Enflasyon Uydurmaları.

Öncelikle akla ve bilime dayalı konuşmak gerekli diyen herkes en azından bu konuda haklıdır, dedikleri de akla ve bilime yatkınsa elbetteki karşılığını aynı dille beklemesi de normaldir.. Burası da forum olduğuna göre zıt fikirlerin birbiri ardına yazılıp tartışılması için hele uygun üslupla olursa güzel bir ortam.. bir de hobisi müzik olan insanların ekseri seviyeyi pek düşürmemeleri de var..

Bu başlığı açan arkadaş sadece enflasyonla ilgili açmış başlığı ve aşağıdaki cümlelerle bitirmiş diyeceğini ..

WildWind demiş ki:
Sizin sepete koymuyorlar dediğiniz veriler bunlar. Ne olmuş 8 senede enflasyon? yıllık % 10 lara denk geliyor ortalama. Ama 2002 de %70 ile devralındığını düşünürseniz bu yıl %6-%7 lerde olması lazım açıklandığı gibi.. Şimdi enflasyonun yalan olduğunu düşünenler ellerini vicdanına koyup bir daha düşünsünler. Yok yine yalan diyenler de sayısal verilerle iddiasını sürdürebilir. Yok öyle işkembelerden sallamak, millet görüyor.

Türkiye'nin bugünkü durumundan elbette AKP tek başına sorumlu değil, ondan öncekilerin de AKP kadar sorumluğu var, bunun ucu 1960'lara kadar gider.. Ama AKP'nin 8 yıllık iktidarında toplamda yaptıklarının etkileri ne olacak, bizi nereye götürecek kestirilemeyen ve korkutucu olan bu..

arkadaş AKP yanlısı olduğunu açıkca söylememiş ama başlığı sadece "Enflasyon" olarak sınırlayıp, AKP'nin enflasyonla mücadelede başarılı olduğu sonucuna çok ortada, herkesin de rahat görebileceği verilerle ulaşınca haliyle AKP sempatizanı zannedilmesi gayet normal, değilse de beni kategorilendiyorsunuz yerine ne olduğunu kendisi söylemeli..

Ayrıca bu başlıkta sadece Enflasyon demiş ama bir iktidarın yönetim başarısının değerlendirilmesi için icraatın tümünü görmek gerekir, tek bir parametre üzerinden komik olur sanki.. Yoksa Gemicik diye başlık açılır, BİM diye başlık açılır, BELBİM diye başlık açılır, Demokrasi Araçtır diye başlık açılır, Ucube diye başlık açılır, Katil diye başlık açılır, İşsizlik diye başlık açılır, Başörtüsü değil Türban diye başlık açılır, açılır da açılır... SONUNA DA MİLLETİN ÇOÐU UYUYOR, MENFAAT, KARAKTERSİZLİK yazılır..

Ve en önemlisi, enflasyon neleri etkiler, nelerden etkilenir, nelerle ilişkilidir.. Ne Enflasyonda başarıyı ifade etmelidir.. (Kamu harcamaları, İşsizlik, Borçlanma ve Borç Yükü gibi parametrelerden bahsediyorum).. Toplumu direk etkileyen parametrelerle tam bir matematiksel korelasyon kurabilir misin? Farzedelim ekonometri ve istatistik biliyorsun ve bağıntıyı kurdun, değerlemeyi neye göre yapacaksın.. 3 tane veriyi yanyana koymakla bilimsel konuşmuş olmazsın, sadece bilimi kendi istediğin gibi kullanmış olursun.
WildWind demiş ki:
Yok öyle işkembelerden sallamak, millet görüyor.
Şimdi kim nerde sallamış söylersen herkes görmüş olur. Tabi mümkünse sallayan da salladıkları da kaale alınacak, karşılık yazmaya değer mantıklı şeyler olsun..
 
Geri
Üst