cubaseSX ile ilgili sorularım/sorunlarım

O

ozan_baran

Merhaba arkadaşlar,
Bu, foruma ilk mesajım. Yanlış bir şey yapar, yanlış bir yere atarsam kusuruma kalmayın.
turkrock.com'la bir internet aramasında karşılaştım. Birçok forum içinde en çok bilgiye buradan ulaşabildiğim için de üye oldum. Rock müziği birçok müziğin yanında dinleyen ve birçok müzik kadar da sevmeyen bir arkadaşınıza yardımcı olursunuz umarım?
Benim sorunum Cubase SX ile ilgili. Galiba başka sorularım da gelecek.

1-Audio kayıt yaparken ben diyelim ki "a" dedikten 1-2 saniye kadar sonra kulaklıktan "a" sesi geliyor (bunun adı ne?). Daha önceki versiyonlarda böyle bir sorun vardı, çözmüştüm ama nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum.
2-Bu yukarıda bahsettiğim yankılar kayda yansımıyor fakat kayıt 1-2 saniye geç geliyor. Belki de yankıyı kaydediyor da asıl sesi kaydetmiyordur. Bilmiyorum.
3-Kayıt çok güçsüz oluyor. Bu yine yankıyı kaydetmesinden olabilir mi?
4-Dipte aşırı bir gürültü oluyor.

CubaseSX'de ve Windows kayıt denetiminde hangi ayarları yapmalıyım ki bu sorunlarla karşılaşmayayım?

Sistemim: WinXP, AMD 1.54, 40 GB, 256 RAM, C-Media ses kartı vs. vs.
ASIO Testini yaptım, sorun yok görünüyor.
 
1 - Bunun adı latency, Detaylı bilgiyi sözlük başlığı altında okuyabilirsin
2 - Buda Latencynin getirdikleri
3&4 Bunlarda latencyi getiren on board ses kartının diğer problemleri

Foruma hoş geldin, yukarıdaki yeni gelenlere öğütler ve forum kuralları gibi başlıkları okumanı öneririm. Isın foruma, huyunu suyunu öğren
 
Foruma hoşgeldin.

Bu site Rockseverlere hitab eden bir site ancak forumun bu bölümü kendisini rockseverler ile sınırlayan bir site değil, dolayısı ile ne tür müzik yaptığın bizi ilgilendirmiyor, müzik yapımı ile ilgileniyor olman bizim için yeterli.

Adaşın Ozan sana sorunlarının kaynağını açıklamış, sorularının cevapları daha önce çok yerlerde bahsedildi, biraz sabırlı olup arama yapar, başlıkları bir gözden geçirir ve yazıları bir okursan bu sorunlarının kaynakları ve önerilen çözümler hakkında bilgiye ulaşabilirsin.

Bir de sorunun hakkında daha detaylı bilgi vermelisin. Mesela dip gürültüsü oluyor diyorsun. Ne kaydederken dip gürültüsü oluyor? Neyi ne üzerinden nereye bağlamaya çalışıyorsun? C-Media kartın hangi modelinin neresine bağlıyorsun? gibi soruları da cevaplamalısın ki sana yardımcı olabilelim. Dip gürültüsünün muhtelif sebepleri vardır, empedans uyuşmazlığından tut kablo kalitesine, odandaki aydınlatmanın tipine, kullandığın monitörün CRT olmasına, duvardaki anahtarın dimmer olmasına, bilgisayarının buzdolabı ile aynı fazda olmasına varana kadar yığınla sebebi olabilir. Bunların hepsini daha önce işledik, o yüzden anahtar kelimelerle MüzikTek forumunda bir arama yaptır, bak karşına neler çıkacak.

Kolay gelsin.
 
İkinize de teşekkür ederim arkadaşlar.

Öneriniz üzerine forumda "latency" anahtar kelimeli bir aramaya giriştim ve sorduğum soruların sınırlarını aşan ve çok yararlı olacağını düşündüğüm başka bilgilere de eriştim. Bunları bir word dosyasına yapıştırıp okumaya hazırladım. (Tek başlıktan topladığım 70 sayfa falan var, daha da toplayacaklarımdan başka).
Bunları okuduktan sonra tekrar sizi rahatsız edebilirim.

Selamlarımla...
 
Geri
Üst