ESP gitarlarinin istanbulda resmi olarak saitisa baslamasi.

1500 ytl ye bile esp yok yha ltd var onlarda endonezya yapımı olduğu için tereddüt etmek normal bence.bu gitarları çalan gitaristlere bakılırsa müthiş bi marka ama bi ltd 260 serisinden iyi ses alabilirmiyim yoksa jackson veya ibanezi mi denemeliyim.
 
Bende Ex-50 var, Manyetikler EMG 81-85 ( Zuhal Müzikten aldım). Boss Gt-8 ile çıkarmadığı ton yok. Aletler kırılmadıkça da değiştirmem diye düşünüyorum.
 
Evet Pera müzikteki Esp fiyatları yurt dışına kıyasla abartılı değil,biraz pahalı olabilir ama zaten çoğu gitarda o kadar fark var.
Ayrıca Ltd deluxe serileri çok kaliteli gitarlar.Örneğin M-1000'i peşin 1000 dolara alabiliyosunuz ve bu parayı hakeden bir gitar,ya da ec-1000 de 1050,1100 dolar civarlarında o fiyatı hakeden gitar.800 dolarlık gitarlar arasında mh-400 tarzı bir gitar almak da iyi bir seçim,ama tabi imkan varsa mh-1000 almak çok daha mantıklı olur.400 ve 1000 arasında baya fark var.fiyat-performans olarak ltd deluxe serileri çok başarılı.Daha çok firma Esp getirir satışa başlarsa fiyatları biraz daha düşer.
 
Evet Jacksonların fiyatları gibi yurt dışı ile arasında uçurum bir fiyat farkı yok.Esp sitesindeki fiyatların $ dan Euroya çevrilmiş hali Peranın fiyatları.Tabi peşin alımda iniyor fiyat.

.EC'nin 1000 modelleri mesela 24 perdeli ve sap manyetiği daha aşağı kayıyor, üstelik les paul kasada zaten 22.perdeye ulaşmak zorlarken 24.perdeye basmak baya zor oluyor.Ki bir kaç yorum okuduğumda böyle yazmıştı çalanlar.Hem görünüşü bozuyor o sap manyetiğinin aşağıda olması.Bir de 400serisine göre fazladan sedef işlemeleri var bu da göreceli bir olay.

Ama 1000serisi hiç denemedim, 400 serisi ile arasında ton farkı var mı? Bir de Deluxeler ne üretimi, ben japon diye biliyorum yanlış mı biliyorum?
 
ltd adı altındaki tüm esp ürünleri kore ve endonezyadır :) ama doğru söylemek gerekirse deluxe ltd bir m1000 i bolt on bir japon mII ye tercih ederim.üzerindeki aksam tamamen aynı.ayrıca sedef işlemeler ile flame maple kaplama şok şekşi duruyor. :) (saat 2.20 olmuş yatmalı...yatim mi benjamin...yat abi...)
 
m1000 hakkında bilgileri olanlar paylaşırlarsa güzel olur.
Sadece flamed kasamıdır,fotoşoplu resimleri dışında göründüğü kadar asil gitar mıdır,Türkiyede sıfırı kaçtan gider,lead için uygunmudur? vs. :)
 
en son pera müziğe ugrayan şu deluxe ların peşin parada kaça alabileceğimizi söylerse...eren abi o fiyatlar güncelmi peki?..yani nakit parada 1000$ a alabilirmiyiz ec-1000 i sıfır.?
 
ZebulaH demiş ki:
fotoşoplu resimleri dışında göründüğü kadar asil gitar mıdır

Evet.

ESPLTDM1000Seethrublack.jpg


http://www.musik-schmidt.de/osc-schmidt/catalog/esp-ltd-m1000-see-thru-black-p-15898.html
 
Şimdi ltd m-1000 in zaten direk pazarlıksız etiket fiyatı 1000 euro zaten peşin aldığınız zamanda direk kafadan 900 euroya düşüyo ki 850 euroya da peşin bırakılabileceği düşüncesindeyim ama tabi bu pera'nın bileceği bişeydir ama bırakabilirler bence.Ec serileri daha pahalı onların etiket fiyatı zaten 1100 euro.m-1000 le aralarında 100 euro farkediyor.
Ltd m-1000 ile esp m-2 arasında o kadar fiyat farkı olmasının en büyük nedeni birinin japon,birinin kore olması ve onun dışında her nekadar m-1000 neck-thru olsa da ya da güzel süslemeri vs. olsa da işçilik açısından ve malzeme kalitesi açısından dolayısıyla gitarların ömürleri açısından farklar oluyor.Ama fiyat-performans olarak düşünüldüğünde m-1000 almak bana daha mantıklı geliyor.Fiyatları kadar kalite farklarının olduğunu düşünmüyorum.
Onun dışında Türkiye'ye mesela İbanez'i tek bir firma sokmuyor,aynı şekilde Esp'de birçok firma tarafından getirilebilinirse daha yaygın bir satış ağı kurulursa fiyatların daha uygun olacağını söyledim.Bir firmanın ürünlerini bir ülkeye tek bir firma sokmak zorunda değil,tek bir distürbitör olması zorunda değil.
 
deluxe serisi gerçekten çok iyi 400lerde bildiğim kadarıyla tonepros veya floyd ose kullanılmıyor. Bunun yanında klavye kalitesi farklı ve işçiliği fazla. M400 alan arkadaşımın licensedfloyd rose öldü 1.5 senede (0 almıştı).

Ben ec1000 kullanıyorum sap manyetiği daha dışarda olsa tabi ton olarak daha iyi olabilirdi fakat 24. perdeyi de kullanıyorum genellikle. İçerde olması biraz kötü tabi ama mecbur kaldığım için ayakta çalarken guitar hero star power açmış gibi kaldırıyorum gitarı :).

Zaten deluxe ile Esp arasında ağaç kalitesi ve işçilik kalitesi dışında fark yok. E daha ne olacak diyeceksiniz ama hardware olarak aynı bunu belirtmek istedim.
 
Geri
Üst