audiobuddy vs presonus tubepre

-audio 2496 pci ses karti ile kullanmak uzere bir mic. preamfisi alicam.
cok ucuk fiyatli olan urunlerden istemiyorum.Turkiyede bulabilecegim 100-150 dolar arasi bisey. isimi gorsun, kaliteli sesi olsun yeter.

yapicagim ses mirofonu gitar amfisine, akustik gitara koyup kaydetmek, yada gitari direk preamfiye girip kaydetmek,vokal kaydetmek..

iki urun arasinda kaldim;

m-audio adiobuddy : stereo mic preamp fiyat 99 euro

presonus tubepre; mono tube preamp fiyati sanirim 115-120 euro


tube pre tublu oldugu icin daha iyi ses alabilecegimi dusunuyorum ama audiobuddy den daha mi gurultuludur?

hangisi fiyat performans olarak daha iyidir yani??
 
İkisini de kullanmadığım için net birşey söyleyemiyorum, ancak duyduklarıma göre Tubepre gayet hoş neticeli diyorlar, tabii bu Audiobuddy kötüdür anlamına gelmiyor, bence eğer bir deneme şansın varsa bir demolarına bak derim, ikisini de Compel satıyor bildiğim kadarıyla, İskender sana yardımcı olur.
 
Der, ikiside birbirindenkalite olarak cok farkli degil.
Presonus'dan iyi netice almak mumkun, gaini iyi ayarlamak gerekiyor. Gitarlarda tabiki gayet iyi netice veriyor. Vokal biraz daha iyi ayar gerektiriyor, tube soundu alayim derken parazit yapma durumu olabiliyor.
Aslinda tam tube soundu olmuyor(bende ART var o da ayni dizayn), tam anlami ile tube olan preler cok pahali oluyor. Kimi insanlarin vokallerinde hafif tube etkisi faydali oluyor. Eger imkanin olursa kendi sesinde denersen daha iyi bir fikrin olur :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
cevaplar icin tesekkurler..

ben alto marka a-tubepre diye bi mic preamfisi aldim..audiobuddy ve tubepre istanbulda yurtdisi fiyatlarina gore pahaliydi., bunu asya yukari yurtdisi fiyatina buldum tunelde bi magazadan.140 euro ve cift girisli stereo bi peamp, buda tubelu ama 1 tane 12ax7 var icinde, tube pre gibi yani..

audiophile ile deneyemedim daha , kart bask abilgisayarda..creat,ve 5+1 in line in girisine taktim.mikrofon ile ses parlak ve guzeldi ama gitari direk preamp a girince boguk bi ses aliyorum ve ses yeterince yukselmiyo, cok acinca drive a giriyo..

bu butun mic preamfilerinde boylemidir acaba? neyapmak gerek acaba bunun icin?
 
Gitar ile mikrofonun cikislari farkli guclerde o yuzden ayni ayarlari kullanamazsin.
Araya bir ampli simulatoru (sansamp, pod vs) koyarsan gitardan daha iyi bir netice alirsin.
 
Geri
Üst