Rapid Fire

Rapid Fire Ankara'da 1992'de kurulmuş, kendi bestelerinden oluşan demolar kaydetmiş, pekçok konserde yer almış, 1998'e kadar aktif kalmış bir heavy metal grubu.

Burda bir yeri olması gerektiğini düşünüyorum. Bu başlık altında ilerleyen günlerde, geçmişte yaptığımız, unutulup gitmesine razı olmadığımız güzel işleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kadro:
1992-1995:
Kenan Akçora: Vokal
Ozan Erkal: Gitar
Aykut Öz: Bas
Özgür Kasdarma: Davul

1996-1998:
Emre Ateş: Vokal
Ozan Erkal: Gitar
Aykut Öz: Bas
Davran Erdayı: Davul
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Grubun Tarihçesini kısaca yazayım:

1992'de Ankara'da oldukça isim yapmış olan Wyvern'den ayrılan Vokalist Kenan Akçora ile Basçı Aykut Öz, Gitarda Ozan Erkal ve Davulda Özgür Kasdarma ile beraber çalışmaya başladılar.

Bu kadroyla Rapid Fire pekçok besteye imza attı, Hacettepe ve ODTÜ dahil üniversitelerde ve toplu konserlerde sahneye çıktı ve stüdyo kayıtları yaptı.

1995 yılında Özgür gruptan ayrıldı ve o dönem Circulus adlı grupla çalışan Davran Erdayı gruba girdi.

1996'da Kenan Akçora gruptan ayrıldı ve Knightmare grubuna katıldı. Yerine uzun arayışlardan sonra Emre Ateş gruba dahil oldu.

1998 yılına kadar Rapid Fire yeni besteler üretmeye ve kendi stüdyolarında kayıtlar yapmaya devam etti. Bu dönemin ürünleri bir albüme dönüşebileceği düşüncesiyle piyasada yer etmiş kimi müzik adamlarına dinletildi ancak bu çabalar ciddiyete dönüşemeden, grup elemanlarının kişisel işleri ve askerlik gibi sebeplerin araya girmesiyle Rapid Fire ismi tarihe karıştı.

1998 yılı sonlarında Aykut ve Ozan, Shine adında bir grupla bar programları yaparken tekrar biraraya geldiler. 1999 yılında bu ekibe Davran da katıldı ve vokalde Şebnem Özbek'in yer aldığı grup, başka müzisyenlerin de zaman zaman katılımlarıyla 2002 yılına kadar Ankara'da Gölge, Manhattan, Yolcu, Replik, Sinema gibi bilinen pek çok mekanda sahne aldı.

2009 yılında sevgili arkadaşımız Davran Erdayı aramızdan ayrıldı. Onu çok özlüyoruz.
 
Geri
Üst