Amfi kabinleri hakkında..

Arkadaşlar çevremde ve kendimde bu konu ile ilgili bilgi eksikliği nedeniyle merakımdan soruyorum...

arkadaşlar şimdi piyasada bir sürü amfi kabinleri kafa kabinleri ile kullanılıyor. benim merak ettiğim şey 15 wattlık vs normal bi amfi bi kabine bağlanabilir mi aralarında uyum olması mı gerekiyor ?bağlantısı nasıl oluyor böle bişi mümkün mü ? birde bu kabinlere nasıl giriş yapılıyor direkt bi efekt aletiyle bi girş olmadığını biliyorum fakat kafam kurcalayan şeyler var. yardım ederseniz sevinirim.. ;)
 
eğer amfinin kabin çıkışı varsa ve
kullanacağın kabinin direnci >= amfinin kabin çıkışının direnci ise bağlayabilirsin hocam (transistörlü amfilerde çıkış trafosu var mı ondan emin değilim, ancak lambalılarda bunun tersini yapınca çıkış trafosu zarar görüyor)

ikinci sorunu tam anlayamadım ama eğer sorun kabine nereden giriş yapacağın ise şöyle cevaplayayım. normal/yüksek seviyede ses alabilmek için poweramp'ten kabine girmen gerekir ki yükseltilmiş ses kabine iletilsin. herhangi bir efekt aletini veya preamp'i poweramp'ten geçirmeden direk kabine takarsan aşırı düşük bir ses alırsın. takabilir misin, ondan bile emin değilim.
 
Kullanılacak amfinin çıkış ohm değerine uygun her kabin bağlanabilir. Bir çok amfinin arka panelinde farklı ohm çıkış seçenekleri mevcuttur. Kullandığınız amfide böyle bir çıkış yoksa amfiden hoparlöre giden kabloya yapılacak işlemle uygun ohm değeri olan hoparlöre sahip kabine bağlantı yapılabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
anladım.. peki genelde çıkış ohm değeri ne kadar oluyor kabine girerken ? amfinin ohm değerinde bi kaç işlem yapablirim hatta amfideki sistemi hoparlöründen ayırıp bi şekilde kafa kabin gibide yapabilirim babam bu işte çok iyi :D . benim asıl sorunum procesör ile mixerin bağlantısında kaynaklanan stüdyo hopörlöründeki dengesiz tiz ağrılıklı çıkışlar. evde kullandığım marshall 15 watllık amfimde çok dengeli güzel tonlar alıyorum. aslında hedefim amfi kabini alarak bu sorunu bi şekilde çözmek. procsesörlede kendi marshall amfimin üzerinde cd in girişinden girmek. bilmiyorum stüdyo böle bi sıkıntıyı kabindende alırmıyım ?

birde bu marshall vs amfi kabinleri ile el yapımı kaliteli malzemeden olan amfi kabinleri arasında ne gibi farklılıklar var kalite olarak ? arkadaşlar aydınlatırsanız çok sevinirim .:) ...
 
Ohm değeri ortalama şudur diye bir genelleme yapılamaz. Bu 4 ohm da olabilir 8 yada 16 da olabilir. Daha öncede dediğim gibi bazı amfilerde bu seçenek olarak sunulabilmekte farklı hoparlör tercihleri kullanılabilsin diye. Diğer yandan processorleri bir amfiden çıkış almadan mixere girmek gerçek performansını almak konusunda yetersiz kalacaktır. Genelde günümüz processorleerinde mixere çıkış için menüler içerisinde seçenek olabilmekte ve hatta kabin simülatörleri bir çoğunda mevcut ancak tek başına bunlarda yetersiz kalabilmekte direk mixer bağlantısında. Bu bağlamda DIbox ve kabin simülatörü olan cihazlar processorlerin önüne konularak yapılan mixer bağlantıları sağlıklı sonuç vermekte. Sana naçizane tavsiyem Behringerin piyasada satılan DIbox pedalı hem ucuz hemde oldukça işlevsel vede processorden oldukça iyi verim alınması konusunda iyi bir çözüm.
 
Selam dostum senin derdinin çözümü ancak Marshall'ı satıp daha büyükçe bi amfi almakla mümkün. Zaten senin aletin asgari ederi 150 TL, 350 - 400 TL arası MG50 alırsın, artık onla stüdyoda mı çalacaksın, bar programı mı, bahar şenliği mı... orası senin bileceğin kısım. Cd inler, kafa kabinler bilmem nelerle uğraşma, yüksek çıkışlı bi amfi al, bi daha düşünme bunları.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
anladım arkadaşlar :) çok sağolun öneriler için... işte kullandığım gitar emg manyetikli olduğu için bazı paf tonlarda sorun yaşayabiliorum... bi amfi ile bu problemi giderebilir miyim ki büyük ihtimal istediğim şeyi karışılıycam amfiyle :D tekrar teşekkürler.. :)
 
Geri
Üst