ESP gitarlarinin istanbulda resmi olarak saitisa baslamasi.

DeePShaDow demiş ki:
Sonuçta ltd marka gitarlar pahalı gitarlar evet, Herşeyden önce bende en azından alamaya gücüm yetseydi direk orjinal üretim yeriyle işçiliğiyle vs. alırdım, bu ülkede gerçekten ltd kore üretimleri birde , çok çok pahalı. Saçmalık bence, olmaması gereken birşey.

Kesinlikle katılıyorum. Zaten anlatmaya çalıştığım olayda bu. Türkiye'de iki gitarı fiyat bazında karşılaştırmak hatadır bence. Çünkü fiyatlar alakasız. Zaten söz konusu olan olay gitarın türkiyede o parayı hak edip etmeyeceği değil N.K.Ş. (normal koşullar altında :) ) hakedip etmeyeceği.
 
işte orjinal üretim yeri japon, onlarda esp. ltd alt markası esp nin. ya herşey bu kadar açık ama anlamayan yine biz oluyoruz, ilginç. :) ltd fiyat performans olayında hiç iyi bir seçenek gibi gözükmüyor.
 
soulwalker demiş ki:
işte orjinal üretim yeri japon, onlarda esp. ltd alt markası esp nin. ya herşey bu kadar açık ama anlamayan yine biz oluyoruz, ilginç. :) ltd fiyat performans olayında hiç iyi bir seçenek gibi gözükmüyor.

Jackson'ın orjinal üretim yeri amerika. Japonyada üretilenlerin adı jackson olmasaydıda atıyorum rockson olsaydı gene aynısını diycektin. Üretim yeri takıntın ve önyargın var bu konuda birşey yapamam.Ama denemediğin gitarlar hakkında bu kadar kolay birşekilde yorum yapıp çıkman sadece burayı okuyan insanlar için zararlı.Ben peradaki ltd esp lerin %80 ini çalmış denemişimdir rahat. Bu konudada bu kadar rahat konuşuyorum.
 
fiyat performans açısından hiçte iyi olmayan gitarı senin bu kadar övmen daha da zararlı. neyse isteyen dener görür. bi jackson çalar, bi esp pardon ltd çalar. kararını verir.
 
Berkay ve Onur bu konuyu bence ö.m ile çözün çünkü olay ''ben senden daha iyi anlıyorum gitarlardan...'' gibi saçma sapan bir yere gitmeye başladı sanki :D

Olay tamamane zevkler ve renkler meselesi.İsteyen gider Yeni Gine malı bir gitara 10000$ verir,isteyen el yapımı bir alete para vermez.
 
Yurt dışı fiyatı 1000 dolar olan bi gitarı Türkiye de o fiyata alamıyosun.İnternetten sipariş edersen gümrük vergisi ödemek zorundasın,tam olarak bilmesemde ayrıntısını patlama ihtimali de var o malın.Bu sadece gitarlar için değil Türkiye de genel olarak olan bi durum.

Bir de yurt dışına gidip kendin alırsan veya bi tanıdığına getirtirsin ucuza alma imkanın olur ama o herkezin de öyle bir imkanı yok.

Ayrıca laylaylomdaki jackson fiyatlarıyla karşılaştırırsak bana abartı da gelmiyor 1000 serisinin fiyatları.
 
soulwalker demiş ki:
fiyat performans açısından hiçte iyi olmayan gitarı senin bu kadar övmen daha da zararlı. neyse isteyen dener görür. bi jackson çalar, bi esp pardon ltd çalar. kararını verir.

Onur ibanezler hakkındada böyle düşüncelerin vardı. Sonra ne oldu gittin ibanez rg1527 aldın şimdi de heryerde onu övüyorsun. Farkındaysan rengini hemen belli ediyorsun. Bi jackson varken ltd'de neymiş peh şeklindeki laflarınla marka fanatikliğinden başka birşey yapmıyorsun.Jackson sevmesem yada esp/ltd firmasını jacksondan üstün tutsam zaten 2 tane jackson'ım olmazdı gider esp/ltd alırdım. Ama senin aksine ben objektif yaklaşıyorum.Hiç denemediğim gitarlar hakkında "kağıt üstünde" yorum yapmıyorum. Kaç tane ltd denediğini sormuyorum bile. Bu kadar iddialı ve direk laflar elini bile sürmediğin gitar için fazla oluyor. Sen git ne alırsan al ama burda bilgi edinmek isteyenler de var senin aksine sitelerden bakıp kesin bu böyledir diye yorum yapmayan insanlar. Biraz araştırma yap ve dene. Yekpare gitarların tek parça ağaçtan oluştuğunu sanman gibi yanlışların vardı senin unutuyorsun sanırım. Yanlışlarının olması ve bilgi eksikliği önemli birşey değildir kimse bunları bilerek dünyaya gelmedi. Bunun yanında eksik ve/veya yanlış bilgilerle ve önyargılarla birşeyler dediğin anda bende olayları tartışırım. İsteyen istediğini alabilir. Kimse benim dememle süper gitar m1000 demekki hemen yarın almalıyım demez ama senin verdiğin bilgilerle m1000 resmen çöp ve alıcı kişi belki denemeye bile tenezzül etmeyebilir sırf senin "jackson tutkun/fanatikliğin/herneysen" yüzünden. Jacksonlar harika gitarlar en rahat ettiğim ve ergonomik gitarlar. Severek çalıyorum yalan değil. Ama nesnel yaklaşıyorum herşeye. Bir gitarın çıkardığı sesler güzel ise beni engellemiyorsa ve rahatsa o gitar iyidir. Fiyatlar ülkeden ülkeye dükkandan dükkana değiştiği için tam bir yorum yapılamaz. Şu forumda laylaylom denen firmadan memnun olan/savunan bir sen varsın. Fiyatları makul bulanda sensin. Nedense pera müziğin fiyatları çok kötü sana göre.
Taraf tutmayı bırak demiyorum. Marka sevmek hata değil herkesin yöneldiği firmalar markalar vardır. Ama objektif bakmaya başla biraz rica ediyorum senden. Daha da birşey demiyorum zaten. Savaş alanına döndü başlık. Temizlenebilir istenirse ki bilgi almak isteyenler için iyi olur. İki tarafın verdiği bilgiler sonucu iyice kafası karışır okuyan kişinin. Ki şimdi farkettim ki başlık m1000 hakkında bile değilmiş.
 
her yerde rg1527 övmüyorum ,sonuçta onu alırkende 4 tane 7 telli denedim(rg7321,s7320,rg1527 ve universe) . kararım rg1527 oldu,aslında universe olurdu ama param yetmedi. ltd de neymiş demiyorum çok pahalı diyorum. bu fiyatada çok çok daha iyi alternatifler var evet. şu an ibanez almak ülkemizde çok avantajlı mesela. marka takıntım yok bunu iyi anla, iki jackson ım da yok. sahip olduklarımdan marka takıntım olmadığınıda anlayabilecek düzeydesin sanırım. sende bi yazsan bizde görsek ne kullandığını belki daha inandırıcı olursun. 7 tellide ibanezi uygun gördüm. 6 tellide rg yi uygun görmüyorum ama 7 tellide onu uygun gördüm. m1000 aksam bakımından oldukça iyi ama hala aynı şeyi diyorum o fiyata daha iyi alternaitfler var türkiye şartlarında. şunu soruyorum ben o zaman, 2000 ytl ye slsmg mi yoksa 2000ytl ye m1000 mi?(floyd rose bozuyor işi ama olsun) buna cvp istiyorum arkadaşlardan.
ayrıca sen objektif yaklaşmıyorsun, kendi bildiğin(tamamen şahsi görüşün olan ya da yabancı forumlardan edindiğin) doğrularının peşinden gidiyorsun. hala yaptığın gibi. zamanla törpülenmen dileğiyle. dediğin gibi iyice kirlendi başlık,burada hemfikiriz en azından.
 
İnsanların görüşleri zamanla değişebiliyor. Bence gitar iyi ses cıkartıyorsa o gitar iyidir.. jackson fender ibanez falan gerek yok yani .. Ama yinede slsmg ton olarak daha karakterli derim yani, iki gitarıda cok net dinledim ,jackson da iyi ibanez de fender da hepsi kalite...Gitar tam bir zevk işi ton da öyle..Onur un da kararı zamanla değişmiş, açıklamasınıda yapmış . Slsmg den yana kullanmış oyunuda, bu tartışmaların sonu gelmez :)
 
Bir takım insanların hala birşeyleri aşamadığını görmek gerçekten üzücü hele forum adına bir başlığın böyle katledilmesi gerçekten kötü olmuş.

Herkese gitarlarıyla mutlu ve huzurlu günler diliyorum :D
 
@Soulwalker
kore dediğin deluxe serisi gitarlardan kullandın denedin mi hiç? evet fiyatları türkiyede yüksek ama ne ucuz ki türkiyede?

Benim sahip olduğum dk2den ve denediklerimden çok daha iyi gitar m1000.

Esp taraftarlığı yapmıyorum bu arada jackson candır tabi :) ama deluxe serisi farklı diğer ltdlerden.

edit: yeni serilerden bahsediyorum tabi ki..
 
dk2 ile kıyaslamıyorum ben. kıyasladıklarım sl3 ,slsmg ,rr5, rr24, kevin bond gibi gitarlar. neyse yazmıyorum ben daha artık. çoğu insan jackson sahibi zaten, başka bir şey söylemeyede gerek yok.
 
Zevk meselesi tabi. Kıyas kabul etmez bu saydıkların güzel gitarlar rr5 ve rr24 hariç deneme fırsatım oldu onlar da güzeldir tabi ki. Ama demek istediğim kore diye kötü demek çok sağlıklı değil bence. Bunu söylemek istedim. Jackson sahibi olmakla da ne alakası var anlamadım gerçi.
 
Ibanezler yurt dışındakine yakın fiyata satılırken Esp-Ltd'ler yurt dışının 2 katı fiyatına satılıyorsa Türkiye'den Esp-Ltd gitar alınmaz sonucunu çıkarırım ben. İşte size örnek:

Ibanez RG370DX - ESP/LTD MH50
Music123: RG370(360$) - MH50(250$)
Mydükkan: RG370(600YTL) - MH50(600YTL)

Şimdi 600YTL'si olan biri için MH50 almak mı daha mantıklı yoksa RG370 almak mı? Tabi ki RG370 almak. Alıcı LTD gitarların hastası ise o zaman iş değişir tabi.

Benzer durum üst modeller için de böyle. Uzun lafın kısası Türkiye'den ESP/LTD gitar alınmaz.

Bu arada fiyatlar yurt dışındaki gibi olsa ben LTD'leri tercih ederim şekilleri çok güzel geliyor çünkü bana.
 
Arkadaşlar ben bundan bir ay önce esp mağazasına gittim bir çok gitar denedim Alexi falan ltd. Neyse ben direk esp sv yi denemek istedim denedim gitar pek hoşuma gitmedi açıkçası. sonra bana ltd verdi. Konuya aynen şu gözle baktım bırak dedim hem 2400 vercem hemde ltd mi alcam dedim. Al dedi çal gerçekten o anda bütün önyargım kalktı ortadan M-1000 gerçekten süper bir alet en azından benim için öle klavyesi cok rahat ekstra ince yani demek istediğim esp sv yi 3500 milyarlık gitari bile verselerdi ben yinede ltd m-1000 alırdım. Gerçi bu işler dediğiniz gibi zevk meselesi ama çalmadan laf etmeyin bende ön yargılıydım ama bitti. LTD M-1000 bir çok esp önüne geçer ztn sapında ESP yazsaydın urban camo gibi bir fiyat isterlerdi o gitardan... Saygılarımla.
 
Geri
Üst