Gevende

Tebrik ederim :)
henüz dinlemedim ama bizzat sizi can kulağıyla dinleyenlerden aldığım bilgiler doğrulutusunda bayağı değişikmişsiniz :)
Merak ettim :?:

Saygılar
 
Gevende. 4. Ankara Caz Festivali kapsamında 21 Kasım'da ODTÜ KKM'de... "Nem" ve "Olası Hayaller"i dinledikten sonra canlı olarak dinlemeyi çok istediğim gruplardan biri... Ancak konserin ODTÜ'de olması, dolayısıyla ulaşım sorunu nedeni ile büyük ihtimal gelemeyeceğim :( Keşke Hacettepe'de olsaydı...
 
8 Aralık gecesi Gevende konseri vardır Balans Music Hall olayında..

ilginize..

bu arada Ayyuka'da aynı sahnede olucak..
 
bu başlığı gevendenin üyelerinden takip eden varmı bilmiyorum ama lüzumsuz olma ihtimali yüksek bi kaç yorumum olacak.

öncelikle, amatör grup ve kişilerin kayıtları genellikle benzerlik gösteriyor.yanlış hatırlamıyorsam nayu parçasında ( sözlerinin hangi dilde olduğunu da merak ediyorum) vokalin çift vokale dönüştüğü bi kaç yerdeki çıkışlar sonraki inişler amatörler bi yana neredeyse yalnızca kalan müziğin çıkardığı bazı albümlertde rastladığım bi hüner içeriyor. açıkçası ancak çok iyi bi tonmaisterle çalışanların yapabildiği şeyler bunlar, en azından onlar tercih ediyor diyim.

altyapıya diyecek yok aslında, ama şimdi ismini hatırlamadığım bi parçanız var ( zaten üç ya da dört parça var dinleyebildiğim, dinleyeli de epy bi zaman oluyor) ve sitenizdeki en uzun parçaydı, oldukça yoğun bi yaylı enstrüman kullanımı olan ve sonda intronun tekrarlandığı parça. o parça daki intro ve sonuç kısmı benim pek müzikte hoşlanmadığım akademi ya da mektepli havası taşıyor.yani o bölümler müzikten çok bunun ne kadar bilgi ve birikim içerdiğini hissettiren bi şeyler içeriyor.diğer kısımlar ve parçalarda aynı bilgi ve birikimin ürünü ama nedense o kısımlarda dinlediğim şey bana müzik olarak değil meydan okuma gibi geldi. anlatabildim mi bilmiyorum ama bu beğenmediğim analamına gelmesin o kısımları.sadece entellectüel dozajı biraz aşmış gibi geldi.

son olarak "gevende", bizim oralarda bi tür davulcu zurnacıya verilen isimdi, istanbuldaki karşılığı çingene gibi gözüküyor (bizim oralar adıyaman oluyor)

kendinize iyi bakın
 
roxy de dinlediğimde tüylerimin diken diken olduğu , barışarock da da dinlerken bir o kadar etkilendiğim grup, başarılarınızın devamını diliyorum. istanbula a gelmenizi 4 gözle bekliyorum
 
selamlar

yeni çalışmalar varmı diye baktıydım ama ne forumdan bi şey anlayabildim ne de biraz çökmüş gibi görünen gevende.com'dan.

Gruba bi halel gelmemiştir inşallah.
 
arkadaşlar ben gevendeden okan. gerçekten burayı ilk defa görüyorum. şu ana kadar buradaki sorularınıza bu nedenle yanıt veremediğimizi söylemeliyim. çok mutlu oldum herkesin ilgisinden ve değerlendirmelerinden.
kısa bir hatırlatma yapmak isterim. buradaki birkaç kişinin de belirttiği gibi www.gevende.com adında kendi internet sitemiz var ve güncellenmiş (nihayet) durumdadır. yeni hareketlerimiz orda önceden bildirilmektedir. :)
bir de müzikal eleştiriler doğrudan mail üzerinden yapılırsa amacına daha kolay ulaşabilir . herkese iyilikler güzellikler....
 
evet ama çok az kişi var ve çok yeni bir forum.

canlı performanslarını ilk defa barışarock ta dinledim.hemen ulaşıp tanışmak istedim.zaten kameramda da bissürü görüntüleri var sahneden sahneden.
izin verirlerse koyarım burayada bişiler.
çok dinlendirici ve insanı diyar diyar gezdiren bir müzikleri var.keman kullanmaları en canımı aldıkları nokta zaten.başarılar diliyorum.umarım yollarım bu grupla sık sık kesişir.
baharat yolunuz açık olsun efenim :D
 
Gevende albümü "Ev" bugün itibariyle Baykuş müzik etiketiyle çıkmış ve hatta bazı şanslı şahsiyetlerin cd çalarlarında yerini almış bulunmaktadır.Yerel müzik bakkalınızdan albümü talep ediniz.Cebren de olsa getirttiriniz.

Kendilerine Babylon konseriyle başlayan albümlü serüvenlerinde sınırsız imkan bol saadet ve az piyaz dilerim.
 
eskişehir de ki en iyi vokale sahip olduklarını düşünuyorum.uzun zaman oldu gidip dinleyemdim ama keman kullanmaları da benim acayip hoşuma gidiyor
 
Geri
Üst