İyiler Siyah Giyer

2000li yıllarda yapılan Türkçe rock'ı anlatan yeni çıkan bir kitap. yazarının soy adını hatırlamıyorum ama adı deniz'di. :oops: şuan da ki raf fiyatı 14.000.000-tl. henüz okuyamadım ama okuyan varsa görüşlerini ve eleştrilerini yazabilir mi? güzel bir kitaba benziyor..

söz yarın alıp başlıycam okumaya... ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
kitap hakkında...

2000’lerde Türkiye rock’u yeniden keşfetti. Pop müziğin gittikçe kalitesizleşmesi, rock’a olan ilgiyi de arttırdı. Bu, rock’ın popülerleşme sürecine girdiğinin bir göstergesi elbette. İyi müzik dinlemek, ama bu müzikte pop tadında bir şeyler de bulmak isteyen özel bir dinleyici kitlesinin oluşması, rock’ın bir ölçüde popüler alana kaymasına neden oldu.

Türk rock’unun eskimeyen isimlerinin yanında müzik piyasasında henüz keşfedilmemiş genç gruplar da hayata, müziğe, topluma bakışlarını kendi ağızlarından duyuruyor rock meraklılarına. Rockseverleri buluşturan büyük organizasyonlar, tartışmalara yol açan festivaller de rock kültürünün süzgecinden geçirilerek değerlendiriliyor.

Müzik yazılarıyla tanıdığımız Deniz Durukan, İyiler Siyah Giyer’de Türk rock’ının bir dökümünü sunuyor bizlere. Geçmişin değerlerini ihmal etmeden, güncel gelişmeleri de katarak Türkiye’de rock müziğin bir kültür olarak nerede yer aldığını irdeliyor.

Müziğin rengi olur mu? Elbette olur! Hayatın, sistemin insana uyguladığı şiddet karşısında sesini çıkarmayı tercih eden, hem de o sesi olabilecek en yüksek volümle, en sarsıcı biçimde çıkaran müziğe ancak siyah yakışır.

İyiler Siyah Giyer
 
arkadaşlarımın söylediğine göre çok güzel anlatamamış.yani hani rock deyince insanı böyle etkileyecek hani hatta grurur bile duyacaksın kendinle öyle beklentilerin boşa çıkıyor demişlerdi.bi ön yargı oluşmadı ama ne bileyim :D
 
elinin altında bir kaynak olması her zaman iyidir ve yani d.d ın kitabı kaliteli bi adamdır çoğu türkçe rock yapan adamların albümünde ismi vardır...
 
iyiler siyah giyer'den

''
Müziğin rengi olur mu? Elbette olur! Hayatin, sistemin insana uyguladigi siddet karsisinda sesini cikarmayi tercih eden, hem de o sesi olabilecek en yüksek volümle, en sarsici bicimde cikaran müzige ancak siyah yakisir. ''



deniz durukan.
 
Geri
Üst