Hafif elektro gitarlar

Arkadaşlar merhabalar 15 senedir gitar çalıyorum ve malesef son senelerde bel fıtığı hastalığına yakalandım. Şu anda İbanez RG prestige 2550 var ve tonlarından memnunum fakat satıp hafif bir gitar almak zorundayım malesef.

Yaptığım tarz alternatif, pop-rock, punk-rock , soft- rock
Aradığım ilk ozellik gitarın belimi yormaması ve sahne performansımı artırması fakat sahnede ton olarak da yeterli verimi alabilmeliyim.

yamaha rgxa2
prs mira x (fakat cok pahalı)
prs hollowbody II (yine cok pahalı)

buldugum gitarlar 2550 mi satınca 1300 - 1400 gibi bir para gecer elime önerilerinizi bekliyorum.

Bir de cort M800 denedim pan müzikte semi-hollow, hollow gitarlar tam bana uygun gibi fakat ankarada pek yoklar malesef bu gitar hakkında yorumunuz varsa bekliyorum??
 
Trio da vardı birkaç semihollow ve hollow, hatta yamaha nın birine bayılmıştım ben, Yamaha ve Epiphone un hollow body lerine bakabilirsiniz, çok methedildi vaktinde, nakit yeterli ise Gibson tabi candır. Prs ler biraz fazla pahalı olabilir gibime geliyor piyasalarını çok bilmesem de. Ama geçen sene Trio da gördüğüme eminim, zuhalde de olması kuvvetle muhtemel. Ankara' da iseniz bir uğrayın sokağa.
 
Paran varsa Gibdon SG, yoksa Epiphone SG derim. Hafiftir ve üstün tonları vardır. Daha sert tonları olan yırtık gitarlar bakıyorsan V veya RR tipi Jackson olabilir.
 
DawnUnder demiş ki:
saolun arkadaşlar. Başka aklına gitar gelen yok mu ? ya da cort m800 denemiş olan?

SG'ler gercekten hafif, bir de aralarinda secme yaparsan cok hafiflerini bulabilirsin. Bende 2 Epi SG vardi bir ara ve biri daha ince govdeli ve cook daha hafifti.

Parker'lar da inanilmaz hafif genelde.

Bir de diger aklima gelen Jackson SLSMG. (Super Lightweight Soloist :) )
 
Geri
Üst