Gitar Efekt Programlari Hakkinda...

guitar rig ve gecikme sorunsalı

beyler bu tür gerçek zamanlı efekt programları CPU'ya çok yüklenir. Fakat ilgili yazılım eğer özel bir API'ı destekliyorsa durum kolaylaşır. Guitar Rig VST uyumlu bir eklentidir. Dolayısıyla ASIO uymlu bir ses kartıyla nispeten daha iyi sonuç alırsınız. Latency denilen gecikmenin sebebi genel toplamdaki işlem gücünün yetersiz kalmasıdır. Eğer hesaplama işlemleri ASIO desteği üzerinden ses kartının işlemcisine bindirilirse gecikme büyük ölçüde ortadan kalkar. Örneğin benim lap top PC'de 3 GHz P4 var fakat AC97 onboard ses kartıyla nerdeyse 2sn gecikme oluyor. Öte yandan M-Audio FireWire ses kartımın bağlı olduğu 3.2GHz P4 masaüstü PC'de gecikme filan yok. Aslında burda mantık basit. Tüm prosesörler de zaten A/D/A çeviriciler bir işlemci ve OS'ten ibarettir ki bunlar PC'lerde zaten var. hatta POD Guitar Port'u bilirsiniz içinde basit bir işlemci var ve işin aslını yazılım ve CPU yapıyor. Diyeceğim o ki Guitar Rig AC97 ses kartı için yazılmış bir program değil. Yani bu en gelişmiş OpenGL oyunu alıp software modda düşük çözünürlüklü oynamaya benziyor. Tabii ki ona göre bir ekran kartı almanız lazım. Guitar rig'in sunduğu özellikleri sunan herhangi bir yazılım ya da donanım görmedim. Özellikelerin grafiklerle ayarlanması büyük kolaylık. Sound Blaster serisi kartların üst seviye modellerinde yani Audigy'lerde ASIO desteği var ama Guitar rig'le nasıl sonuç verir bilmiyorum. Umarım yazıklarım yardımcı olmuştur.
 
öncelikle herkese slmlar. öncelikle sorunum Guitar FX BOX 2.6 ile ilgili olacak.start düğmesine bastığım zaman ''error opening wave input device'' hatasını veriyor.fx box'ın bende 2.5 sürümüde var onda böyle bir hata vermiyor.bu hatanın nedeni ne olabilir acaba?
 
guitar rig'i bende çalıştıramadım,ne yapmamız gerekiyor.
Bilen biri sölesin artık :) ,onboard ses kartıyla çalışmaz mı bu velet?
Bir de ses kartının asio uyumlu olması ne demek ve bunu nerden anlicaz?
Asio????????
 
gitar rig ve benzeri programlar kullanan arkadaşlar gezcikmeyi önelemk için asio4all diye bi asio driver ı var.geçikmeyi sıfırlıyo.seslerde güzel zaten gitar rig de.prosesörü olamyanlar için bire bir.ben aylarca bu komfigürasyonu kullandım.emin oldun süper.asio4all u netten arayın.hatta bi ara forumda verilmişti.arama yapıverin.bulamazsanız ben yarın upload ederim bi yerlere size link veririm.zaten 200 kb falan bişi.ama bu gün çok yorgunum.siz yarına kadar bi arayı verin.:D kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
yjm demiş ki:
guitar rig'i bende çalıştıramadım,ne yapmamız gerekiyor.
Bilen biri sölesin artık :) ,onboard ses kartıyla çalışmaz mı bu velet?
Bir de ses kartının asio uyumlu olması ne demek ve bunu nerden anlicaz?
Asio????????

dediğim asio4all u bul yükle.sonra gitar rig in file menüsünden audio set up a gir.ordan asio driver ını yüklediğin asio4all olarak ayarla.sonra asio driverın yanındaki seçenekler menüsünden.sample rate için 1024 latecy değerleri içinse 0 a ayarla.bunları yaptığında sorunun çözülecektir.onboard ses kartıylada deniyen arkadaşlarım oldu canavar gibi çalışıyo.bazı ses kartlarında çok az bi gecikme yapabiliyo.ama bende yapmamıştı mesela.sen bi dene sonra ince ayar yaparız.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
Teşekkürler melihbozkurt84 saol,varol :)
Söylediğin driver çalıştırmak için işe yaradı,ama sesin gecikmeli gelmesini engelleyemiyorum.
çalmadığım sırada veya hafif aralıklı çaldığımda çok yoğun bir dipses geliyor.Neden kaynaklanıyor.
Creative sb live 5.1 almayı düşünüyorum,sorunları çözer mi,iyimidir,tavsiye edermisin?
 
arkadaşlar herkese slm. bnm 10 wattlık ibanez 10g amfim var.bir laptop(2.53 c2d,4 gb rem vs) birde elektrogitarim. efekt aletim olmadıgından,gitarimi bilgisayara,amfimide bilgisayara baglıyıp gerekli efekt programları kullanarak ses elde edebilirmiyim?ederim sanrm ama ekipmanlarima bir zarar gelebilirmi?son olarakta en kaliteli ses ve gecikme sorunu olamayan programlar nelerdir?
 
Geri
Üst