Halici midi 2004 - Zümrüt

Ghelida, parça hoş bir parça.Beni rahatsız eden bir kaç nokta var.İlk önce bağlama sampleı.Yüksek oktavlara çıktıkça sample kullanım özelliğini yitirmiş.Bu da pek hoş duyulmuyor oysa ki peslerde çok gerçekçi.(sanırım voices of istanbul sample cdsi kullandın). 01:38 saniyede başlayan bölüm armoni olarak çok karışık olmuş hatta hatalı bile diyebilirim.Piyano, vokal ve bağlama kafalarına göre ayrı telden çalıyorlar.Girişteki oryantal perküsyona belki biraz reverb versen daha gerçekçi duyulabilir.Bu arada melodi çok hoş ve o kaotik bölümden sonra giren bölüm de epey etkileyici.Vokalin sesi gerçekten çok hoşuma gitti çok yumuşak ve insanın içini gıcıklayan bir ses. Yalnız bir yerde detonasyon mı var nedir? 03:12 de biraz detonasyon var insanın kulağını tırmalıyor hafiften.Neyli bölüm de melodi daha etkileyici olabilirdi bana göre.Bu arada eleştri ister miydin bilmiyorum ama amaç yardımcı olmak. :)
Eline sağlık ve başarılar.
 
2 tane beğendiğim olmuştu biri de bu besteydi. Ah bir de vurmalılar gerçek olsaydı. MIDI yarışması adına bakma,o palavra :) Vokal çok yumuşak. Çok hoş gerçekten. Jüri olsam ilk 3 e kesin sokardım. Hatta ilk iki diyeyim.

Bir an iki üç enstrüman introdan sonra köşeli giriş yapıyor ya orada bir nota karmaşası var (1.38 olabilir). Yukarıda arkadaşın bahsettiği saz sample mıydı? Ben onu (bitrate düşük) bir an koto sandım ve koto çok iyi olurdu. Bestende illa ki saz kullanmana gerek yok bence. Koto çok sıkı olurdu. Yine de sen bilirsin tabi, beste senin. Aklıma geldiği andaki gibi yazıyorum.

Başarılar.
 
Selçuk ve Atalay, sesimi beğenmenize çok sevindim.. yumuşak olduğu daha önce söylenmişti ama, iç gıcıkladığı hiç söylenmemişti.. :oops:

Ben, vokalde kulağı rahatsız edici bir detonasyon olduğunu düşünmemiştim..

Tonaliteyi bozucu, dinlerken iritasyon yaratan, müzikaliteyi bozan detonasyonlara karşı tabi ki ben bir şarkıcı olarak çok dikkat ederim. Bir dinleyici olarak da rahatsız olurum.. Ama müzikte çok makinemsi olmaya da biraz karşıyım.. Bazen hafif detonasyonlar, hatta bi nebze ritmin kaçırılması bile, yoruma insansı bir özellik katar diye düşünüyorum.. Bu sebeple bazı yerlerde yapılan hafif hataları doğallığından dolayı değiştirmiyorum.. İnsan üretiminin, bilgisayarların kılı kırk yaran mükemmel üretiminden farklı olması gerektiğini düşünüyorum..

Canlı performansların dinleyiciyi daha fazla etkilemesi de bu sebepten değil midir?

Sevgilerimle..
 
Tebrikler!

Yarışmadan sonra -kalabalıktan mütevellit- naklen tebrik edemedim.

Çok güzel bir performanstı.
Vokal zaten uçurdu beni... Arkasından da Nilüfer gelince...

Başarılarınızın devamını dilerim...

Saygılar,
Serdar
 
çok teşekkür ederim Serdar, beğendiğinize sevindim :D

ben söylerken nasıl söylediğimi pek hatırlamıyorum!!.. ama çok çok keyifliydi.. Siz finalistlerden biri misiniz yoksa..??
 
Halici midi beste yarışmasında zümrüt adlı bestemle 2. olduk. Buradan yorumlarıyla destek olan arkadaşlara bir kez daha teşekkürler.
Vokalde Aliye Mutlu ve cello 'da Şirin Vatan'a da teşekkürlerimi buradan bir kez daha sunuyorum.
Ağzınıza elinize ruhunuza sağlık..:)
 
xstarx demiş ki:
çok teşekkür ederim Serdar, beğendiğinize sevindim :D

ben söylerken nasıl söylediğimi pek hatırlamıyorum!!.. ama çok çok keyifliydi.. Siz finalistlerden biri misiniz yoksa..??

Hayır, dinleyici/izleyiciydim ;) Kafamdaki fikirleri kayda geçiremedim maalesef, zaman darlığından dolayı.

Ama ortam gerçekten çok güzeldi. Dereceye girilmese bile, sahnede o deneyimi tatmak gerek...
 
Geri
Üst