru takmışsınız demektir.

Kolay gelsin.
 
Merhabalar. 1 ay falan önce gitarın tellerini değiştirdim. 9-42 setten 9-46'ya çıkardım. Ama bir sorun var ki Re telinin saddle parçası diğerlerinden yüksekte duruyor ve bu yüzden tel diğer tellerden çok daha yüksekte. Ayrıca Sol telinin saddle ile Si telinin saddleları arasında ufak bir boşluk var. AyrıcaRe teli ve sol telinin saddlaleri çok bitişik. Biliyorum biraz karmaşık yazmışım kusura bakmayın. :rolleyes: Gerekli yerleri kırmızı ile belirttim
1.jpg
2.jpg
3.jpg
 
Saddle'lar arasında boşluk görünmüyor? Olsa bile sorun nedir?

Bahsettiğiniz tel yüksekliğini, saddle yüksekliğini değiştirerek ayarlayabilirsiniz. Hiç forumda ya da Google'da, veya Youtube'da aratmayı denediniz mi? Gitarınızın kullanım kılavuzunda köprü ayarları ile ilgili kısmı okudunuz mu?

Bu videoda saddle yüksekliğini nasıl ayarlamanız gerektiğinin mantığı anlatılıyor:

 
Geri
Üst