İstanbul Bilgi Universitesi 'Music Production and Recording'

ayrıca bilgiye de gittik ozanla. yalan dolan, music production and recording diye bir şey yok. sınav eski sistem. ama artık birebir performans bölümü yok. ancak bölüm fen edebiyat a bağlı olduğu için daha çok müzik tarihi bok püsür dersleri yanında ek olarak music production ile ilgili kuramsal be bir yere kadar pratik bilgi verilecek. yani bilgi müzik erimiş bitmiş sayılır.
 
Bu miam hakkında söylenenler beni hayal kırıklığına uğrattı.Yani ben kısa bir süre içinde karar vermeliyim.Arkadaşlar ne yapmam lazım bir fikir verseniz.
İngilizcem tarzanca.Ve miam ingilizce sınavları mayısta yapıyormuş.
Kayıtlarım malum hepiniz görmüşsünüzdür.İyi sayılabilecek düzeyde(mi?)
Yani burayı kazanmam biraz zor gözüküyor.Benim için miam ya da başka bir yer farketmez.Yeter ki tonemeister olabileceğim bir yer olsun.
Fakat ailemi razı etmem için bitirince kesin iş bulmam lazım.Ne tavsiye edersiniz.Bu sene mezun oluyorum.İngilizce kursuna başlasam mayısa kadar yetişir miyim miama?
 
davulzade üniversiteden mi mezun oluyorsun? miama girmek için üniversite mezunu olman gerek. müzik bölümlerini bitirenlerin çoğu bile oraya girmeye imkansız gözüyle bakıyor. bu yüzden ona göre kararını ver..
 
Aslında MİAM a burslu girme konusuna imkansız gözüyle bakıyorlar.
Normalde 2 senelik programı ücretli ve senelik 10000$ diye duymuştum yeni mezun bir arkadaşımdan.

Çok çok da aşırı bir zorluğu yok bildiğim kadarıyla girmenin. Birinci şart herhangi bir lisans programını bitirmek tabiki müzikle alakalı bir bölümün olması tercih sebebi, ikincisi ingilizcenin çok iyi olması, üçüncüsü yabancı ve türk hocalardan oluşan komitenin ingilizce olarak yaptığı mülakatı geçmek.
Mustafa ingilizcen tarzancaysa işin zor çünkü mülakat zaten ingilizce yapılıyor sana bir sene hazırlık önerirler muhtemelen.
 
Evet üniversiteden mezun olacağım bu sene (7 sene elektronik mühendisliği okudum.Herhalde tarihe geçeceğim :oops: )
İngilizcemden dolayı orayo okuma şansım çok düşük gördüğüm kadarıyla.
Peki Miam en iyisi mi yoksa onun kadar iyi olan başka yerler var mı?
 
Miam en iyisimi bilmiyorum ama stüdyo ve kontrol odalarının standartlarını belirleyen uluslararası bi kuruluştan(adını bilmiyorum o kuruluşun) akreditasyon aldığını duymuştum yada okumuştum.Bu konuda Türkiyede tekmiş.Yani büyük bir ihtimalle teknik olarak türkiyenin en yeterli ve donanımlı stüdyosuna sahip.Taktik açıdansa(yani hoca açısından) kulaktan dolma bikaç şey biliyorum.Bir arkadaşımın arkadaşıyla tanışmıştım geçen ay...Miam'a burslu girmiş,geçen sene sanırım.Adını hatırlayamadığım yabancı bir tonmeister varmış orda,ondan biraz bahsetti. Adamın (tabiki) harika işler çıkarttığını ama çok sıkı ve disiplinli olduğundan ve bu durumun onu kastığından bahsetmişti...Sonra tanıştığım başka bi adama sormuştum bu işi hakkıyla nerde öğrenebilirim TC'de diye...o da bana bu bahsettiğim yabancı tonmeisterin telefonunu falan verdi adamın süper olduğundan ballandıra ballandıra bahsetti...Yani sonuç olarak 'taktik' açıdanda en iyiler sanırım.Zaten o ayar bi stüdyoya yine o ayar adam veya adamlar gerekli ki onuda yapmışlar galiba.
 
walla miam a girmenin o kadar zor olduunu düşünmüyorum taksit felanda yapıyolarmış ayrıca
bide orası yüksek lisans olduğu için yani sadece 2 sene okuyabilşeceksiniz kurbanın basçısı kerem tüzün tonmaisterlik okudu orda bi ona soriim nasıl girmiş sınawları felan nasıl die
 
TheBeast yazım tarzını ve imzanı değiştirsen iyi olur farkında mısın açtığın topicler kitleniyor.
Forum Kuralları nı bir oku istersen.
 
Ses Kayıt Teknolojileri bölümü bu sene yeni hizmete girmiş. Nedir, ne değildir, kim vardır gibi bilgileri almak için gittiğimde hüsranla döndüm kapıdaki adam kafayı yemişti :
- İyi günler, bölüm hakkında bilgi almak istiyorum görüşebileceğim birileri varmı?
- 160 puanı geç öyle gealllll
- !?!?! Eee geçtim zaten ne diyon sen aaabey, ben bölüm hakkında bilgi almak istiyorum nedir ne değildir ona geldim
- Walla seçip seçmemek sizin tercihginiz bana sormayın
- Sana sormuyorum zaten abi, yokmu bir asistan hoca görevli herangi birşey?
- Anlamıyomussunğuz sizin tercihiniz, beğenmiyosan etme, beyeniyosan et
- Boşver abi.............

Böyle gereksiz bir konuşma sonrası yürüdüğümüz onca yolu geri yürüdük
:kafaat :kafaat :kafaat :kafaat :kafaat :kafaat
Abi Ağlamak istiyorum koskoca İTü böyle yapıyorsa ne diyim ben daha...
Bu sene müzik sınava giricek olan arkadaşlara bol sabır ve başarılar diliyorum.
Kolay Gelsin :elsalla
 
the beast, kurallara baktıysan, chat dili ile yapılan konuşmalar burada yasak. "şu war, böle gidiyoruz, walla miama girmenin zor olduunu düşünmüyorum" tarzında ifadeler sorun yaratıyor. bir başlangıç olarak türkçemizdeki v harfi ile bir barış artık istersen :) arkası gelir.
saygılar.
 
bu arada itü çok gereksiz bir yer. daha bölüm açılmamış bile. para hazırmış ama ortada bölüm yokmuş falan filan. kolpa. sınav için çok komik şeyler istiyorlar. tamamen prosedür. saçmalık.
 
benim arakdaşımın arkadaşı gitmiş itüye bilgi alabilirmiyim demiş onlarda bi bilgi yok sınawda nota kitabı koyuyolarmış we enstrumanın neyse onu çal diolarmış tabii mış mış mış bilemicem gerisini
zaten bugün son günü idi önkayıtyın
 
TheBeast demiş ki:
imzamda ne warki? ayrica açtığım 1 konu war oda benim yüzümden kilitlenmemiş uyardığın için sağol

Arkadaşlar Hoşgeldiniz, Yeni Gelenler Lütfen Burayı Okuyun !! topiği

Mahcem demiş ki:
Arkadaşlar,

Bir de çok rica ediyorum, bu MüzikTek kısmına mesaj atarken lütfen mesajınızın altına imzanızı eklemeyin.

Burası tamamıyle bilgi alışverişi amacıyla açıldığı için her mesaj arasına giren imzalar tartışmaların bütünlüğünü bozuyor, araya giren anlamsız satırlar dikkat dağıtıyor.

Lütfen biz forum moderatörlerine yardımcı olun, bizleri tek tek mesajları açıp düzeltmek zorunda bırakmayın.

İmzanızı koymamak için Gönder butonunun üzerindeki İmzamı Ekle yazısının başındaki kutucuğu boşalttıktan sonra Gönder'e basmanız yeterli.

İlginize teşekkür ediyorum.

Mahcem

Domokun demiş ki:
Bu forumda "alıo, gelio, gidio, walla, kdr, nplm bldr, wardır" gibi laubali, üç zekâ yaşı izlenimi veren kasten bozulmuş yer yüzünde bir örneği daha olmayan anlaşılmaz Türkçe kullanmak kesinlikle yasaktır. HEPSİ BÜYÜK HARFLE ya da "aBi naBeR yAv heBelE HüBeLe" şeklinde bir küçük bir büyük harfle yazmak da yasaktır. Bu şekilde yazılan bütün mesajlar içeriğine bakılmaksızın anında uçurulacaktır.

Uçururken mesaj sahibine sebep bildirmek zorunda da değiliz, o yüzden eğer sizi mesajınızın bozukluğundan dolayı uyarırsak kendinizi şanslı sayın. Zaten buraya gelen insanların milletin sorununa yardımcı olmaya ayırabildikleri zamanları çok kısıtlı, dolayısı ile bir de sizin çoluk çocuk muhabbetinizle uğraşamayız. Burada çoluk çocuk eğlendirmiyoruz, o yüzden böyle muhabbetlere girecekseniz başka forumlara gidin. Hiç kimse kusura bakmasın, burası bir bilgi paylaşım forumu, dolayısı ile bilginin doğru anlaşılabilmesi için doğru ifade edilmesi, onun için de belirli formatlara uyması gerekiyor.
 
"Dikilmemiş duvarın üstünde bir bebek doğar, doğmamış bebekte neler neler yapar......"
" Burası teknik üniversite, bölüm yok ama biz istersek olur"
" Para hazır siz gelin yaparız stüdyo, alırız alet edevat "
" Burası İstanbul Teknik Üniversitesi, ödenek geldi, biz istersek herşey olur en güzeli olur, teknik üniversite yaşasın yihüüüüü"

İTU knsvtr.'ının ses kayıt üstündeki yorumları bunlardı. Kim ne öğreticek, nasıl öğreticek, nerde öğreticek sorularına birde bu binalar hep çiş kokarmı sorusu eklenince ve sınavlarında çok cahilce hazırlandığını görünce içimdeki sınava kaydolma isteği saniyenin onda birinde kayboldu. Sınava vereceğim 80 milyon türk lirası parayıda 2 büyük rakı, bolca inegöl köfte, pirzola, tavuk kanat çöp şiş, byeaz peynir ve kavun olarak değerlendirip sabaha kadar alem yaptım, kayıtlarla beraber ziyafetimizde sona erdi. Tahminimce orda öğrenebileceğimden daha fazlasını kasap manav tekel kuruyemişci ve peynirciden öğrendim.

Çok iyi bir bölüme sahipseler ve bunun farkında değilsem, benim gibi bu konunun aşığı birini yıldıracak kadar bilgi yoksunu bir ortam yaratıp bölümü gölge altında bıraktıklarından suçlu olmayı sürdürüyorlar.
 
Ben de istanbula geldim bir haftalığına.İtü miam a gitsem nasıl olur bilgi almak için.?Yanlız biraz korkuyorum.Nedense konserlerde mixerin başındaki adama ya da tüneldeki dükkanlara birşey sorduğumda çok alçakgönüllü gözüktüğümden midir bilmiyorum ama velet gözüyle bakıyorlar.Böyle şeyler hemen hevesimi kaçırıyor.Ne yapsam gitsem mi.?Bir de nasıl bulurum orayı koca istanbulda.Kimseye de birşey soramıyorsun.Ters ters cevaplar alıyorsun istanbulda.Karadenizin gözünü seveyim.
:)
 
Geri
Üst