SX 'te çok acil sorun var

gonzo cubase için konuşmuyorum, bir ofis bir internet explorer, bir icq kullanımında bir etkisi yoktur demek istedim.

cubase için ise, cubase ht destekliyor ve etkin olarak kullanıyor, ama kullanılan vst efektler bunu kullanmıyor olabilir, bunu söylemek istedim.

Cubase içinde, vst spesifikasyonlarında, bir kaç thread açan bir plugin için cubase in bu threadleri alıp ht için optimize edip çalıştıracağını sanmıyorum. aksine bu daha çok yük getirecektir sisteme. threadler ve işlemci paylaşımlarını pulgin kendisi belirliyor diye düşünüyorum. software developer bir kişi konuya parmak basarsa iyi olur, bu konuda senin deidklerinle kendi düşüncelerim arasında kaldım.

absynth i ele alalım, kendisi standalone da çalışıyor, cubase içinde de çalışıyor. cubase içinde çalıştırınca kullandığı tek şey cubase in asio arabirimi olmalı. yani kendi integral işlemlerini aynı kod üzerinden yapıyor, açtığı threadleri cubase devredip onun üzerine optimizasyon yükü yüklemesi saçma olur diye düşünüyorum. vst spesifikasyonlarına göre böyle bir imkan varsa, yazılımlar kendi başlarının çaresine bakabiliyordur diye düşünüyorum.

ben bütün spesifikasyonları okumadım vst sistemi ile ilgili. sadece mantığımla yapmaya çalıştığım bir karşılaştırma doğru olabilir de olmayabilir de. bilemiyorum, ama bilmek isterim.

sonuç olarak demek istediğim, bir plugini ht enabled veya disabled yapan cubase in enginei değil, pluginin kendi kodudur diye düşünüyorum.
saygılar.
 
Ben software developer'ım :) Ama açıkçası ben de VST sisteminin tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum, bir ara VST SDK (software development kit)'sını indirmiştim, ama DSP ve efekt programlama ile ilgili hiç bir şey bilmediğim için yeterince incelemedim (yemedi de diyebiliriz).
Benim düşüncem, Cubase'in her plugin için ana bir thread açtığı (sonuçta o plugin ayrı thread açıyor mu, orası ona kalmış). Daha sonra bu thread'in işlemci 0 ya da işlemci 1'de (ya da sanal işlemci 0-1'de) çalışmasına Windows karar veriyor. Yine de sonuçta ben de emin olamadım, böyle olmayabilir de, bir araştıralım bakalım bu konuyu...
 
Geri
Üst