What's up

bass ve vokal değişikliği yapışmış heralde... gitmediğim için bende bilmiyorum ama giden arkadaşlar koray ve yusufun olmadığını ahmet teknecinin bass da olduğunu falan söylediler...
 
"nooluyo yahu?"derken...

"Geçen cuma son anda taksiyi evin yolundan döndürüp If'e geldiğimde Murat Köselioğlu, Ahmet Tekneci ve Eralp Güven'in orada olması, bir an için içimde az sonra Alp Dündar'ın kolunun altında dosyasıyla, ardından da Artun Ertürk'ün elinde gitarı, sırtında çantasıyla geleceği gibi bir his yarattı. Gerçekten de Wattz Up ya da yeni adıyla (Vat)Zap dinlemeye geldiğimi unuttum ne yalan söyleyeyim. Yusuf Akbuga ve Gürbüz Barlas geldiğinde ayıldım diyebilirim.

Normalde bu tip programları en önden dinlemeyi sevdiğimi bilen bilir. Fakat ne yazık ki önden dinlemek bir noktadan sonra çok rahatsız edici oldu. If'in yüksek sahnesine zaten alışamamıştım ama başka sebeplerim de vardı. Mesela Gürbüz abinin arka tarafta Eralp'in yanında oturarak programın büyük bir bölümünü orada geçirmiş olması. Benim bildiğim Gürbüz Barlas hepimizden gençtir, atlar, zıplar, seni sahneden gösterir, selam verir, öpücük atar...ama hayır. Bu geceki Gürbüz Barlas başka bir adamdı. Sanki konsantre olamıyor gibiydi. Ya da içi başka bir yerdeydi...

Murat'la bu vaziyeti biraz konuşma fırsatı buldum. Ne düşündüğünü merak ediyordum çünkü bu gruba gelmeden önce konuştuğumuzda yeni bir şeyler yapacaklarını söylüyordu. Ama ne gördük? Bir cuma gecesi daha If'teydi ve yine Diplomatic Immunity'nin repertuarından anca 3-4 parça farklı bir repertuarı çalıyordu."

...diye bir şey yazmaya başlamıştım ki işimin başına dönmem gerekti ve dün yarım bir şekilde bu yazıyı kaydedip kalktım bilgisayarın başından. Gece, birkaç arkadaş bir araya geldik ve bilumum kurtları dökmek üzere Zap dinlemeye gittik tabii ki.

Efendim geçen haftakinden çok daha iyi bir performans izlediğimi söylemek isterim. Hatta öyle ki bir ara kendimi sahnede buldum:) (Enjoy The Silence nasıl oldu arkadaşlar, iyi mi? :D ) Gürbüz abicim kendine gelmişti. Belli ki sorunlar çözülmüş, her şey (her neyse o şeyler) geride kalmıştı. Birlikte sahneye çıkıyor olmak yetmez, grubun birbiriyle iyi anlaşması, en azından -bu işin adı istediğiniz kadar "amatör grup" olsun- profesyonellik adına, performans anında öyle görünmesi şart malumunuz. Geçen hafta bundan eser yoktu gibi sanki. Özellikle canım kardeşim Koray Işıldak sahneye çıkıp da Ahmet ve Murat inince pek hoş bir görüntü oluşmadı gibi geldi bana. Sonunda sahnedekiler eğlenmezse, onları seyredenler hiç eğlenmez, değil mi? Naçizane görüşüm elbet.

Ahmet Tekneci'nin bir ara Aqualung'a girer gibi yapması benim içimdeki canavarı uyandırdı ama tabii bu da Diplomatic'i andıran bir giriş oldu benim için orası ayrı. Bilmem aynı şeyi hatırlayan oldu mu...Ben pek çok ayrıntıyı hatırlıyorum gerçi o günlerden ama, aah ah...:)

Gecenin -en azından beni- rahatsız eden bölümü Gece'nin solistinin sahneye çıkıp bu grubun artık adları gibi bildiği iki parçayı rezil etmesi oldu. Tamam, komikti belki, belki sadece eğleniyorlardı ama bence bir solistin (kendi grubu ne kadar hareketli, eğlenceli, hiperaktif vs olursa olsun) kendi sahnesine çıkışını bir kenara koyuyorum ama başkasının sahnesine çıkarken onların şovuna biraz saygılı olması gerekir diye düşünüyorum. En azından sözlerinden emin olduğu parçalar için çıkabilirdi. (Sanırım bunları Gece'nin sayfasına yazmalıydım ama...neyse) Artun Ertürk olay yerinde (cinayet mahallinde mi deseydim?) olsaydı ne düşünürdü acaba? Artık kendimi de az çok bu işin içinde sayarak söyleyebilirim ki ben kendimi böyle rezil etmek istemezdim.

Repertuar konusunda hala aynı fikirdeyim malesef. Biliyorum iyi seçilmiş parçalar, millet çok seviyor vs ama biraz değişiklik olmalı artık. Yeni parçalar olmalı. Mekanın yeni ortaklarından Fahir Öğünç beyefendiye danışın mesela, kendisi müzik zevki gayet iyi bir radyocu biliyorsunuz(biliyor musunuz?:D ). Yani demem o ki; Diplomatic Immunity'den uzaklaşmaya çalışın biraz, zaten herkes onlara benzemeye çalışıyor bu piyasada isim yapmaya çalışırken, sizinse zaten bir isminiz var artık(her ne kadar değiştirmeye çalışıyorsanız da), yeni şeyler denemekten kaçınmayın, korkmayın. İsmi değiştirmişken parçaları da değiştirin bari yani:). "Wattz Immunity" gibi bir şey dinliyoruz sanki. Kolaya kaçmak olmuyor mu bu biraz? Ya da bir arkadaşımın tabiriyle "miras yemek" olmuyor mu? Hem de Cuma gecesi If'te!

Geçen hafta bende tam olarak "içler acısı" diye tanımlanabilecek bir his bırakmıştı Zap ama dün en azından performansın eski canlılığında ve interaktifliğinde olması şapşahaneydi. Bunun dışında aklıma gelen olursa elbet yazarım, zaten yeterince uzattım.

Saygılar

http://launch.groups.yahoo.com/group/artun_erturk
http://launch.groups.yahoo.com/group/pamelaspence/

Bu arada ilgilenen herkesi Ankara'nın yeni bir grubunun ilk sahne performansına bekleriz efendim. SALI gecesi REPLİK ROCK BAR civarında olanlar, NIGHT CIRCUS'ı dinleyerek eğlenmeyi tercih edebilirler bir değişiklik yapıp. Hoşgeldik:D
 
LiMoN demiş ki:
bass ve vokal değişikliği yapışmış heralde... gitmediğim için bende bilmiyorum ama giden arkadaşlar koray ve yusufun olmadığını ahmet teknecinin bass da olduğunu falan söylediler...

Grubun son hali:
Yusuf Akbuga(vocals)
Gürbüz Barlas(lead guitar+backvocals)
Murat Köselioğlu(keyboard+synth :D )
Ahmet Tekneci(bass)
Eralp Güven(drums)

yazdıklarımdan da anlaşılıyordu da yazayım dedim yine de...gerçi belli olmaz :D
 
Efendim duyduk duymadık demeyin, bir akrep burcu erkeğinin daha dünyaya gelişinin bilmemkaçıncı yılını kutluyoruz bugün. Kendisine bu yolda devam etmesini ve daha çok güzel günler görmesini diliyoruz. Doğduğunuz gün kutlu & mutlu olsun sevgili Eralp Güven. Sizin de uygun gördüğünüz üzere bu ehemmiyetli günü zat-ı âlinizle mübarek cuma gecesi If'te kutlayacağız sanırım.

Doğumgününde sahnede olmak güzel olsa gerek...Bu gece Manhattan coşacak :D

Saygılar
 
Gerçekten herkez ok iyiydi ama bide vokalde Alp olsaydı... Queen şarkılarını ayrı bi güzel söylüyor. ben zaten oldum olası Yusufun vokalini sevmem...

ama güzel bi geceydi...
 
Zamanım az olduğundan bu sefer kısa kesiyorum, dün gece için çok çalışılmış, iyi hazırlık yapılmış belli. Pek çok yerde "Acaba burasını nasıl çalacaklar?" diye durup beklediğimiz oldu. Elbette ki bir noktada Alp Dündar'ın çıkıp gelmesini biz de istiyorduk oraya gelmeden ama Radyo ODTÜ'nün organizasyonunun boyutlarını görünce şimdi Alp'in gelmesi bir garip durabilirdi belki diye düşünüyorum. Gözünüzde canlandırın siz de. Ama iyi eğlendik doğrusu (Karaoke'de 1. olmamın bununla hiç alakası yok :D ). Hepsine çok teşekkürler, erken çıktığım içinse özür diliyorum. Ayrıntılara girerim bi ara...

Saygılar

http://launch.groups.yahoo.com/group/artun_erturk
http://launch.groups.yahoo.com/group/pamelaspence/
 
LiMoN demiş ki:
bide vokalde Alp olsaydı...ben zaten oldum olası Yusufun vokalini sevmem...

Bana sorarsanız bu biraz tuhaf bir yorum olmuş açıkçası. Ya da burada güzel durmamış sanki. Sonuçta bu Radyo ODTÜ Queen Gecesi'nin yorumlandığı bir sayfa değil, Wattz Up'ın sayfası. Dolayısıyla grubun performansını yorumlamayı tercih etmek lazım. Çıkıp da "Yusuf olmasaydı da Alp olsaydı" demek, "Wattz Up (Zap diyemiyorum, olmuyor! :D ) solistini değiştirsin!" demek gibi bir şey oluyor.

Bir de Yusuf'un o gece sahneye çıkarken içinde bulunduğu koşulları düşünürsek bence insanüstü bir performans sergiledi. Ben de onunki gibi inanılmaz yoğun, uykusuz, yüksek tempolu -ki bu temponun sebebi zaten bu geceye hazırlanmak- ve hatta belki de biraz jetlagli :) bir 2 haftanın (belki de daha uzun bir sürenin, bilemiyorum) ardından o gece sahneye çıkıyor olsaydım ilk yarıya kalmaz bayılırdım sanırım. Ayrıca Freddie Mercury gibi bir ilahın parçalarını söylemek kolay sanıyorsanız, o albümleri bir daha dinleyin ve düşünün. :D Bazı şeylerin farkında olmadan yorum yapmak, "Olmamış" demek kolay olabilir ama her zaman için doğru olmayabilir de. Demem o ki eleştirirken biraz düşünceli ve dikkatli olmakta fayda var.

Ankara'nın gece hayatına az çok vâkıf ve iyi kötü bir müzik zevkine sahip olan bizler daha profesyonelce yorumlar getirebiliriz bence. Evet, Diplomatic Immunity'yi takip edenler Alp Dündar'dan Queen dinlemeye alışıktır ve (eski haliyle)Wattz Up'ın repertuarında pek Queen parçası yoktur ama haftalarca bu organizasyon için hazırlanmış, yorulmuş, onca işinin arasında hem emek, hem zaman harcamış olan Yusuf Akbuga'yı ve tabii ki Wattz Up'ı böyle eleştirmek, bu çalışmaya saygısızlık etmekten başka bir şey değildir bence.

Siz elinizden gelenin de üstüne çıkmak için çaba harcamış olsanız bu sözler biraz ağır gelmez miydi? :) Kendinizi orada görmeye çalışın...

Ben bütün grubu bir kez daha tebrik ediyorum. Çok teşekkürler, güzel bir geceydi.

Saygılar
 
Arkadaslar, Yusuf'un sahne performansini kimseyle karistirmayin lutfen,
90lardan beri onu cesitli gruplarda izleyenler bilirler, sahne sovunu, seyirciyle iletisimi ve hakimiyeti ondan daha iyi baska bir solist ankara piyasasinda yoktur, hele gunde 15 saat agir bir iste calisan ve buna ragmen muzik isini herkesten fazla ciddiye alan, gruplari icin her turlu fedakarligi yapan ve genelde yuksek performans sergilemeyi basaran birini takdir etmek lazim, bu sayfaya girip te alpi tartismalarin icine sokanlarin amaci nedir anlamiyorum...
 
ben gece ile değil Wattz Up ile ilgili bir yorum yaptım zaten... Bir vokal olarak tekniğini ve tarzını beğenmiyorum.. dünyanın en iyi insanıdır, mükemmeldir, işini çok seviyodur ayrı.. ama sahne performansı her şey demek değil... önemli olan detone olmamak.. ki Yusufun vokalini sevmemem buradan kaynaklanıyor.

Ayrıca Queen şarkıları çok zordur..Doğru!! benim diyen voıkal bile söylemeden önce oturup düşünür. Zaten bu yüzden tepki duyuyorum. Kim ne derse desin Wattz Up eskisi gibi değil..

Ha diyorsanız ki adamın sahne performansı çok iyi, enerjisi muhteşem kesinlikle doğru . Ama asla vokal olarak yeterli değil.. Saygı duymanız ya da "Saçma" bulmanızda çok önemli değil bu benim fikrim ve sadece beni bağlar anti tepki yaratmak ne sizin nede benim fikrimi değiştirecektir.

Alpi dile getirmemin de tek sebebi denildiği gibi Queen şarkılarını çok iyi yorumlaması.. Ayrıca o sahnede D.I. den 3 kişi varken Alpi anımsamamk sanırım mümkün değil...

Ayrıca bilen bilir ben hiç bir müzisyen hakıında olumsuz yorum yapmam ve genelde de yapmamaya çalışırım. Çünkü bu işe gönül vermek zotdur ve herkes saygıyı hakeder...
 
yurdumun çeşitli yerlerinde barınma çabalarının ardından dönüp dolaşıp geldiim memleketimde dinleip keyf aldıım pek leziz grup ;)
henüz2kez izleme şansım oldu 2sindede farklı vokaller sahnedeydi ama son gece (alp miş sanırım)alpin performansı
daha bi keyfliydi zannımca...eralple konuşma fırsatım oldu güzel müzik yapan sevilesi insanlar coşulası şarkılar(ama hep aynı şarkılar,sıraları dahi ayni)oha fln olunası performans.. :tap:
ben pek sevdim sizi .. :D buarada eralp denen şahsiet yazmazmı hiç bu foruma :?: yazıosa ses versin bi hazmet ..ve iddia ediorum nihat doandan daa yakışıklı... :eek:
cuma if e :arrow: herkeşler..
iyisiniz arkadaşlar!!esenlikler başarılar işte onnar sizinle olsun!!!
 
Geri
Üst