Epiphone EB-0 kısa saplı bas hakkında

Epiphone EB-0 hakkında bilgisi olan var mı? Kısa saplı bas hiç denemedim ama genelde basit partisyonlar çaldığım için bana uygun olabilir gibi geldi.

Kalite olarak nasıldır ayrıca? Sahneyi kaldırır mı?

Tünel'de nerede deneyebilirim? 2. el satılık bulunur mu? vs. vs.
 
Eski bir bassçı olarak söyleyebileceğim; Epiphone EB 0 gerçekten çok hoş bir bastır. Hantal görüntüsüne rağmen bence çalımı çok rahat ve keyif vericidir. Anadolu yakasında oturuyorum, tünele uzun zamandır uğramadım ama Anadolu yakasında Kadıköy'de Guitarcenter diye bir dükkan var. Gibson ve Epiphone dükkanıdır orası. Ellerinde EB0'dan biraz farklı olan EB3 versiyonu var. Farkı köprüde de fazladan bir manyetiği olması. EB0 var mı şu an tam emin değilim. Tünelde bulamazsan orada deneyip kararını verebilirsin. Çalışanları da iyi insanlar bence. Yardımcı olurlar. Ton olarak ta sahnede kullanılabilir bence ama işin içinde önce gitarın senin çalım tarzına uygun olması, istediğin tonu verip vermemesi ve tabii mandalların sağlam akord tutması gibi ayrıntılar var. Benim diyebileceklerim bunlar. Aleti kullanmakta olan bir arkadaş benden daha fazla detay verebilir. Bu arada, EB3 için verebileceğim link:
http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Bass/Epiphone/EB-3.aspx
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çok teşekkürler cevap için. Bugün dediğiniz dükkana giderek EB-0 denedim ve kaporasını bıraktım. Şu anda hala kısa saplı bas çalmanın nasıl bir deneyim olacağından emin değilim ama alet bayağı hoş duruyordu.
 
Önemli değil. Az çok yardımım dokunabildiyse ne mutlu bana. Umarım bassından hoşnut olur, güzel stüdyo ve sahne performansları yaşarsın. Müzikle kal \m/
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
EB-0 birkaç gündür elimde. Gerçekten hafif garip bir tasarım ve bazı hantallıkları var gibi. Ama bunlara rağmen aynen dediğiniz gibi çalımı çok hoş geldi bana, hemen ısındım. Ucuz ve güzel bir bas edinmek isteyenler için tavsiye edebilirim. 350 TL verdim.
 
Geri
Üst