Şarkı Sözü Telif Hakları

  • Konuyu açan hypsibremetes
  • Başlangıç tarihi
H

hypsibremetes

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir aklımı kurcalayan bir şey olan bu konu hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum.

Benim elimde şuan 40 a yakın bana ait olan şarkı sözü var ve ben bunlar için girişimlerde bulunmadan önce telif haklarını güvenli bir şekilde almak istiyorum. Fakat nasıl yapacağım konusunda herhangi bir fikrim yok. Sanırım noterle ilgili durumlar.

Ve şöyle bir durum da var. Benim sadece şarkı sözlerim mevcut müziği bestesi notaları vs çok fazla anlamadığım için sadece söz yazıyorum. Sadece bunların telif haklarını alabilir miyim alabilirsem nasıl ? Ve bunun ücreti nedir ? Noterden nasıl tasdikletebilirim, bu işlem tamamlandıktan sonra rahatça sözlerimi pazarlayabilir miyim ?

Dediğim gibi söz var fakat müzik yok bu sorun oluşturur mu bunu çok merak ediyorum..

İlgilenirseniz sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

İyi günler,
 
Hayır sorun olmaz ben 3 sene önce yaptım, sorun olsaydı şiirler olmazdı =)

Noter ücreti tabiki biraz pahalıdır sayfa başına benim o zamanlar 30 tl civarı almıştı, standarta bağlandı mı bilmiyorum ama...

Sözleri alıyorsun kimlik vs görütüp telif hakkını almak istiyorum diyorsun 10-15 dakikada hallediyorlar ;) İstersen git Noter' e danış yapmadan önce, kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sevindim :) Sayfa başı dediniz. Peki bir sayfaya 2-3 şarkı yazsam bir sorun olmaz heralde değil mi? Çünkü 40x30 fena bir rakam yapıyor karşılamam zor :)
 
www.sahiplen.com burdan zaman damgası ile, eserlerini toplu halde çok daha ucuza ve notere göre daha güvenli bir biçimde tasdikleyebilirsin. Aynı formatta çalışan tasdix diye bir sistem daha vardı. İncele bence..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Olası bir sıkıntıda eserlerin bana ait olduğunu nasıl iddaa edebileceğim sahiplen.com ile güvence altına alırsam. Herhangi bir belge mi olacak siteyle aramda ? Her sözümü 1 kontör (4 TL) e mi tasdikletebiliyorum ?
 
Dosyanın zaman damgası (bir hash dosyası ile) oluşturuluyor. Uydu saati üzerinden tutuluyor zaman bilgileri. Dolayısıyla bilgisayarının saati ile her hangi bir manipülasyon durumu olmuyor. Olası mahkeme durumlarında delil olarak kullanabiliyorsun ki hizmeti veren firmanın bu konuda avukatları mevcut. Bütün eserlerini sıkıştırıp tek bir dosyayı damgalarsan, tüm sözlerini tek kontörle tasdiklemiş olursun. Sitede her türlü ayrıntı var zaten, incelersin. Cevabını bulamadığın sorular için de mail at, mutlaka cevaplıyorlar...

Kolay gelsin.
 
harika bir sistem kullanan varsa bikaç bilgi sorayım mesela komple bir albümü (13-15 şarkılık) + içine şarkı sözü grup bilgileri vs.. ekleyipte ziplesek böylece bir kerede birsürü şarkı , şarkı sözü vs.. ne varsa artık tek bi zip dosyası olarakta tasdikleyebiliyormuyuz 4tl ye? eğer problem çıkmıyorsa bu şekilde yapmak daha mantıklı. türk aklı yani :) hatta bugüne kadar yaptığımız şarkıları besteleri bilgileri vs.. bi kerede tek bi zip yapıp o şekilde onaylatabiliriz heralde doğrumudur?
 
noterde tasdik yapacaksan ücret sayfa başı. pc de şarkıları olabildiğince küçük yaz.Yani bir sayfaya döşe hepsini...
İlk birkaç kez kek gibi para bayıldıktan sonra böyle yapmaya başladım ben.Yukarıda arkadaşların söylediği tasdix vs olaylarınıda yapan arkadaşlarım oldu.Ama şu ana kadar çalınma ıvır zıvır problemi yaşamadığım için sana en sağlamı şu diyemem.

Ben noteri tercih ediyorum
 
Geri
Üst