İnternetten Alışveriş

hepsiburada.com dan devamlı alışveriş yaparım.bir kez sorun yasadım bir siparişe onay vermiştim baya yüklüydü sonradan iptal ettim ürün eklemek için ama çift para cekmişlerdi hallettik sonucta...

benimde soracagım bir site war gittigidiyor.com kredi kartını verebilirmiyim sizce güvenlimidir???
 
Cornflakegirl demiş ki:
www.ebay.com derim susarım...
Ebay hala türkiyeyi desteklemiyor diye biliyorum.
Türkiye`de ise bir çok siteden alışveriş yapabilirsiniz.
*** Yeni malzemeler isterseniz www.hepsiburada.com kesinlikle önerim. ideefixe`yi pek sevmem. e-store ise pahalı gibi geliyor diğerlerine göre. Ayrıca kargo masrafları da pek elle tutulur değil.
*** Kitap için www.kitapyurdu.com u önerebilirim
*** 2. el ise www.gittigidiyor.com . Güvenli ticaret sistemleri gerçekten iyi, bozuk aleti satıcının size kakalamasına izin vermiyor.

Ayrıca internet alışverişi son derece güvenlidir. Bildiğim kadarıyla güzel bir şekilde şifrelenmiş olarak (128 bit olmalı) bilginiz gider. Ayrıca bir "kıllık" da olmaz. Şahsen ben otobüs biletlerimi bile üşengeçliğimden internetten alırım.
 
herkes ''sakın internetten alışveriş yapmayın şöyle yapiyorlar böylr yapiyorlar'' diyorlar ama aslında sanıldığı kadar da güvensiz değil...
 
abi bende alıcam da korkuyorum. idefixe kitap fuarı açmış kitap alıyim dedim herşeyi yaptım ama onay vermediğim için göndermediled. açıkçası güvenemiyorum internetten alışveriş yapmaya.
 
http://www.ideefixe.com
http://www.bascuda.com
http://www.amazon.com

bu sitelerden devamlı alışveriş yapıyoruz, ama hiç zorlamayın amazon.com dan elektronik eşya göndermiyorlar Tükiye ye DVD CD kitav vs. gibi şeyler geliyor ama ve çok ta iyi bir şekilde gümrüğe bile uğramıyor direk eline geliyor...

Alışveriş yapacağınız sitelerde dikkat etmeniz gereken tek birşey var. Kredi kartı bilgilerinizi girecek olduğunuz sayfada, browser in sağ alt kısmında kilit şeklinin olması (SSL koruması 128 bit) gibi bir ibarenin olması...
 
benim bi iş arkadaşım bisürü şey alıyo internet üzerinden.şimdiye kadar hiçbi sorunla karşılaşmadığını söyledi.hatta fiyatlar bazen üçte biri kadar uygun.ben de discman alayım bari dedim ve bi baktım 14 dolara bile discman war! şok oldum!
adres: www.douwantit.com
bilginize ;)
 
Hepsiburada.com ve ideefixe.comdan sürekli alışveriş yaparım, hiçbir problem yaşamadım.

Ama DVD alacaksanız tabiki amazon.co.uk'den alacaksınız.

Ancak geçen gün estore.com.tr'yi denemeye kalktım pişman oldum. Dijital kamera için SD kart siparişi verdim 10 gündür gelmedi, arıyorum telefona çıkmıyorlar, mail attım cevap vermediler. Tavsiye etmem.
 
özellikle yurt disinda kalanlar için netten alisveris bir avantaj gibi görünüyor, aninda istediginizi bulabiliyorsunuz belki ama kargo koyuyor biraz. aldigin ürünün 2 kati kargo ödüyorsun nerdeyse. o yüzden pek sicak bakmiyorum bu netten alisveris isine.
 
Anarchy99 demiş ki:
özellikle yurt disinda kalanlar için netten alisveris bir avantaj gibi görünüyor, aninda istediginizi bulabiliyorsunuz belki ama kargo koyuyor biraz. aldigin ürünün 2 kati kargo ödüyorsun nerdeyse. o yüzden pek sicak bakmiyorum bu netten alisveris isine.

Geçen gün amazon.co.uk'den 179 milyon TL'lik dvd aldım, verdiğim kargo ücreti 7 milyondu. 3 adet DVD box set aldım, toplam 12 dvd var içlerinde, kutular da büyük, buna rağmen İngiltereden buraya 7 milyonluk bir kargo ücreti çok ucuz yani. Türkiye'den alsan yine aynı parayı verirsin eğer Istanbul'da değilsen, tabii dvdlerin amazon.co.uk'de Türkiye'den çok daha ucuza satıldığınıda hesaba katarsan çok daha karlısınız. TR'de 70 milyona satılan bir ürünü amazondan 30-40 milyona alabiliyorsunuz. Bir diğer artısıda burada bulunmayan pek çok ürünü amazonda bulabiliyorsunuz.
 
amazona daha önce hiç bakmadim ama bundan 1 sene önce falan sweatshirt ve bikaç sey daha ismarladim, aldigim ürünlerin toplam fiyatindan daha fazla kargo parasi verdim. ne kadar ödedigimi hatirlamiyorum ama türkiyeye baya bi euro yollamistim.

hepsiburada'ya da bakmistim bir süre önce bikaç sey ismarlayim diye, yine kargo parasi engelledi beni. yanlis hatirlamiyorsam bir de not olarak söyle yaziyordu: gümrükte daha fazla para alirlarsa o da size sonradan fatura olarak gelir. yani tuz ve biberi eksikse onu da tamamliyorlar :)

ayrica türkiyede dvd, yabanci orjinal cdler vs. çok pahali evet. ben avrupadayim o yüzden bu ürünleri türkiyeden daha ucuz fiyata alabiliyorum. yani benim için pek bi faydasi yok amazon'un.

agirligi ne kadar bilmiyorum ama 7 milyon çok iyi vermissin sen. ben burdan türkiyeye 200 gramlik paket için 7 euro kargo parasi verdim. 7x1,9= 13,3 milyon :) 1kg lik paket için rahat 25 milyon kargo parasi ödersin.
 
Açıkçası benimde yurtdışından ilk alışverişimdi, seçtim dvdleri, onay kısmına geldim, gönderme masrafı 7 milyon küsür yazıyor sitede. Korktum aslında bu işin içinde vardır birşey diye ama verdim siparişi. Postacı getirdi 10 gün sonra, hiçbir extra ücret ödemedim. Sanırım 200 euro'dan sonrası gümrüğe giriyormuş, o zaman uçuk gümrük ücretleri alıyorlarmış. Benim alışverişim sadece 170 milyon olduğu için ekstra bir ücret ödemedim sanırım. Estore.com.tr'den sd kartım geldi 10 gün sonra, amazondanda 10 gün sonra gelmişti dvdler :) Komik bir durum.

Ama işin kötü yönü, elektronik ürün getiremiyorsunuz amazon'dan. Asıl fiyat farkıda elektronik ürünlerde.

Mesela bir dijital kamera. Aynı kameranın Türkiye fiyatı 833 milyon lira

Amazon fiyatı ise 510 milyon lira. Arada 323 milyon fark var!

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos...76985/sr=1-2/ref=sr_1_2_2/202-0493810-3214245

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=307&productid=bd5797

Bu kadarıda biraz insafsızlık :)

Yurtdışında zaten bizden ucuza alırsın herşeyi evet ama yinede amazon.co.uk'ye bir bak. Avrupada'da en iyi fiatlar orada diye biliyorum.
 
ebay gibi yerlerde uygun fiyata bulabilirsin ama takip etmek lazim. bunun disinda amazon iyiymis evet.

elektronik esya zaten ayri bir konu. istanbulda bana dogubank'i gösterdiler en ucuz orda olur diye ama ben hayal kirikligina ugradim. senin dijital kamera örnegi de öyle. adami resmen enayi yerine koyuyorlar :)

yurtdisinda herseyi ucuza alamazsin mesela yeme/içme konusunda türkiyenin üstüne tanimam :D saka maka bi tarafa bazi seyler türkiyeden ucuz ama avrupa sartlarina göre ucuz diyemiyoruz. euro geldi, hersey degisti.

eastbay'den alisveris yapan oldu mu hiç??? ayakkabi vs. çok çok ucuz ama daha önce hiç alisveris yapmadim o yüzden cesaret edip alamadim henüz.
 
Bascuda.com 'dan Mp3 player sipariş ettim..Siparişin her noktasıyla ilgilendiler..Kargo'da da hiç sorun yaşamadım, gayet nazik ve işbilir bir tavırla hizmetlerini verdiler.. Sorunununz olduğunda da "Mesaj Hedefe" diye direkt müşteri hizmetlerinin kontrolünü rahatlatan bir havuz oluşturmuşlar..Çabuk cevap alıyorsunuz..

Özetle çekinerek yaptığım ilk sanal alışveriş iyi geçti.. Bascuda.com iyiymiş..
 
Geri
Üst