Enflasyon Uydurmaları.

Zor geliyorsa arşivlere bakmak ben size anlatayım 1990-2002 yıllarını. Her 5 ayda bir 2 ye katlanıyordu ev kiramız. her 5 ayda bir tedavülden paralar kalkıyordu yeni paralar geliyordu. Yani enflasyon gerçekten yıllık %70-%80 lerde geziyordu açıklandığı gibi yalan yoktu rakamlar konusunda. Ekmek bir sene 25 bin liraydı sonraki sene 50 sonra 100. Herşey katlanıyordu her sene. Şimdi enflasyon rakamlarına yalan diyenler ne çabuk unuttular bu gerçekleri. 2002 den beri tedavülden ne para kalktı ne yeni paralar girdi.8 sene önce 250 bin lira olan ekmek şimdi 600-750 bin arasında(65-75 kuruş).2002 de domates en ucuz olduğu dönemde 250 bin liraydı şimdi yine en ucuz olduğu dönemde(yazın) 500 bin lira oluyor pazarlarda. Ev kiramız 2002 de 280 milyondu şimdi kendimizin evi var ama aynı sitede şu an evler 450 lira. Sizin sepete koymuyorlar dediğiniz veriler bunlar. Ne olmuş 8 senede enflasyon? yıllık % 10 lara denk geliyor ortalama. Ama 2002 de %70 ile devralındığını düşünürseniz bu yıl %6-%7 lerde olması lazım açıklandığı gibi.. Şimdi enflasyonun yalan olduğunu düşünenler ellerini vicdanına koyup bir daha düşünsünler. Yok yine yalan diyenler de sayısal verilerle iddiasını sürdürebilir. Yok öyle işkembelerden sallamak, millet görüyor.
 
Bende diyordum forumun "akpli değilim ama..." cıları ve hardcore şakirtleri referandumdan sonra uğramaz oldular. E şimdi seçim dönemine girdik, internet kolları başladı tabiii göreve.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bunlara palavra diyenler rakamlarla konuşsa da boş boş konuşmadıklarını kanıtlasa. Size orda rakam verdim aksini iddia eden de rakam çıkarır konuşur. Ama boş boş konuşmaktan ileri gidemiyorsunuz. Dediklerinize kendiniz de inanmıyorsunuz aslında. Ayrıca burda bütün sene boyunda akp aleyhtarlığı yapıyosan savunana da yer vericeksin, burası senin ülken senin alanın değil sadece bunu unutma.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bi de akp lehine 1 başlık açılmış benim tarafımdan geri kalan hepsi aleyhine. Kim tutuşmuş oluyor bu durumda? Çok komiksiniz çok.
 
tabi tabi durmak yok sömürüye devam :)

sadece enflasyon değil birader sorun :) senin kafan bunu almıyor işte. şimdiye kadar nerdeydin niye şimdi yazıosun seçimlere yaklaşmışken?

daha önce neredeydin ?? komik olma :)
 
Yahu birader gerçekten bu kadar koyu bir şekilde savunacak kadar inanıyor musun bu adamlara, bu kadar seviyor musun da çaba harcıyorsun burada? Seçim periyodunda ortaya çıkışın, sadece bu konularda yazıyor olman... Haydi ben aptalı oynayayım da tüm bunları senin niyetini belli eden şeyler değil, sadece kafamda soru işaretleri bırakan maddeler olarak lanse edeyim. Hakikaten nedir olayın? İngilizce rumuzu da çakmışsın, şekil duruyor hakikaten. :)
 
propaganda amaçlı geldiğin her halinden belli de, benden sana tavsiye burdan sana ekmek çıkmaz, gerçi arada sırada senin gibi liboşlar buralara takılır dönem dönem ama genel olarak hedef kitle olarak yanlış yer seçmişsin.
 
3546.jpg
 
hardcore şakirtleri, senin gibi liboşlar

Birileri buralarda kategori yapmadıklarını iddia etmiş:) Birinizin dediğini öbürü yalanlıyor işte.
Propaganda yapsam seçeceğim en son yer olurdu burası.
Bu başlık altında başlıkla alakalı yazmıyacaksanız yazmayınız.Yoksa başlıkla alakalı haklı olduğumu düşündüğünüzden mi? Burda doğru birşeyi ifade ettim enflasyon konusunda, buna da akp propagandası diyorsunuz. Propagandacı olsam cari açık konusunda çok hatalılar diye yazmazdım, onu da birisinin hakkımda iddia ettiği gibi bile bile çarpıtırdım. Neyse başlıkta yazan konu hakkında ne biliyosanız yazabilirsiniz buraya ama ""züppece"" gibi kelimeleri kullanarak alakasız şeyler yazmayınız.
 
Çok kişiye karşı tartışmak hoşuma gidiyor, o yüzden buradayım diyebilirim:) Ekmek çıksın demiyorum burda bana, çıkmıcanı biliyorum. Baktım burda herkez aynı görüşte herşeye birlik beraber olmuşlar.Buranın bir forum olduğu amacının sohbet değil tartışmak olduğunu biliyorum.Bunu bildiğim için burdayım. Forumda tartışma yapılır, neden çek git buralardan diyorsunuz tartışacağınıza. Herkez fikrini beyan etsin, kimse kimseye çek git burdan,ekmek çıkmaz sana diyemez.Modların bu konuda buranın amacının tartışmak olduğunu hatırlayıp bunu yapanları uyarmasını beklerdim.
 
burda herkesin aynı ideolojide olduğunu sanıyorsan yanılıyorsun. kimse aynı siyasi çizgide değil. mesela sana karşı argüman geliştiren kullanıcıların çoğuyla aynı ideolojide değilim ben, burda isim isim analiz yapmaya gerek yok. mesela imzasında "ne mutlu türküm diyene" yazan kullanıcılarla siyasi çizgim kesinlikle aynı değil, eğer onunla beraber sana karşı cephe almışsam bunun arkasında siyasetten çok daha başka birşeyler olduğunu tahmin edemiyor musun, mesela yalana karşı ortak cephe almak gibi. bu kadar insanın sana karşı olduğunu görünce "ulan acaba bende hiç mi hata yok" diye düşünmen gerekirken, "burası forum, herkes düşüncesini belirtecek" diyerek kendine bi çıkış yolu arıyorsun.
ne diyelim biz sana şimdi, senin gibi süpersonik bir düz mantığa bürünüp "çoğunluk yanılmaz" çapsızlığına düşerek, bak burda bu kadar adam sana karşı cephe almış, bozukluk sende birader mi diyelim. umarım başka bir konuda ettiğin o "çoğunluk yanılmaz" söyleminin ne kadar haybeye bi laf olduğunu biraz olsun anlamışsındır.
evet, herkes kendi fikrini söyleyecek, ben şahsen bu memlekette herkesin fikrini söylemesinden yanayım, en radikal solcusundan en radikal sağcısına ammaa birileri senin gibi göz göre göre yalan söylüyorsa ve bunu da partizanlık adına yapıyorsa, aklı selim buna "dur" diyecek herhalde değil mi?
 
Yalan söylediğimi iddia ediyorsan, bunu nerede hangi konuda yaptığımı da söyleyeceksin. Çamur at izi kalsın deme, Nerde ne yalan söylemişim cümle cümle alıntı yap ben de göreyim. Madem bir insana bu kadar ağır ithamda bulunuyorsun, kanıtını da uğraş ara bul koy oraya.
 
Yalana ortak cephe alınmıyor burda. Ben enflasyondan bahsettim elimde veriyle, hükümetle ilgili tek kelime etmedim! millet çıktı sen akp cisin diye taraf aldı bana. yalan olduğunu düşünen varsa bu enflasyon hakkındaki yazım için, rakamlarla kanıtlardı aksini. Başka konularda yazdıklarımı da buraya taşımayınız. Orda verin cevabını.
 
Sevgili yetkililer turkrock sitesi modları burda AKP sempatizanlığı yapılmakda lütfen gereğini yapınız..

Bu seçimler yaklaştıkça bunların sayısı artıcak gibi:)

Neyseki bilinçli site kullanıcıları var ki boyle boş boş yalanlara kanmıyorlar bütün üyelere çok teşekkür ediyorum sizleri gördükçe içimdeki umut sönmüyor Allah'tan %100 düşmedik bu insanların eline.

Saygılarımla..
 
partizanı olduğun parti ve başındaki şahıs ile ilgili düzdüğün methiyelere atfen söylediklerinin hepsi yalan işte.
bir başka başlıkta akp'nin gerici uygulamalarını sahiplenmek için söylediklerin yalan, sosyal devletin gereğiymiş gibi yapılanlara ilişkin söylediklerin yalan.
"çoğunluk yanılmaz" mantığın ise yalan değil, saçmalığın daniskası. "çoğunluk yanılmaz" söyleminin en büyük anti tezini geliştirebileceğin bir ülkede hala bu söylemi savunmak aymazlıktan başka birşey değildir.
 
Arkadaşlar, bırakın bence. Çoğunluk yanılmaz diyecek kadar koyun bir adama neyi nasıl anlatacağız ki? Bırakalım o otlayıp, etoburlara otun dünyadaki tek güzel şey olduğundan bahsededursun, nasılsa "kulakları vardır duymaz, gözleri vardır görmez."
 
Geri
Üst