Fahrenheit 9/11

Film tum psikolojimi altust etti, nasil cekmisse Wolfowitz`i kendi taragini yalarken cekmis herif. Bize hersey Abd den ithal geldigi gibi Abd aleyhtariligida moda bab`inda intikal ediyor kitlelere. Hadi sende katil olayi...
Moore dan ve Abd deki sahte solculardan nefret ederim.
Kesinlikle Bush`un secilmesi taraftariyim neyin ne oldugu tam ortaya cikmaya baslamisken devam etsin gorelim.
Bush esittir Amerika.
 
freebird katiliyorum sana biraz adam dusuncelerini cok abartiyo bowling for columbine izledim bi kitabini falan okudum adam biseyi ele alirken gereginden fazla abartiyo olayi...
 
tamam adam yazdiklarini kanitliyor falan ama bu kanitlarin ve söyledigi seylerin dogru olduguna nasil emin olabiliriz ki???...bence izliceksin ve kendi mantiginla düsünceni kurman lazim....her söylene öyle sap diye inansak oo oooo
 
Amerika'da kontrollü bir muhalesef var. Michael Moore'un yaptığı da bu aslında. Sürekli Bush'a ve Cumhuriyetçilere yüklenmiş ama arkasındaki elit güçleri çok fazla irdelememiş. Zaten çok derinlere inerse susturulucağını kendisi de biliyordur...
 
AngeL_DusT demiş ki:
Amerika'da kontrollü bir muhalesef var. Michael Moore'un yaptığı da bu aslında. Sürekli Bush'a ve Cumhuriyetçilere yüklenmiş ama arkasındaki elit güçleri çok fazla irdelememiş. Zaten çok derinlere inerse susturulucağını kendisi de biliyordur...


ben de katılıyorum buna. michael moore sonuç olarak herkes tarafından görülen ve bilinen şeyleri incelemiş. oysa açıklığa kavuşturulması gereken o kadar çok şey var.
buzdağının görünmeyen yüzünü göstermeli bize. ama tabi o da amerikan hükümeti tarafından susturuluyor, ve de sanırım ki elinden bu kadarı geliyor. bu kadarı bile takdir edilmeli bence..

(9/11'dan ziyade, bikaç sene önce amerikadaki silah üretimi ve silahlar hakkında yaptığı belgeseli çok başarılı bulmuştum ben. colombine okulundaki vahşeti de anlatarak çok başarılı bir belgesel ortaya çıkartmıştı)
 
Ben de ne zaman 3 sayfa oldu diyorum burası:) Neyse buraya yazayım öteki yere yazdıklarımın aynısını.

Üzerinde çok yazılar yazılmış baya bir yankı uyandırmış bir yapım. Bir belgeselden beklenmeycek derecede öne çıktı bu yaz. Bu nedenle bizler de izlemeye giderken buna göre beklentilerimizi ayarlamıştık sanırımç Ama ortada bir gerçek var ki bu belgesel bizden çok Amerikan vatandaşlarını hedef alıyor ve zaten onları ilgilendiren mevzular üzerine kurulu. Amerikan gazilerinin beş parasız sakat sakat ortalıklarda dolanması, 11 Eylül'de ekranlarda hiç görmediğimiz cesetlerin bu belgeselde afişe olması, gibi olaylar bizden çok Amerikalıların iç mevzuları. Onları ilgilendirir. Araplarla Amerikan hükümetinin işbirlikleri petrol hikayeleri felan zaten yeni öğrendiğimiz şeyler değil. Yukarıda da yazdım açıkçası baya değişik beklentilerim vardı izlemeden önce ama yer yer izlerken bizim Reha Muhtar şovlara yakın sahneler gelmedi değil gözümün önüne. Aslında Moore'un diğer belgesel yapımı "Benim cici silahım" ve dizi "Korkunç gerçeklere" de çok fazla ısınamamıştım. Genelde Amerikalıların değer yargılarına ve vicdanlarına sesleniyor film boyunca Moore. Bunun için de yönetimin en büyük yönetim zaaflarını kullanırken bir yerde de o iğrenç tarak yalama sahnesi çıkıyor karşımıza. Bu nedenle zaten tam bir seçim propagandasına dönmüş durumda. Film bazen olaylara tamamen Moore'un objektifinden bakıyor ve böyle anlarda tarafsızlık olayı ortadan kalkıyor bana göre. Yanlış anlaşılmasın Bush'u savunduğum felan yok ama katıksız bir Anti-Bush kampanyası izlemek de benim istediğim bir şey değil. Ama tüm bunlar yukarıda dediğim gibi bu belgeselin asıl seslendiği kitleye ait olmadığımı düşünmemden kaynaklanıyor. Yoksa yönetmenin istediği etkiyi yapmış gibi görünen ve bu nedenle de takdir edilmesi gereken bir yapım. Gerçi bu kısmı da tartışılabilir çünkü yapım biraz geçici bir etki bıraktı sanırım. Bu belgeselin seçim sonuçlarını büyük oranda etkileyeceği söylenmişti ancak son haberlere göre Bush 4 yıl daha Beyaz Saray'da kalacak gibi... Son olarak bu filmin tüm dünyanın aslında zaten öyle ya da böyle bildiği şeyleri beyaz perdenin gücünü kullanarak yansıtmasının dışında çok da kayda değer bir özelliği olmadığını belirteyim kendi açımdan. Yine de izlenmesi gerekir diye de not düşeyim.
 
apolitik bi halkın düştüğü komik durumları bi kez daha görmeme sebep oldu.ha sorun sadece usa halkı mı hayır,biraz avrupa ve biraz da uzakdoğuyu çıkarırsak çok büyük bi yüzde apolitik.ee böyle olunca da bush ve benzeri ahmaklar dünyayı yönetmeye devam edecektir.
 
Yahu VCD' si çıkmadımı bunun? Sinemada kaçırdım; bari alayım da evimde rahat rahat, sindire sindire seyredeyim dedim ama yok, bulamadım... :?
 
film (ya da belgesel. çünkü nesli hızla artan bi hayvanı anlatıyordu daha çok) güzeldi. ama demokrat partiden başka bir alternatif de sunamıyordu. belki demokrat parti vurgusu yapılmıyor filmde ama ''tek amacım puştu seçtirmemek'' demenin karşılığı ister istemez demokrat particilik yapmak anlamına geliyor bugün.
ama herşeye rağmen sahneler beni bile etkiledi komünistliğimi 2 yle çarptım.
 
ya eğer amerikan halkı bu filmi isleyip hala o adama oy veriosa, şüphe etmeme gerek yok, direk salakmış bunlar valla, hele çocuunu askere göndermekle gurur duyan annenin, çocuu öldükten sonraki hali, gerçekten felaket ötesi bi durum,
 
Amerika'da 4 yıldan sonra zaten bilmediğim birşey yoktu belgeselde. Sadece mecburen sevgili isteği üzerinde belgesel bile olsuğunu bilmeden gittiğim 2 saatlik sıkıcı işkenceydi. Türkiye'nin de gittikçe bundan farklı olmadığı kanââtindeyim.
 
Benim gibi apolitik biri bile dumur halde izlediyse politik görüş sahibi insanlar nasıl izlediler merak ediyorum 8O Keyif almakla şaşırmak arasında gidip geldim filmi izlerken. Çok başarılı olmuş, Michael Moore çok saygı duyduğum bir adam (Filmi izledikten sonra Michael Moore için bile kıllanıyorum artık itiraf edeyim) Böylesi bir belgeseli izledikten sonra tekrar nasıl seçildi bu adam diye düşündüm; Seçildiğini kim garanti edebilirki? ;)
Son sahnelerde Uğur Dündar edasıyla Komite üyelerini yakalayıp; Çocuklarınızı askere göndermek ister misiniz sorgulamaları çok tanıdıktı, çok bizdendi. ;)
 
Geri
Üst