David Gilmour Tonu Hakkında

adam 2004 de sormuş soruyu hala cevap geliyor :)
ben de kendi adıma cevaplandırayım. Öncelikle tonun aynısını ekipmanların aynısını bulsak bile yakalamayacağımızı hepimiz anlamış bulunmaktayız. shine on you crazy diamond'daki solo tonu için benim setubım. Aynısı olmasa da yıllardır arayıp bulabildiğim en iyi ton. Bu arada
stagg strat(neck pickup)/yamaha pac112j + mxr comp + dunlop fuzz face (boss ds1 intro)+ behringer to808 +boss bd2 + ibanez de7 + behringer bass v amp pro (delay +chorus + fender twin reverb amp )
bu arada bende de rp300a var sadece processorlar ile sonuca gitmek yetersiz. Ama efektör olarak kullanılabilir
 
money parçasındaki solo için
yamah pac112j+mxr comp+dunlop fuzz face+Dunlop GCB95 Crybaby+boss ce1/dc3+boss tr2+de7 echo +behringer bass v amp pro (delay +chorus + fender twin reverb amp)
 
bu saydığın pedalların hepsi açık değildir herhalde? mümkünse settingleri hakkında da bilgi verebilir misin? aynı setup'a zaten sahip değilim ama kullanımları hakkında referans bilgisi olarak öğrenmek istedim.
 
Acaba Gilmour her sahne performansında aynı tonu tutturabiliyor mu? Bir de bu yönden bakmak lazım, sahnede çaldığı comfortably numb soloları her konserinde çok ufak farklılıklar gösterir. Stüdyo için ise gerekecek alet edevatı konuşmanın lüzumu bile yok. :)
 
gilmourish. com sitesini inceleyince olayın ne derece derya - deniz olduğunu görüyorsunuz.

Takıldığım konu "the division bell" albümündeki "marooned" şarkısında whammy kullanılmış. Whammy nin markasını göremedim ancak sesi muhteşem derecede bozmadan kaydırıyor. Bende naçizane GT-8 var. Onun whammy si ile deneme yaptım ancak pedala bastığınızda ses bozuluyor. Marooned daki gibi temiz bir şekilde kaymıyor. O şarkıdaki solo tonunu deneyen var mı? Sesin kayması olayını nasıl yaptınız?
 
ghostknight
aslında solo derken setubı parçanın bütünü için vermiştim. ce1 ve dc3 den birisi wah kısım kısım
ama dolgun tonu yakalamak için hemen hemen hepsi açık . delay ve chorus vazgeçilmez. bu arada kullanımları hakkında detaylı bilgiyi sonra verebilirim. Resim koymayıda düşünüyorum.
 
şimdi benim ekipman :

fender Deluxe strat (USA) SSS dizilimnde gitar..
marshall valvestate 65W
MXR double shot dist. m-151
boss GE-7 eq
boss DD-6 delay
cry baby 535q

bu adamın tonuna nasıl yaklaşırım bi yardım edin arkadaşlar..bi ayar yaptırın bana şu ekipman da..
 
hangi tonuna yaklaşcan adamın. bildiğim kadarıyla 4-5 ge7 kullanıyor..

neyse ekipmanın bende olsa: strat neckte ordan dd-6 400ms falan delay ve amfiden tadımlık gain şeklinde çalardım.
geri kalan pedalları da özellikle şu seçim döneminde satıp gayrimenkul işine girmek lazım.
 
NovemberRAin91 demiş ki:
şimdi benim ekipman :

fender Deluxe strat (USA) SSS dizilimnde gitar..
marshall valvestate 65W
MXR double shot dist. m-151
boss GE-7 eq
boss DD-6 delay
cry baby 535q

bu adamın tonuna nasıl yaklaşırım bi yardım edin arkadaşlar..bi ayar yaptırın bana şu ekipman da..

Aslında işin zor kısmını çözmüşün benim önerim bir big muff ya da fuzz face edinmelisin. Ayrıca pro co rat da alırsan süper olur. Sustain için mxr ya da cs3 iyidir. Ayrıca Chorussuz olmaz benim önerim flanger chorus karışımı dc3 edin çok memnun kalırsın. Echo için de7 ucuz çözümdür.
 
NovemberRAin91 demiş ki:
o uzun işte gayrimenkul olayı falan :D sen biraz daha aç abi amfinin gain i ni niye kullanıyım dist. pedalı var..cofortably numb ve shine on you crazy diamond a yakaşmak isterim..

Bence biraz yanlış bir düşünce, valvestate gibi bir amfin var ve driveını kullanmıyorsun.Tabi çalmadım senin ekipmanında, nasıl sonuçlar alıyorsun bilmiyorum.
 
gilmouris selam,bahsettiğin dc3 üretimden kalktı sanırım,2. elleri varmı piyasada yaklaşık ne kadara satılıyor biliyormusun?Bir de chorus pedal için bossun hangi pedalını önerirsiniz arkadaşlar?ch1 ve ce5ti sanırım,henüz deneyemedim ikisinide,farkları nedir?
 
B.K. Butler amcanın Tube Driver pedalı gerekli karakteri büyük ölçüde verir bence. Eric Johnson da aynı pedalı kullanıyor. özellikle hafif overdrive lı tonlardalarken aynı karakteri iki gitaristten de duymak mümkün. Bende bu pedaldan yok ama iki gitaristte de başka strat çalanlarda duyamadığım bir karakter var.. bu pedaldan olsa gerek.
 
Gilmour Rockson'la bile çıksa o tonda ve kalitede çalacak biridir.

İş önce beyinde sonra parmaklarda biter.Taklit etmeyi keselim.O adam da kendi kulagına ve mantıgına hoş gelen tonla çaldi.Biz de kendi mantıgımıza ve kulagımıza uygun sesleri bulup harmanlayip çalacagiz.Begenen beyenir.Sonucta bir zevk işidir öncelikle gitar çalmak..

Ama bu amcamızın FENDER STRATININ seri numarasi 0000001 idi galiba :) Yani Fenderin ilk üretimlerinden bir vintage 'i var: e olsun zaten :) Saygilar sevgiler...Serdar Seçme
 
Geri
Üst