Distortionlı anfi hakkında

şu aralar kendime bir distortionlı anfi almayı düşünüyorum öyle çok iyi bir şey olmasını istemiyorum zaten verebileceğim parada 100$ civarında bu fiyata en iyi hangi distotionlıu anfiyi alabilirim watt olarak 15-20 watlık birşey düşünüyorum.yardım ederseniz sevinirim.

NOT:distortionlı olmasının yanında ayrıca reverb özelliği olan anfiler var bu çok önemli mi yoksa olmasa da olur mu?ayrıca bu reverb seste ne gibi değişiklikler yapıyor?
 
behringerlere zam gelmiş, 150 dolara aria pro2 ag-25at modelini bulabilirsin eğer istanbuldaysan, drive o kadar pek iyi olmasa bile kabin tadı fena değil o kadar.
 
Kesinlikle katılıyorum Atalay, yurtdışında behringerlerin fiyatları aynı bir artış falan yok, bizde yapay bir artış var nedense. Doymuyo bu adamlar makul bir kar marjıyla...
 
Drive marka anfiler var..
ben de vardı eskiden
19 watt gayet hoş bir başlangıç olur ama sanırım reverb yok onda. Zaten 20 watta kadar olan çoğu anfide reverb nadir bulunur..
 
behringer tavsiye etmem... bende gx110 vardı 1 ayda bozuldu.. çıkış entegresi yanmış... 3 ay bekledim yapılmadı... meger bu amfilerde 5 bacaklı yeni bi entegre kullanılıyomus. piyasada bulunmuyomus... ithalatçı asimetrik firması da yurt dışından getirtemiyomus... 30 işgünü içerisinde sıfırı ile de degistirilmesi gerekiyodu... sıfırının bulunmadıgını one surduler... aldıgım magaza bana iyi davrandı.. behringeri tamire verdigim ilk gun amfisiz kalma dediler... elime bi drive amfi verdiler.. 20-25 wattlık bişeydi... 3 ay kadar evde kullandım... tonu gerçekten güzeldi.. sanki kabin efektinden geçiyo gibiydi.. reverb vardı.. çok iyi degildi...
ama drive behringerimden de iyi ses veriyodu.. hatta pişman olmuştum keşke ilk başta bunu alsaydım diye..
sonucta magaza bana iyi davrandı... bana marshall vs30r verdiler ikinci el.. aradaki fiyat farkını da geri ödediler... marshall hepsinden de iyi..
uzun lafın kısası ben bi daha behringerin amfilerinin yanından geçmem...
 
reverb kısaca yankı vermesidir amplinin (umarım çok kısa olmamıştır) bencede 10 watt olsun marshall olsunculardanım 2. el 15 watt da alabilirsin
 
ben de 15w fender frontman var ve ona rağmen adam gibi gain alamıyorum. sesi çok aşmam gerekiyor, ama ciddi anlamda çok.. ev ortamı için uygun değil. aslında gain'i sonuna kadar açıp, drive volume'u nerdeyse 0'a gelecek şekilde kısarsam yine hatırı sayılır bir distortion alabiliyorm ama ayarlar cidden işkence.

almışken 2. el alın ama yüksek watt alın. ayrıca güçlü bir kabinin verdiği ses apayrı, yüksek w = çok ses falan düşünmeyin. ki zaten ev için alıyorsanız 10w alsanız bile sesi yarıya getiremezsiniz.

marshall 15w bi amfi denemiştim. onda yoktu böyle bir problem. denemeden almayın bence. denerken sesi kısıp da deneyin, yüksek seste süper gelen amfiyi ev ortamında kullanamazsanız kötü oluyorsunuz. hele çok para verdiyseniz.
 
doğru marhsall larda o sorun yok. geceleri sıfıra yakın bir yerde oluyor volume, gain 7-8 civarında olsa bile süper bir distortion alınıyor.

ben de marshall diyorum amfi seçimi hakkında. gerçekten kaliteliler. sesleri de güzel. ayrıca arkadaşın dediği de doğru, ben 50 watt aldım (sadece ev için dedil tabi) ve sesi 5-6 civarına getirip tellere vurduğumda raftan 1-2 kitap düştü. abartmıyorum :) onun için sadece ev kullanımı için alınacaksa 25 watt'tan yukarısı gereksiz gibi.

fender'i aldığın yere falan götürmeyi dene bence, pek normal gibi sorunun...
 
Artunsan demiş ki:
ben de 15w fender frontman var ve ona rağmen adam gibi gain alamıyorum. sesi çok aşmam gerekiyor, ama ciddi anlamda çok.. ev ortamı için uygun değil. aslında gain'i sonuna kadar açıp, drive volume'u nerdeyse 0'a gelecek şekilde kısarsam yine hatırı sayılır bir distortion alabiliyorm ama ayarlar cidden işkence.

Zaten fazla aşırı gain vermemesi fenderin bi karakteristik özelliği. Gitarlarından da çok fazla sert ton ummayın. fender genelde caz bluz soft rock ve popçuların tercihi :)
 
Geri
Üst