Orhan Atasoy

Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan Yüxexes dergisi Temmuz sayısında Orhan Atasoy ile yapılmış bir röportajı bulabilirsiniz. Gidişine dair kafaları kurcalayan nedenleri, aradan geçen zaman boyunca yaptıkları ve gelecek için planlarından bahsettiği bu röportaj pek çok soruya yanıt olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada Gemiler şarkısının klibinde travestiyi oynayan aktör Fikret Kuşkan'dır.
 
Kalan Müzik, ''Orhan Atasoy / 1980 – 2001'' adlı Cd'yi Mart ayında yayınladı.
Yanmışız albümü ve 2 ek şarkı (''Yorgunum” ve “Gamsız” ) var albümde.
''Satırlara Sığmadın'' isimli parça bence şimdiye kadar bir kadına yazılmış en güzel şarkı. O nasıl bir solodur öyle, her dinleyişte içimi eritiyor.
Hararetle tavsiye ediyorum.
 
Başımız sağolsun.

"Orhan Atasoy (Asit Orhan) ölüm döşeğinde. Karaciğer kanseri için ABD’de tedavi görmekte olan Atasoy’un bu gece bağlı olduğu yaşam destek ünitesi durdurulacak. Bu işlem için kızının oraya ulaşması bekleniyor."
 
Başımız sağolsun çok değerli ve zamanın üstünde bir müzisyenimizi kaybettik.Zaten elimizde kaçtane böle zincirlerini kırmış ve zamanının üstüne çıkabilmiş insan kaldıki hepsi birer birer gidiyo.
Tekrar dan başımız sağolsun
 
Bendeniz Orhan Atasoy un en yakin arkadaslarindan biri olma sansina erismis birisiyim. Onu 70lerin ortasinda tanidim ve olene kadar arkadas kaldik. Orhan son 30 senesinde ABD de yasadi....benim gibi. New York a 1980 de vardigimda onun evine yerlesmistim. JohnLennon un katletilmesinin acisini beraber yasadik. Central park ta yuzbinlerce insanla Give Peace a chance i beraber soyledik. Caz, rock dinleyip beraber uctuk.

Sevgili kardesim Orhan. Seni her zaman kalbimde tutacagim. Sen benim hayatima yon ve anlam veren biriydin. Sen benim ilham kaynagimdin. Buyuk bir vituozdun, buyuk bir marangozdun, buyuk ruyalarin vardi. O en buyuk ruyani gerceklestiremeden olmen ne hazin bir sanssizlik Aylar kalmisti dunyanin obur ucuna yatinla yola cikmana(bende yolculugun bazi kisimlarinda sana eslik edecektim)...ama ayni zamanda bize de bir ders degilmi?"" dermis gibisin ki sen bircok ruyani gerceklestirmis birisisin.

Sen insanligin coplugunden kacip kendini tabiata verip, tabiat kurallarina karsi mucadele edip, kendini dahada gelistirmeye tanimaya ve pasifigin adalarinin birinde de "obur" yolculuguna cikmayi tasarliyordun.

Turkiye ye de de donememen de hazin bir olaydir....

Sen her telden calan acaip bilgili biriydin. Kendi gitarini yapmana tanik olmam(hayatimda bu kadar guzel gozuken ve ses cikaran enstruman duymadim)bir olaydi benim icin.

Sen dunyayi guzelliklerinle etkiledin. Rahat ol sevgili kardesim.

Seni seven Mustafa Sav
 
Geri
Üst