Emg manyetikleri nasıl bilirsiniz ??

Re: slm

presence demiş ki:
yurtdışında bende almıştım kurban bayramı olduğu için gümrüğe takılmamıştı gümrük mevzuatı değişmemişse bu ramazan bayramı döneminde sipariş verirsen seninde bi sorun yaşayacağını sanmıyorum..

www.guitarpartsdepot.com bu site turkiyeyede gönderiyor...

Yardımların için teşekkürler. Kargo masrafı ne kadar tutuyor hatırlıyor musun? Fazla bişey tutmaz sanırım ama yine de merak ettim.
 
slm

uurcan demiş ki:
ben geçenlerde bu siteye mail atmıştım emg ürünlerini türkiyeye göndermiyorz demişlerdi.Sen ordan almşsın gerçi ama değişmiş olabilir.

bilmiyorum valla ben almadan önce ingilizce bilen bi arkadaşa aratıp sordurmuştum gönderiyorlar demişti..
 
www.guitarpartsdepot.com Arkadaşlar bu site EMG ürünlerini Türkiye`ye göndermiyormuş(daha doğrusu sadece Amerika içinde gönderiyormuş) ama durum siteyle ilgili değil sanırsam EMG`nin bir prosedürü gibi çünkü bana direk kendi ülkendeki distrübitör ile bağlantıya geç gibisinden bir cevap geldi. Presence sen aldıktan sonra birşeyler değişmiş sanırım durum hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bizimle paylaşırlarsa sevinirim.
 
Gitarıma EMG 81/85 takacağım, ikisinin de bütün kutu içerikleri tam ancak sadece jack girişi yok, ben bunları gitarın üzerindeki jack girişine bağlasam sorun olur mu? EMG'lerle çıkan jack girişiyle gitarlarda bulunan jack girişi farklı mıdır acaba?
 
Ben cevabımı buldum, EMG'nin sitesindeki sıkça sorulan sorular kısmında yazıyomuş cevabı daha önce bakmıştım ama gözümden kaçmış. Buraya da yazayım da belki ileride birilerinin işine yarar.

Aktif manyetikler kablo gitardan çıkarıldığında pil kullanımını kesmek için stereo jack'e ihtiyaç duyarlarmış, eğer gitarınızda stok olarak bulunan jack stereo ise onu kullanabilirmişiz. (ki benimki öyle demek kullanabilirim :D )
 
İlk sayfadan beri okudum, yav evde kendin mi sarıyorsun manyetikleri birader dedirtecek kadar teknik yazan arkadaşlar var ellerine sağlık (sardıkları için değil yazdıkları için :D Bu kadar teknik olmasa da bir amatör olarak naçizane görüşlerimi bildireyim:

Öncelikle katıldığım ilk nokta iyi gitar ve amfi gerçekten EMG'lerin karakterini gösteriyor. Gitarım ESP Eclipse-I ve üzerinde 60-81 var. Amfi olarak şimdilik MG30dfx'e mahkum olduğum için o kısmı bilemeyecem ama ESP'de hakikaten güldür güldür EMG'lerim. Daha önce yine çok memnun olduğum Cort X-TH da kullandım ama ESP'de bir başka güzel durdu meretler.

Ben de önce 85-81 ya da nam-ı diğer ZW set'li birşey düşünüyordum ne zamandır ve ESP'yi alınca da 60'ı 85'le değiştirsem mi dedim ama şimdilik vazgeçtim. 60 biraz boğuk tonlu ve neck pozisyonunda bence daha rock tonlarında iyi ritm performansı verirken sert metal türünde biraz boğuk kalıyor. Öte yandan clean olarak ise jazz, fusion gibi türlere bile gidebilecek kadar hoş bir tonu var. Ulan EMG'li Eclipse'in var ne jazz'ından bahsediyorsun diyenleri duyar gibiyim ama sonuçta ev müzisyeniyim, o anda elime alınca ne eserse onu tıngırdatıyorum ;) albüm kaydetmeyecem.

81 ise malum, farklı birşey söylemeye gerek yok. Metalci adamın isviçre çakısı manyetiği. Hem 60 hem 81 yazıldığı gibi hakikaten tertemiz ses veriyor ama bunun için iş kişide de bitiyor biraz. Çalım tekniğiniz biraz zayıfsa (muting vs) o zaman da cayır cayır ötüyorlar. Geçen penayı düşürdüm elimden tellere çarpa çarpa gitti aşağı zviyoavvvvnnn diye bir ses çıktı alettten aha dedim elimle denesem yapamazdım :?

Manyetiklerin tellere olan mesafesi -ideal mesafesi- ayar isteyen bir iş. Aldığımdan beri +/- milim milim oynuyorum, 81 için bir "sweet spot" buldum ama 60 beni biraz daha uğraştıracak galiba. Mesela diğer gitarımda ki (Cort Neil Zaza) Seymour Duncan custom custom'un verdiği tona benzer bir "çığlığı" 81'imle anca yeni yeni elde edebildim. Bir sürü şeyin kombinasyonu sözkonusu. Alırsın EMG olursun xx kişi dememek lazım.
 
cavernosum demiş ki:
Ben cevabımı buldum, EMG'nin sitesindeki sıkça sorulan sorular kısmında yazıyomuş cevabı daha önce bakmıştım ama gözümden kaçmış. Buraya da yazayım da belki ileride birilerinin işine yarar.

Aktif manyetikler kablo gitardan çıkarıldığında pil kullanımını kesmek için stereo jack'e ihtiyaç duyarlarmış, eğer gitarınızda stok olarak bulunan jack stereo ise onu kullanabilirmişiz. (ki benimki öyle demek kullanabilirim :D )
ya pek araştırma fırsatım olmadıda ibanez rg 2570'in de öyledir demi jack girişi almaya gerek yoktur.
 
arkadaşlar bende bc rich kerry king signature wartribe warlock alıcam üzerinde emg 81-85 var bide ''emg aktif PA2 pre amp'' diye bişey var bu alet ne işe yarıyor?? bi yerde 20 db artırıyo diye okudum ama tam olarak anlatabilirmisiniz ne işe yaradığını
 
baran_16

kendinden boosterli gitar işte önceden onları anahtarlı böyle çekilen cinsten potlu yapıyolardı sonradan swich li yaptılar galiba ama güzel bişey bayabi dertten kurtarır
adamı evde takılıyosan ama boşuna masraf olur
 
Geri
Üst