Tom Hanks

CedriX demiş ki:
Cornflakegirl demiş ki:
Sleepless in seatle filmini izledim dün yine yeniden içimi ısıtıyor o film en sevdiğim aşk filmlerinden birisi ;)

o film resmen romantik/komedilerin en iyilerinden biridir. Ben pek fazla romantik filmleri sevmem ama bu film cok hosuma gidiyor. Özellikle Tom Hanks ve Meg Ryan degil de Tom Hanks in oglunu oynayan cocuk isi göturuyor :D
tuhaf bi büyüsü var bu filmin..meg'i fln geçtim..kesinilkle tom hanks'ten kaynaklanıyor..oyunculuğu çok sağlam..u've got mail'da da öyleydi..çok sade,dümdüz herhangi birinin oynayabileceği roller...ama tom'u izlemek keinlikle çok büyük bi zevk benim için. :p
 
Hollywod'un idealleştirdiği düz mantıklı faşist Amerikan erkek rollerine çok gittiğinden midir nedir, hiç sevmediğim bir aktör. Oyunculuğuna gelirsek, Hollywood aktörleri arasında bile, en iyilerden kesinlikle değil bence. Forrest Gump dışında, çok şey kattığı bir film hatırlamıyorum.
 
Süper bir oyuncu.Esrarengiz ve gerilim filmlerinde yüzünden ve mimiklerinden dolayı oynayamayacağını düşünüyorum.Aklımda kalan filmleri ise Forrest Gump,The Green Mile,Philadelphia,Saving Private Ryan,Sleepless In Seattle...

Ama Cast Away'deki rolünü unutamam.Aklımdan çıkmayan Wilson voleybol topuyla dostluk kuruşu ve onu denizde kaybedipte haykırışı dayanılmaz birşey.Usta bir oyuncu.
 
Bakmayali uzun sure olmustu buraya :) Kendisini ne kadar fazla sevsem dahi hayatta dunyadaki en iyi oyuncu demem cunku yanlis olur tamamiyle. Ne kadar yasayan efsane olsa bile genc yasina ragmen( Daha 49 yasinda) Tom Hanks`i seyirciye sevdiren filmler olmustur ve bir tip role gelince inanilmaz iyidir ve o da masum birini oynamak. Kendi surati falan asiri masum bakiyor ve hayatinda tek kötu adam oynadigi rol son The Ladykillers`di ve onda bile kötulugu tartisilirdi. Road To Perdition`da katil adami oynarken bile iyi baba tarafi filmde daha cok öne alindi.

Koca bir filmi tek basina göturebilecegi ise Cast Away`de cok iyi gösterdi. 2 saat 10 dakika boyunca bir tek o var filmde ve bir oyuncu eger o kadar sure boyunca tek basina göterebiliyorsa bir filmi demek ki bu adam isini biliyorum. Hep masum adami oynadi ve tahminimce ölene kadar masum adami da oynayacak.

Da Vinci kodunda ise rol almasina bende tepki gösterdim ama oyunculuk yetenegi var ve belki basarabilir rolu yapmayi zor olsa bile. Artik bekleyelim Mayis ayini ve görelim neler olacak.

Bir de cok milliyetci biri oldugu dogrudur kendisinin ve en sevmedigim yönudur onun. Cok Amerika propagandasi yaptigi gibi artik her yerden askeri madalyalar falan aliyor ama ne olursa olsun kendim biliyorum ki dunyanin neresinde olursa olsun onu en cok seven hayrani ben olacagim.

Son olarak bir seye daha deginiyim, Tom Hanks komedyen olarak drama oyuncusu olmaktan cok daha iyidir ve 80`li yillardan olan filmlere bakarsaniz guzel komedi filmi performanslari var...
 
Zelenhgorm demiş ki:
Hollywod'un idealleştirdiği düz mantıklı faşist Amerikan erkek rollerine çok gittiğinden midir nedir, hiç sevmediğim bir aktör. Oyunculuğuna gelirsek, Hollywood aktörleri arasında bile, en iyilerden kesinlikle değil bence. Forrest Gump dışında, çok şey kattığı bir film hatırlamıyorum.

Yapma be Zelenhgorm, biraz önyargılı bakıyorsun olaya bence.

Tom Hanks bence oynadığı rollerin çoğunun hakkını vermiştir. Ben de hayranı değilimdir ama özellikle Forrest Gump ki tek kelimeyle muhteşem bir film, Cast Away ve Green Mile'daki oyunculuğu mükemmeldi.

Ama bence Er Ryan'da abartıldığı kadar iyi değildi. Orda zaten film daha çok ön plana çıkıyor sanki...
 
Ön yargı değil benimkisi sanıyorum Mc Manaman :)

Bana oyunculuğu çok köşeli geliyor. Yani canlandırdığı tipler sanki hep biraz hüzünlü, prensipli, fazla inançlı; ve bu genel duygusal yapıları yüzünden ne tam olarak gülebilen, ne de tam olarak ağlayabilen karakterler. Yani kısacası, yerli yersiz kendini kasan bir insan gibi geliyor bana canlandırdığı tipler. Belki kendi kişiliğiyle ilişkilidir, ama ben özgür ruhlu aktörleri daha çok seviyorum.

Green Mile de süper oynadığına da katılmıyorum. Yani film çok güzel, o da bu güzelliğin içine etmediği için beni de pek rahatsız etmedi.

Cast Away ise, bir Robinson Crusoe hayranı olarak, başarısız bulduğum bir filmdir. Haa, çok emek harcamış belli, saygı duyarım.
 
enchant demiş ki:
Senaryosu hakkında birşey diyemem.Ama filmi tek başına götürüyordu.Oyunculuğuda mı iyi değildi sizce?

Ya işte onu demeye çalıştım zaten..Yani cast away'in kötü olması film olarak kötü olmakla alakalı idi, bunu onun oyunculuğuna vurmak yanlış olur demeye çalıştım :)
 
Ben sahsen senaryoyuda begendim ve filmde guzel olmustu baya. Dusunun koca filmi tek bir oyuncu ile ne kadar göturulur diye ve bence cok guzel göturmeyi basarmislar. Tom Hanks ise cok guzel göstermis basrol oyuncu ile karakter oyuncu arasindaki farki. Ha Robinson gibi Cuma falan bulsa bence daha sacma olur ve Blue Lagoon(Mavi Deniz`miydi ne Brooke Sheields ile olan film) filmine dönerdi. Cast Away`in senaryosunda ne kötuluk buldunuz anlamiyorum...

Bu arada Cast Away`da kutularin biri haric hepsini aciyor ve o acmadigi kutuda ise bir tane su gecirmez cep telefonu var, yani o kutuyu acsa kurtulucakmis :) Bunu dvd ekstralarinda ögreniyorsun :)

Bir de yine cogu kisinin bilmedigi bir sey daha var o ise filmin sonunda Tom Hanks`i bos bir yolda göruyorsun ve yol dörde ayriliyor ve Tom Hanks`in elinde bir voleybol topu ile bir sasal su var ve ordan sonra Tom Hanks adaya geri dönuyor :)

Yani kisaca bu adam ve filmleri hakkinda her seyi sorabilirsiniz bana, anlatirim hepsini :) Sadece bu film sart degil aslinda her sey olabilir. Neyse uzatmayim daha fazla...
 
Benim senaryosunda çok fazla başarısız bulduğum yer yok.Yalnızca şu var.O filmi izlerken o voleybol topu ile kurulan dostluğa bittim. ;) Saatlerce gözyaşı döktüm :cry: Ya nasıl yapılabilir dedim kendi kendime.Bir voleybol topu orada senin dostun oluyor ve birgün onun gözden uzaklaştığını görüyorsun.Yapayalnız kalıyorsun.O sahneler benim için acımasızdı :)

Senaryoda ise o adadaki sahneler çok uzun tutulabilirdi mesela.Hemen gerçek hayata dönülüyor.Ben bu tarafını pek sevmedim.Keşke adada daha fazla zaman geçirseydi.Birde film sanki bir Fedex reklamına dönmüş.Onun dışında hiçbirşey yok.Onun filmi tek başına götürmesine de hayran kaldım. ;)
 
CedriX demiş ki:
Cast Away`in senaryosunda ne kötuluk buldunuz anlamiyorum...

Ben şahsen direk senaryo kötü demiyorum. Zaten aşina olduğumuz türden bir senaryoya sahip Cast Away. Tüm detayları hatırlamıyorum, çünkü filmi izleyeli yıllar geçti fakat, filmin işlenişi bana yeterince bağıntılı gelmedi. Yani sahnelerarası geçişler çok sert. Sanki bazı yerler amatörce montajlanmış gibi gelmişti. Robinson Crusoe severim derken demeye çalıştığım şey, "bu filmi kesinlikle beğenirim" ön yargısıyla gitmeme rağmen çok hoşnut kalmayışımdı. Filme veya Tom Hanks'in bu filmdeki performansına direk "kötü" demiyorum, beni hayal kırıklığına uğrattı diyorum.

Bu arada Cedrix, verdiğin bilgiler ışığında filmi bir kez daha izleyecem yakında, bi de şu "Şaşal su" lafına da koptum, süper :D
 
:D Film izlerken montaja falan dikkat etmen ne guzel, cok buyuk bir yuzde gibi bol aksiyon, bol gögus ve kalca demeyen insanlari severim :) Filmleri izlerken bu kadar yil sonra anlamisim ki hic bir zaman önyargili izlemeyeceksin. Bazen en sacma gelebilecek ve cogu kisinin sevmeyecegi seyi sevebiliyorsun ve tabi zevkler degisiyor herkeste...

Enchant, bu voleybol olayi huzunlendiriyorsa daha cok komediye giren bir film olan Forrest Gump(izlediysen eger) bazi sahneleri öldurur o zaman seni :) ya da öldurmustur her neyse. Tom Hanks`in masumiyetini katip "Belki herkes kadar zeki degilim ama askin ne oldugunu biliyorum, beni neden sevmiyorsun? " demesi bence bir insana koyabilecek en acayip repliklerden biridir...
 
açıkçası filmlerinde iyi iş çıkarıor çoğu zaman ama genelde hep aynı tip rollerde oynuor bence hep iyi adam hep boyle karekter olarak sevmeniz grekeen filminde bunu yapmaya çalıştığı bir karekter oluyor gerçi tipide tombik gibi kötü karekter olmaz gibisine gelior ama aklımada bir henry fonda var mesala onada aynısını diodum taki once upon a time in westi izleyene kadar .Kısacası daha zati genç sayılır 50 falan sanırım çok iyi yolda ama birazdaha değişik yapımlarda falan oynamalı ismini daha iyi yerlere taşımak için bence
 
Tom hanks benim adamım filimlerinin hepsini seyretmeye çalışıyorum eski yeni farketmez çok seviyorum bu adamı

üstelik aynı gün doğmuşuz harika birşey neden sevdiğimi şimdi anlıyorum 9/7/1956 ...
 
Geri
Üst