Fender Usa Standart, Usa Deluxe Ve S1 Switch

Merhabalar, amerika'da bulunan bir arkadaşım aracılığıyla USA bir Fender getirtmek istiyorum, fakat Standart ve Deluxe modellerin en büyük farklılığının ne olduğunu tam olarak çözemedim, bir de Delxue'lerde S1 switch diye bir özellik var, bu tam olarak ne işe yarıyor ve gerekli mi? Sipariş vermeden önce buradan da bir fikir almak istedim. Deluxe için düşündüğüm model şurada görülebilir: http://www.guitarvillage.co.uk/prod...luxe,+Sunset+Metallic+/+Maple,+New,+Inc.+Case
 
S-1 switch olayı baja telecaster'da da olan bir olay. Şöyle anlatabilirim; gitardan böyle daha nezleli bir ton çıkmasını sağlıyor. Funk ritmlerine gidebilecek bir ton. Başta biraz yadırgıyor insan ama sonra çok tatlı bir olay haline gelebiliyor.
Deluxe serisi için bildiğim farklardan biri de üzerinde noiseless manyetikler olduğu yönünde. 3-4 hafta önce çok yakından takip ettim bu özellikleri hani aklımda kalan bu. Dip sesi engelleyen bir manyetik türü ama orjinal tona etkisi var mı çok emin değilim.
 
deluxe'ler standard ile aynıdır. Tek fark ufak bazı ayrıntılar. Ama hissedilebilinir asıl fark N3 manyetikler. Bunlar gayet çıplak tonlar almanı sağlıyor. Yapımı için başka bir firmayla özel çalışılmış. Fakat fanlar bunu sevmedi. Klasikleşmiş strat'ın o kirli blues sound'unu kaybettiriyor diyorlar. Zaten fender fanlarının bir çoğu noisless yerine toneless diyor bu manyetiklere. Yıllardır olan, sevdiğin müzisyenlerle bütünleştirdiğin strat tonu için "standard strat" alman daha iyi, lakin fiyatıda biraz daha düşük. Ama demoları dinledim benim "kulağıma o kadar batmıyor yeni nesil tonlar" dersen deluxe iyidir. Kullananlardan bazısı "deluxe güzel gayet, bok atmayın" diyor ama genel yargı deluxe'lerin başka tip bir gitar olduğu. Yani standard'ın iyisi değil, farklısı. Zaten adı üstünde "standard". Al gitsin.
 
Geri
Üst