Distortion Da Dip Gürültüsü

merhabalar.
gitarı clean ton da çaldığımda herhangi bir sorun yok. fakat processorden distortiona geçtiğimde dip gürültüsü oluyor. bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir. yardımlarınızı esirgemeyin:)
 
moribund demiş ki:
merhabalar.
gitarı clean ton da çaldığımda herhangi bir sorun yok. fakat processorden distortiona geçtiğimde dip gürültüsü oluyor. bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir. yardımlarınızı esirgemeyin:)

gitarının manyetikleri kalitesiz olabilir (özellikle single manyetik humbucker a göre daha cok dip gürültü yapar distortiondayken )
kullandıgın kablolar kalitesiz olabilir
gitarın veya procesorun jak girişlerinde problem olabilir
gaini biraz fazla açmış olabilirsin

benim aklıma gelenler bunlar :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ya clean tondayken hiç bişey yok.
bu arada başka bir processore bağladım. dip gürültüsü olmadı bu sefer. sorun galiba prosesörde. jack girişini kontrol edicem. sorunun başka bir yerde olma ihtimali varmıdır acaba.
 
Prosesor un modelini belitmemişsiniz ama elinizdeki alet Boss gt8 ise ayarlarından menuler içerisinde input level diye bir seçenek vardı. Oradaki değer bir miktar düşürülürse gürültü azalacaktır.
 
'aga bu distortion süper' tarzı repliklerle yazılan tonlar genellikle abartı derecede dip gürültüsü yapacaktır. Ek olarak manyetiklerin kalitesi kabloların kalitesi mekanda çalışan elektromanyetik sinyal yayan her cihaz dip gürültüsüne sebep olacaktır. Kurtuluş için düzenli bir ton yazımı gain seviyesi düşürülmesi kaliteli manyetikler düzgün kablolar şebekede ve gitarda topraklama ve elektromanyetik zımbırtılardan yeteri derecede uzaklaşma yetecektir. Bunlara rağmen dip gürültüsünden kurtulunamıyorsa ( ki 60 hum denilen lanet şeyden kurtulunması stüdyo ortamı dışında kurtulunması çok zordur çünkü elektriğin kendi titreşimidir) sizi distortion değil elektrikli testere paklar :)
 
hic bir ayrintiyi yazmamissin ama birde processorde gurultuyu gideren noise gate yada ne bileyim noise suppressor tarzi bir sey mutlaka olmali,bu ayarlanabilir bir seydir,arttirdikca gurultu azalir duruma gore az bir ayarla tamamen de kaybolabilir ancak bu seviyeyi arttirdikca sustain azalir tonu yer ama tabii daha bir suru sey olabilir
 
Geri
Üst