Clockwork Orange

erkantheend demiş ki:
Furkany demiş ki:
Kubrick abimiz yine sanatını icra etmiş ama bana kitabın verdiği hazzın onda birini vermedi :?


Kitabını ben de okudum ama bence Kubrick's kitabı çok iyi yansıtmış.Pek eksik yok gibi.Bence kitaptaki o havayı veren ender filmlerden.

hocam kitabın adını ve yazarı yazarsan sevinirim...bi de bu kitap kaç yılında yazılmış acaba... :?:
 
Rusça da "süt" anlamına gelen "Moloko" isimli, LSD ve süt karışımı bi içki sanırım. Eskiden epey popülermiş. Yanlış hatırlamıyorsam kitabında "iğneli süt" diye çevirilmişti...

Bu arada kitabın çevirisini Aziz Üstel yapmış. Fakat kitap, filminden oldukça farklı. Mesela karakterler yanılmıyorsam 12 13 yaşlarında filan. Sansür yememek ve tepki çekmemek için olsa gerek bu şekilde uyarlamışlar...
 
"There was me, that is Alex, and my three droogs, that is Pete, Georgie Boy and Dim.And we sat in the Korova Milk Bar trying to make up our rassoodocks what to do with the evening. The Korova Milk Bar sold milk plus - milk plus vellocet or synthemesc or drencrom which is what we were drinking .This would sharpen you up and make you ready for a bit of the old Ultra-Violence."

"Korova süt barında süt karışımları satılırdı.Süt ve yanında vellocet,synthemesc veya drencrom hapları...içtiğimiz buydu."
 
izlediğim en iyi film hangisiydi diye düşündüğümde ilk aklıma gelen film.bunun nedenini bilmiyorum ama tahminim alex in toplumun ahlaki değerlerini benimsemeyerek muhalif tavrını9n olması olabilir.
 
Bu film bana çok övüldü, çok merak ediyordum dolayısıyla. Geçen gün indirdik izlemeye başladık, yarım saat sonra baktık ki sıkıntıdan patlamamıza ramak kalmış, kapattık. Acaba daha sonra mı ilgi çekici olacaktı yani sonuna kadar seyretmeli miydik?? :roll:
 
burgessin edebi zekasıyla kubrickin sinema zekasının mükemmel bileşimi..kusur aradım,bulamadım..şiddet eğilimi olan birinin klasik müzik dinleyicisi olması,filmde kullanılan dil,ilk girdikleri evde kapı zilinin beethoven'ın kader kapıyı çalıyor melodisiyle çalmasıı...(burada çok ince birşey var,dikkat ediniz,kader kapıyı gerçektende çalmıştı çünkü :) )
 
kubrick'e lafım yok ama filmin senaryosu berbat.bu kadar kötü bir hikayeyle böyle bi film çekebilmek harika bişey olsa gerek.kitabını okuduğumda da çok sıkılmıştım.filmle kitabı kıyaslarsam hayatımda tek bi seferliğine bi kitabın fim uyarlamasını seçmiş olurum.
 
filmi izleyeli oluyor baya, tekrar dvd'ye koyup izleyesimide getiren bir film deil. fazla uçmuş ama güzel bir hikayesi var bence, pek çok göndermeli. Lakin kubrick'inde her yönetmen gibi boşa salladığı filmleri var. bu o filmlerden değil ama çokta abartmamak lazım...
 
Daha önce neden tv de görmediğimi anladım.Gece 3 te izlemeye başladım.Övüldüğü kadar güzel değil ama burda ki yorumlarda ki gibi sıkıcı hiç değil! İlk defa bir Kubrick filminden zevk aldım."Shining" hikayesini kuşa çevirmesi yüzünden pek hazetmiyordum ama bu filmde gözüme girdi. (belki bunun kitabını da okusam aynı şeyi düşünebilirdim)

Birde Malcolm Mcdowell'ın müthiş oyunculuğunu takdir etmek lazım.Kendisini son yıllarda yaşlılığında ki işlerle (bkz:Heroes) tanıdım. Gençken Alex rolünün altından başarıyla kalkmamış,aşmış resmen.
http://www.google.com/images?hl=en&...esult_group&ct=title&resnum=2&ved=0CDoQsAQwAQ
 
Geri
Üst