Emg manyetikleri nasıl bilirsiniz ??

kredi kartı 1 mm'den ince malesef. kart genelde neck relief ölçülürken kullanılır, birinci fretten ve sapın gövdeye bağlandığı yerden basınca 7. perde ile tel arasına kredi kartı düşmeyecek kadar boşluk idealdir hesabı.

bunlar katı kurallar değil ama bas side 2mm, treble side 1.5 mm genel kabul gören standart, daha da aşağı çekip memnunum diyene kimse bir şey diyemez. hele son zamanlarda çıkan PLEK tipi fret ayarlamalarıyla bızlama olmadan neredeyse teli frete yapıştırmak mümkün.

edit: ISO standard credit card thickness is 0.76 mm
 
bu arada türkçe karşılık bulma fikrini destekliyorum. yazdığımı okudum da kullandığım melez dilden tiksindim. önerim:

action: tel mesafesi/uzaklığı
scale: ölçek
neck relief: sap kavisi/boşluğu
fret: perde demiri
finish: boya
volume : ses seviyesi
tone: ton
vs vs
 
Vay be!O da güzel. : )

Ben yaklaşık 2mm de tutmama rağmen tellerde cızırdamalar var.Gidip masraf yapmaya değecek bir gitar değil.Alder kasa olsada değmez.Sustain tonun rengini çok farkettiriyor.Speed çalmak çok zorlaşsada yapınca kaymak oluyor.
 
şimdi ben 81-85 kullanıcısı olarak derimki kanka gidiyosun bakkaldan bi tane süpürge alıyorsun daha sonra tahta kısma emg yi takıyorsun telleirde taktıktan sonra sesi duyup gaza geliosun...:pbomba bişey ama 18 yaşından küçükler kullanmasın ilerde pskolojik sorun yaşamamaları açısından...hani hayat dolu tonu warya belki o yaş sewiyesi kaldıramaz :p
 
bu 18 yaş altı problemi nedir anlamıyorum ha yani böyle gereksiz bir konuda 18 yaş duyunca biraz garipsedim geyik olsa bile garibime gidiyor bende 18 yaş altıyım ha senin söylediğin belki şaka ama işte anla
 
Monster_YGT demiş ki:
manyetiklerin üstünden geçen tellerin görüntüsü başka hiç bir manyetikte olmuyor ve o görüntü mükemmel :mrgreen:

Gerçekten 2xhumbucker olan gitarlarda emg manyetiklerin görüntüsü mükemmel. Estetik olarak tam puan diyebilirim. Fakat gel gör ki sesleri asla bir load-reload albümündeki gibi uysal çıkmıyor, çıkamıyor.
 
slm

85 olayını hala anlamış değilim ama 85 manyetiğinin neck poz. da hiç ii sonuçlar alınmıyor en azından benim bilgim bu yönde 85 yerinde 60 ı araştırmanızı öneririm 60 cleanlarde dolgun distortion da ise dolgun ama biraz boğuk EQ ile oda halledilebilir..
 
yukarıda biryerlerde sormuştum (belki başka başlıktır neyse) 81 - HA deneyen var mı??

Ben bu kombinasyondan çok umutluyum... :) bi kobay bulsam da, fikirlerini alsam... :p
 
emg lerin hsh setleri var mı?
emg 89 85 81 60 lar hakkında ton farklılıklarını anlatan bir makale var mıdır?:D
89 ve 60 niye daha az tercih ediliyor?
bir de 89 lardaki bir özellik sayesinde 85 e dönüşebilme muhabbeti var yanılmıyorsam, ynaılıyor muyum?
 
1. set halinde yok ama emg hum - emg sa - emg hum şeklinde takabilirsin gitarına

2.onu internetten bi araştırıcan ben yazmaya kalkarsam gözlük gerekir bozulan gözleriniz için :)

3.genelde insanlar emg zw set tutkunu nedenini bilmiyorum. bende kısa süreliğine zw kullandım ama başka şansım yoktu emg 89 yoktu çünkü. artık neden bilmiyorum.halbuki emg 60 hafif boğukta olsa dengeli bir manyetik cleanleri de çeki verilmiş bir halde.89 da ise emg sa ve 85 olduğu için emg sa nın avantajları var yanında.

4. evet emg 89 = emg85 + emg sa

hadi kolay gelsin :)
 
Geri
Üst