İstanbul Bilgi Universitesi 'Music Production and Recording'

Sınava vereceğim 80 milyon türk lirası parayıda 2 büyük rakı, bolca inegöl köfte, pirzola, tavuk kanat çöp şiş, byeaz peynir ve kavun olarak değerlendirip sabaha kadar alem yaptım, kayıtlarla beraber ziyafetimizde sona erdi. Tahminimce orda öğrenebileceğimden daha fazlasını kasap manav tekel kuruyemişci ve peynirciden öğrendim.
:D :D :D
işte olay budur.
 
miam'in seneligi $6000. bu sene sound engineering and design bolumune 11 kisi aldilar. toplam 52 kisi basvurmustu. basvurudan sonra oncelikle itu'nun ingilizce yeterlilik sinavina giriliyor. ondan 1-2 hafta sonra da miam'in kendi sinavlari var. sinavlar diyorum cunku 3 tane var: muzik teorisi, muzik tarihi ve ses muhendisligi. teori sinavi icin biraz teori egitimi almis olmak sart. muzik tarihi sinavi daha cok genel bilgiye dayali, ortacagdan baslayip gunumuze kadar olan zamani kapsiyor. ses muhendisligi sinavi ise bu forumu takip edip ilgilenen herkesin rahatlikla yapabilecegi sekilde (eg. what is midi? what is a standing wave?). sinavlardan sonra ki bir kac gun icinde de mulakat oluyor. hocalarin karsisina gecip sorularini yanitlayip kayitlarinizi dinletiyorsunuz. umarim yardimci olmustur.
 
Benim ilerde düşündüğüm bir yer itü miam, fakat benim de kafamda bir kaç soru işareti yok değil. Miam'dan mezun olunca bu diploma benim bir işime yarayacak mı yoksa ben kendimi mi tatmin etmiş olucam. Yani çıkınca bir işe girebilicek miyim miam sayesinde. Ayrıca bana orda öğreteceklerini ben kendim de öğrenemez miyim? Ayrıca yaptığım kayıtlar oraya girmek için yeterli seviyede mi şu an?

Önümde öss var ardından taş çatlasın en hızlı şekilde de bitirsem en az 5 sene üniversite var. Ben buraya girmeye kararlıyım eksiklerimi kapatmaya da kararlıyım ve de hırslıyım. Vereceğim parayı da gözden çıkardım.

peki en sonunda buna değecek mi?

Teşekkürler...
 
karar ve hırs en önemlisi zaten.

ancak mezun olunan hiç bir okul sana iş bulma garantisi kesinlikle vermez/veremez diye düşünüyorum. 5 yılda çok fazla şey öğreneblirsin vaktin olursa. ama herhangi bir diploma tesliminden sonra sana iş imkanı sağlayacak olan yine kendinsin.

işini iyi yapan kişi kaybetmez benim fikrime göre. müzik veya başka bir dal farketmez. ama "ben burdan mezununum" dedikten sonra, yapılan işleri dinletince ortaya çıkan şey beğenilmiyorsa neye yarar? kim ister?

sözün özü olay okul değil sensin bence.
 
Geri
Üst