gümrük mevzuatı ile ilgili tüm sorularınızı sorabilirsiniz

arkadaslar benim anlamadigim bir konu var..esatburak abimiz mal gelirken icinde illaki fiatini beyan eden bir faturanin bulunmasi gerektigini soyluyor..ancak baska bir arkadasin sordugu konuyu ben gene gundeme getirmek istiyorum..ebay..ben ordan 1500$ degerinde bir gitar aldim diyelim(şahistan)..ancak benim anlamadigim gitari sahistan aldigim icin nasil fatura kesipte paketin icine koyacak ?adam bir sirket yada dukkan deilki bilmemkac $ lik fatura kessin..hediyedir ibaresini yazdirir tamam..ama fatura isi nasil olucak??ebaydan gitar almayi dusunuyorumda yardimci olursaniz sevinirim.
 
Selam herkese.Benim gt8 geldiğinde kargoya adamlar bu aletin içindeki fatura gerçek fiyatı yanıstmıyor dediler bu gerekçe ile vermediler.Hatta yanlış bedel belirtildiğinden dolayı sizi savcı karşısına çıkartmam gerekiyor falan dedi bu gümrük görevlisi.Bunu yapma hakkı var mı gerçekten?
Saygılar!
 
ndman demiş ki:
offf yaa aletin gözünün önüne kadar gelip de oradan elinden kaçırmık çok kötü bişey olsa gerek

Geldiğinde yanımda 15 ytl vardı aklımın ucundan bile geçmemişti gümrüğe takılmış olabileceği.Yanımda hem grup arkadaşım hem de dostum vardı beraber sevinirken deli deli memur bunun gümrüğü var dedi biz de yola koyulduk gümrüğre doğru...O gün bu gündür göremedim gt8 imi.... :cry: kusura bakmayın abartıyorum ama bu konuda yaralıyım da:cry: ....
 
moodyspace arkadasim sen gt8'i hangi sirketle getirttin ? usps mi ?yoksa ups falan mi ? sonuc olarak aletini alabildin mi ?aldiysan biraz durum hakkinda bilgi verirsen cok sevinirim.
 
Peki mesela ben yurtdisindan bir gitar aldim, bunu yanimda, kendi enstrumanim gibi getirecegim. Gumrukte cikip `bundan vergi alicaz`derler mi? Derler ise `konser gitaristiyim konsere gittim`diyerek isin icinden cikabilir miyim?
 
Yurtdışınan gelirken "ben müzisyenim, bu da benim kişisel eşyam" diyince bir problem çıkmıyormuş. Zaten yurtdışından gelenlerin yanında getirebilecekleri listesinde var gitar keman yada çaldığı enstruman ne ise...

Sonuçta bir adet getiriyorsun ortada ticari bir durum yok.
 
arkadaslar bana amerikadan paket gelicek usps air mail ile yani posta gumrugune gelicek...ama istanbul'daki posta gumrugu nerdedir?ben cevizlibağ'da diye biliyorum ama dogrumudur?ordaysa tam olarak neresindedir?bilen varsa yardımcı olursa sevinirim....

sevgiler&saygılar....
 
Almanyadan fender american stratocaster alacağım. İnternetten alacağım için kargoyla gelecek. Gitarın fiyatı 995 euro. Kargo ne kadar tutar bilmiyorum. Gitar için ne kadar vergi öderim? Bilen varmı?
akinu nun dediği kendim getirirsem sorun çıkar mı?
 
Yanınızda istediğiniz kadar getirip götürebilirsiniz bir adet gitarınızı.

Freebird sen Cali.de idin bildiğim kadarıyla,oradan burayamı getireceksin motoru,yoksa yurtdışından cali'yemi getiriyorsun onu anlayamadım mesajdan.
 
kargo ve gümrük toplam 300 tutarsa Almanyadan almak daha mantıklı. Kıvılcım 1500 euro diyor Almanyadan alırsan 1300 euro ya gelecek. Kargonun bedava olduğunu düşünürsek (belli bir limitin üstünde) daha da ucuza gelebilir.
 
bilginiz olsun diye söylüyorum bugün ebay den sipariş ettiğim ayakkabılar için evime PTT den kağıt gelmiş ankara yenimahalle de bi yere onları almaya gidicem ama üzerinde gümrük parası bilmemne isteyecekler mi yazmıyor. her şey orda belli olacak. daha önce de iki sipariş vermiştim ve onlar ben birşey yapmadan kapıma kadar gelmişti. bu sefer gift (hediye) olarak yollatmama rağmen takılmış. muhtemelen müzik malzemelerinde boyut ve değerden dolayı daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. unutmadan gelen paketin değeri $40 shipping+ $40 + $40 iki ayakkabı = 120 civarı birşeydi. artık siz düşünüp taşınıp karar verin
 
şimdi bir de ötv olyı var bişey almak yaş valla. Devlet de kimse bişey alamasın, enflasyon düşük görünsün istiyo. Halbuki hem bir sonraki döneme gizli enflasyon yükü biriktiriyo, hem de kaçakçıların, vergi ödemeyenlerin iştahını kabartarak, zorla kaçakçılık yaptırıyo. Dürüstçe vergisini ödeyenlerin bi kısmını enayi yerine koyuyo, kalan kısmını da vergi vermeye tövbbe ettiriyo. :evil:
 
fender telecaster 72 thinline almaya kalksam türkiyede yok..
www.guitarbargains.com da buldum,aslında yurt dışında her yerde var fakat o siteden buraya sorunsuz gitar alanlar var bu sitede...almaya kalksam bir sorun çıkma ihtimali varmı(((vergi vs. kapıda takılma gibi))site burası için""door to door+u.p.s=175$""diyor..extra bir ücret çıkarmı sizce?
 
Geri
Üst