Monitoring sizce ne kadar önemli?

Dikkat et, mix bittikten sonra diyorsun. Mix bittikten sonra kontrol ediyorsun ve beğenmediysen tekrar projeyi açıp mixlemeye başlıyorsun. Bunu böyle yapacağına at master çıkışına bir analizer işin kolaylasın. Uğraşma wave export yap, wavelabda aç, olmadı cubase'i tekrar aç tekrar mix yap.

Wavelab'da spectrum meterı veya başka bir şeyi kullan ama mastering yaparken kullan mesela.
 
En son çıkış kontrolu normal dithering, 16 bit resolution, ultramaximizer ile -0.1 dB tavan ayardır benim için (waves). Başka bilmem. Cd için Pantera albümlerindeki gibi volüm alıyorum.
 
Fark görebilenlere...

Ditheringden teknik olmayan kişisel bir çıkarımım var: Belki çok yüksek volümlerde daha temiz ses alabilme imkanı olabilir. Ben de arada okuyorum bu konuyu hatırlamak için ama unutuyorum yine. Yalnız tecrübeyle sabit birşey: Ne kadar çok dithering yaparsanız o kadar cilalı ses elde ediyorsunuz ve bir noktadan sonra çok acayip rahatsızlık veren bir duyuma ulaşıyor. Bir bitmiş stereo parçada 2-3 kere üstüste ultra dithering yaptım. Mid frekanslar uçmaya başlıyor ve bas ve tizler ortaya çokça çıkıyor. Teknik olarak bir anlamı yok ama bir etki-tepki denemesi gibi deneme yaptım böyle oldu
 
Rockerloser, BU ARADA ŞAKLABAN OLDUÐUNU YENİ ÖÐRENDİM.

Sen bu kafayla anca sabah kalktığında monitorlere kafanı vurur öyle ses çıkartmaya çalışırsın.

Hadi kolay gelsin. Dithering neyine...
 
Adam gibi yazıyorum şaklabanlık nerden ki ?

adam gibi de anlatmışsın ama niye nerden gaz aldın da bozdun ...
Terbiyemi inan bozmam artık. gerekli insanlara özelden hakkını veriyorum zaten

Susuyorum..
 
bir laf vardır 'elin uçkuru ile gerdeğe girme' diye. yatalay efendi kulak ver bu lafa ondan sonra şaklaban falan yorumlarını bağışla. ben yeni öğrenmedim senin karakterini. malesef hepinizi iyi tanıyorum ama siz artık beni tanımayacaksınız. önemide yok zaten..!!!
 
Senin gibiler gelir geçer her ay buralardan... Biz hep buradayız, kimseyi tanıyamazsın, kabiliyetin yok senin.

Beyler konu önemli, ilgilenenler için devam edelim ya da silinirse bu başlık yenisini açar insan gibi yazışırız :)
 
başlığı silinir deiğin çekemediğin bir insan açtı lay... geçmedik de burdan malesef o da benim ayıbım. senin gibi guzel insanlar var moderetorler şaklaban diyor. sonra sual sormadan atıyor. sen dengeni bil ben yanlış yapmam. yeterki insancıl olun hüvviyetininn üstünü göstermeye çalışma ne .ok olduğu ortada hepimizin.
 
Arkadaşlar, referans (dinleme) monitorler kayıtlarda çok önemli rol oynuyor. İlgili konunun devamını isteyenler önce bir MüzikTek başlıklarına bu konu hakkında yazılmış mı bakıversinler. Varsa oradan devam edelim. Yoksa, isteyen, ilgilenenler yeni başlık açabilirler sanıyorum (Mahcem'in başka bir fikri olursa o başka).
 
Geri
Üst