Nanoteknoloji

"nienturi", yapıyoruz birşeyler, boşver... ;)

Nanotüp, karbon atomlardan oluşur ve çelikten çok daha güçlü bir maddedir.
Nanotüpün, amfilerde, kabinlerde ve mixerlarda kullanılabileceğini düşünüyorum.Zaten, bazı firmalarda üretilmeye başlanan kabinlerde bunun göstergesidir.Küçük bir kutu boyutunda üretilmeleri, ilerisi için önemli bir adımdır.
Ayrıca, nanotüpler sayesinde yapılan kablolarla uzaya asansör çıkarılabilineceği düşünülüyor, {(projeyi oluşturan ülke Amerika... NASA ise bu konuda gerçekten kararlı ve bu asansörün 15 yıl içinde yapılabileceğini iddia ediyor, (daha doğrusu Bradley C. Edwards iddia ediyor)}.Ekvatora kurulacak olan asansörün, yerden 99 bin 760 kilometreye çıkarılması hedefleniyor.(Bu konuyu kısa kesiyorum, daha çok bilgi isteyen olursa özelden ulaşabilir).


Sadece, nanoteknolojinin müzik ve donanımlarla ilgisini konuşsak ve tartışsak daha iyi olur.Diğer türlü hem benim parmaklarım ağrır, hem de kişisel zaman kayıpları oluşur.Ama yine de, isteyen olursa özelden ulaşabilir.Bilgim dahilinde birşeyler söyleyebilirim.
 
açıkçası biz daha ziyade malzeme boyutu,süreç değişkenleri vs. konularında ilgiliyiz ancak müziği nasıl etkileyecek nanotek bu konu hakkındaki şimdilik tek beklentim elektronik nanotek'in dolaylı olarak müziği etkilemesi olabilir...belki yeni malzeme teknolojileri ile daha farklı yada daha iyi vs. ses alınması (gitarlardan,amfilerden...) de nanotek ile orantılı olarak artar...
 
ben seramik mühendisiyim,and.ünv.de yüksek lisans yapıyorum...ilgim bu sebeple:)

ankara ünv.nin yaptıklarını takip ediyorum uzaktan..özellikle biyoteknolojiler üzerine aktif bir okul.ancak nanotek üzerine altyapısı hem cihaz hem bilim insanı babında çok gelişmiş değil.eğer yüksek lisans yapmak istersen bu konuda orta vadede and.ünv. düşünebilirsin!
 
Geri
Üst