Bas gitar elektrogitar amfisine bağlanır mı?

Arkadaşlar merhaba, google'da aradıysam da bu sorunun yanıtını tam olarak bulamadım. Elimde bir adet Marshall MG30FX elektro amfisi var, bas gitar çalmayı öğrenmek istiyorum, bunun için 350 TL kadar gibi bir bütçe ayırabildim. Bu paraya alabileceğim en iyi bas gitarı alıp, bas gitar amfisine masraf etmemek, elektro gitar amfimi kullanmak istiyorum. Böyle birşey mümkün müdür? Ya da Zoom G2Nu processorum işe yarar mı?

Bir de elektro çalan bir insanın bas öğrenmesi kolay olur mu? Yoksa tam tersi parmakla çalmak filen gerektiğinden zorlanır mıyım? Malum şimdiye kadar çoğunlukla pena kullandık.

Teşekkürler.
 
1. evet bağlanabilir ama ne kadar verim alınır o biraz muallakta. amfinin kalitesine bağlı bir durum o ve kullanmadığım bir amfi olduğundan yorum yapamam. ama denediğim bir şeyi söylersem; şöyle baba bir bas amfisine elektro gitarı bas efekt pedallarıyla bağlayınca çok güçlü bir ses alınabiliyor.
2. hayır hiç bir şekilde zorlanma olmaz. elektroyu ne kadar çaldığını bilmiyorum ama onda iyiysen bunda da kısa sürede iyi olabilirsin. parmakla çalmak zorunluluğun da yok zira (kendi görüşüme göre) slap filan yapmadıkça penayla çalmak çok daha güzel geliyor bana ki ses de biraz değişiyor haliyle.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Elektroda da cok iyi sayilmam, zaten beni o dusunduruyordu acaba bas alirsam elektroda geri kalmama sebep olur mu diye, ama sanmiyorum
Tesekkur ederim cevap icin.
 
Geri
Üst