Referans Monitör VS Microlab Solo 7c

Arkadaşlar selam.Gitar programları(Guitar Rig vs..)ile kullanabileceğim ev ortamında kaliteli bir sound verebilecek referans monitörü tavsiye edebilirmisiniz.Şu ürün ilgimi çekti.Sizce nasıldır.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=13075&gid=2944

Bir de referans monitörden ziyade internette dolaşırken şu ürüne rastladım.Fiyatına göre performansının çok iyi olduğunu söylüyorlar genel olarak.Pc multimedia hoparlörü olarak tasarlanmış.Referans monitör gibi olmaz heralde ama gitar programlarıyla verim alabilirmiyim bu ürünle?
Teşekkürler.


http://www.hepsiburada.com/Liste/mi...x?productId=evmicrolabsolo7&categoryId=152491
 
m-audio bx5a tadında uygun fiyatlı ekipmanları öneririm. 5" sürücü çapının üzerine çıkmaman iyi olacaktır. mümkün olduğunca "flat" (düz) ve dengeli ses spektrumuna sahip monitörlere göz at. Yamaha HS50 lerden KRK lara ADAM lara kadar yolun var. Sarfiyatı yükseltip ciddi bir prodüksiyona girmeyeceksen 2+1 sistemler dahi işini görecektir.
 
Ben KRK kullanıyorum, şiddetle tavsiye ederim. Refarans monitörü dışında, sinema-oyun için üretilen monitörleri kesinlikle kullanma.Monitör alırken dikkat edilmesi gerekli bir çok nokta var, en önemlileri; frekans aralığı, çıkış gücü(RMS olarak), balanslı-balansız bağlantıyı destklemesi. Bir de artık köşleri dik açılı monitör kalmadı, oval olanları tercih et. En önemlisi de denemeden alma, ben alırken 4 dükkanda 20 çeşit monitör dinleyip aldım.
 
Geri
Üst