The Sheltering Sky / Çölde Çay

Bu filmi eskiden TRT de izlemiştim, sanırım sonra Kanal D verdi, tam olarak filmi hatırlayamıyorum ama etkilendiğim bir filmdi, uzun süredir arıyorum DVD, VCD vs. hiç biyerde yok, bu tür filmler neden çok zor bulunuyor memleketimde (bi arada Arizona Dream aramıştım zor zar buldum)...
 
filmi,kitabı hatta şarkısı vardır;asıl etkilenmek isteyenler "esirgeyen gökyüzü" adı altında basılan kitabı okumalıdırlar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
aslında kitabı şu an okuyorum ama film yok piyasada bunun gibi bulamadığım birçok film var aslında Türkiye'de orjinal yayınlar bu kadar popüler olduğu sürece korsan engellenemeyecek bence, gerçi benim aradıklarım korsanlarda da hatta internette bile bulunmuyor kolay kolay galiba sorun biraz bende:)
 
Bernardo Bertolucci'nin ağır filmlerinden birisi.Jon Malkovich'in döktürdüğü bir filmdir.Ama uzatıldığı kanısındayım filmin.Genelde iyi bir filmdi.
 
bertoluccinin col imgesiyle caresizligi ve yalnızlıgı cok iyi anlattıgı harika bir yer. her izledigimde gecmisi cocuklugumu hatirlatir bana. gecmis garip bir yer gunesli ve sicak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
tey tey 2004'te açmışım başlığı üzerinden yıllar geçti unutmuşum, bu arada filmi arşivime kattım ve 2-3 kez izledim, uzunluğu zaman zaman sıkıcılığa neden olsa da bertolucci ustanın ustalığını parlatan bir eser, zaman zaman izlemekte büyük faydalar var...
 
Geri
Üst