Drum Hardware'i Sorunu

Arkadaşlar davulumu yazlığa götürdüm getirdim.Getirdiğimde kurarken hi-hat standi ile ilgili bir sorun oluştu.Hi-hat zillerri tam olarak üst üste gelmiyor malesef.Bunu bir türlü halledemedim.Birisi biraz dışarıda kalıyor diğerie göre ve ses mlesef etkileniyor.Diğer bir sorun ise şu;hi-hat zillerinden almam gerekn sesi, ziller tamamiyle birbirine yapışık yani aralarında bir mesafe olmasada pedala basarak alıyorum ve bu sorunları halledemedim.Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılarımla...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Bir de boşluğuma geldi yoğun bir zaman geldi büyü bir eşeklik ettim hi-hat zillerini alırken biri top diğeri ne o da mı top falan dikkat etmedim.Şimdi bakmak istedim alttakinin yazısıs silinmiş durumda.Bu yüzden olabiir mi?
 
abi şey olabilir top hihiati taktıın demir çubuk yamulmuş olabilir ( o satılıyo zaten bilnen bi marka hardware ise şayet )

veya bu alt zilin açısını ayarlayan bi vida varya o çok içine girmiş olabilir


top veya bottom olayını da aürlık ve veya kalınlığa bakarak annayabilirsin. kalın olan herzaman altta olur .

ama bu almak istediim sesi pedala basıca alıyorum konusunu annamadım bi daha açıklarsan
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Iki hi-hatin zilinin birbirinden farki yok ama ilk sorun bundan mi bilmiyorum.Yani ikiside top saniyorum.
Diger sorunda ise olay ;oyle ben top ziliin vidasinin gevesetiop salsamda pedala basmak ozrunda kaliyorum tam olarakyerlesmesi icin.
 
abi yani iki zil de aynı deildir ( yani hihat ın olayı o zaten biri ağır olucak alta koycan diğeride üstte oynıyacak ) eğer ikiside aynı ise ve senin bööle aynı olması konusunda süpen varsa aynıdır heralde yani.



pedala basınca 2 zil anca birbirine yerleşiyosa işte o dediklerime bi bak heralde onnardandır . zaten alltaki zil fix bi yeri var orası bozulmas kırılmaz ama üstteki zili tutan o demir çubugun düzgünlüğüne bak veya üst zilin takıldıgı kelebek sistem falan bozulmuştur keçeleri falan yamuktur bi bak bi ihtimal
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Dediklerine bu threadi acmadan once baktim.Fakat olmadi.Ya cok beceriksizim ya da gerçekten iki zil de ayni ki bana göre öyle.San1yorum eger iki zilde ayn1 ise sorun bundan olmali.
Saygilarimla..
 
alt zili koyduğun paçanın zil geçen kızmının ortasına zili sabitleyecek ama sustain ini etkilemeyecek şekilde bant sar . üst zil kelebeğinin ortasında da problem olup olmadığını kontrol et . sorun ortadan kalkar heralde ...
 
ya esasında 2 aynıysa zaten mekanizmada bozukluuk aramakda yannış olabilir. sen bttrfly da dedii gibi kendin bi yöntem bulcaksın o zaman heralde. bende merak ettim şindi ya. peki başka ayaklarda denedinni hiç zili
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Malesef başka ayaklarda deneyemedim fakat düşünüyorum.Yarın bugün bir stüdyoda deneyeceğim.
Sanıyorum ziller aynı değil.Birisinin tümseği daha yayvan mesela.Şu an için keçelerin erkisini inceliyorum ve de demirde de sanki bir sakatlık var.Sonuçta zaten aleti sıkınca demir biraz itiliyor yamuluyor.NNpormalde gevşek bir pozisyonda koyuyorsun biribirini üstüne adam gibi oturmuyor sonra vidayı sıkınca da demir iyice oynuyor.Ama yine de tam bir yamukluk göremedim ben.Hadi hi-hat çalarken basmak ozrunda kalmasam basmadan aynı kaltede ses alsam bu olay pek osrtun olmayacak ama belkide basıp çalmamın nedeni bu.
 
Geri
Üst