alesis play mate vocalist

volüme dergisinde ürün hakkında bilgi vermişler,kullanmadığım için performansı hakkında bilgim yok kullanan ve test imkanı bulan arkadaşlarımız varsa bilgi verebilirlermi acaba?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
amacım kesinlikle reklam yapmak değildir.

Playmate vocalist tümleşik bir cd çalıcısına sahip,herhangi bir stereo cd içindeki şarkıların vokal partisyonlarını kaldıran ve böylelikle vokalistlerin arka plandaki entrümanlara eşlik ederek pratik yapmasına yardımcı olan,ayrıca içerisinde birde mikrofon processor bulunan bir cihaz.cd'den seçilen şarkıların tempo ve ses perdesi ayarları istenildiği şekilde düzenlenebiliyor.ayrıca playmate vocalist'te şarkıların orjinallerinin yarattığı atmosferi yakalabilmeye yardımcı olan yüksek kalitede 100 reverb algoritması mevcut.
*bu yazı volume dergisinin 1.sayısından alıntıdır.
http://www.alesis.com
 
vokali nasıl kaldırıyor anlamadım. bu pek mümkün değil. belki zayıflatılabilir ama... bir okuyayım bakalım..

edit: valla siteleri pek karmaşık... bulamadım. arayamadım daha doğrusu. bulan varsa beri gelsin.
 
evet baktım. örnekleri dinleme imkanı yok sanırım ama, vokalle beraber, sözkonusu frekans aralığını büyük ölçüde zayıflatmak durumunda. bu da parçayı yiyip bitirir doğal olarak. büyük ihtimalle bu iş için özelleştirilmiş algoritmaları, minimum kayıp için özelleştirilmiş bir sistemi vardır ama yine de bence çok esprisi olamaz. dinlemek lazım.

belki de parçadan vokali çıkartıp üzerine şarkı söylemek gibi bir merakım olmadığı için(bi insanın buna neden ihtiyacı olur ben pek anlayamıyorum ama, oluyordur elbet eminim. ben anlayamıyorum, evet :) ) böyle tartıyorum. bu işle alakalı birinin hoşuna gider sanırım...
 
(bi insanın buna neden ihtiyacı olur ben pek anlayamıyorum ama, oluyordur elbet eminim. ben anlayamıyorum, evet )
İnsanların bunu yapmalarının nedeni sanırım bar programları için olsa gerek.
Gerçi md denilen bir olay var ama artık her işin bir kolayı bulunuyor.GErçi şarkı arasından 100%100 verimli vokal çıkarmak imkansız gibi geliyor.

Asıl kolaysa solo gitarları çıkarsınlar da bilinen parçaya solo atsak
:D :D :D
Kolay Gelsin...
 
vokallerin stüdyoda nası kaydedildiği, mix'lerinin nasıl yapıldığı konusunda bilgim yok fakat, sağ ve sol kanaldan gelen benzer sesler (aynı genlikteki frekans bileşenleri) ayrıştırılabiliyo olabilir, dijital olarak işleniyordur özel bir DSP ile..

örneğin vokal mono ise, yani iki kanaldan da (frekans-genlik) aynı geliyosa, bu vokal elenir çoğunlukla ama gene benzer sinyaller de az bucuk elenir.
 
Atalay,yukarıda verdiğim linke bir göz at istersen ayrıca gitaristler için çıkartılmış ''play mate guitarist'' var.play mate guitarist adlı ürün için,cd 'deki gitar partisyonlarını çıkardığı söyleniyor...
 
Bakın burada çok önemli bir kelimeyi atlamışsınız:

Vocal reducer. Vokal alınmıyor sadece oranı azaltılıyor ki Alesis gibi bir şirket için en profesyonel açıklama bu olmalıydı zaten. Şimdi oldu!

Gitar player modelinde gitar reducer yok ama gerek te yok bence. Marshall 60 wattlık modellerin arkasında da CD girişi var. Ama bu ufacık aleti alıp heryere götürebilirsiniz... ama amfi gibi çalamazsınız. Eh, amaca göre seçin.
 
sizinde dediğiniz gibi sayın atalay,bu vokali kaldırma olaylarını yıllardır duyarız,yalnız volume dergisinde,''vokal partisyonunu kaldırma'' cümlesini okuduğum için araştırmak istedim.başlıkta aynen şöyle:Alesis'ten vokalist ve gitarisler için iki yeni egzersiz ürünü.evet başlık zaten olayın tam olarak halledilmediğini açıklıyo,ürün tanıtım yazısı bana iddalı geldi...play mate guitarist için yazılanda aynı şeyler,tabi bahsettiğim dergide yazılanlar...
 
Allbay, zaten kimseyi yargılamıyorum :) Ne haddime. Nitekim öyle bir iddada bulunan varsa da o sen değilsin. Ayrıca Alesis de "biz bu işi kotardık" demiyor. Reducer diyor. Vokalistler için bence çok iyi bir alıştırma şekli. Gitaristler için olan da öyle. Yazlıkta vakit geçirmek ve el ısıtıp keyifli gitar çalmak ve tek başına (hatta 2 gitar girişi var) veya arkadaşınla takılabilirsin. Koca amfiler olmadan ve kimseyi rahatsız etmeden, eğlenceli bir buluş.
 
ya tamamda ses cok degisken birsey..yani bass bir tondan falsettolara geciyorsa..tum sarkıyı silmesi gerekir programın.anca perde aralıgı dusuk, kotu vokallerde verimli olur derim ben.
 
Geri
Üst