Felsefenin Müziğe Etkisi

iyi müzik yapan grupların sözleri de felsefi olur bir şeyler anlatır. Çünkü iyi müzik yapabilmek için bir şeylerin de derinlemesine yaşanmış araştırılmış olması gereklidir. Öbür türlü müzik ne kadar dan dun ise düşünce de asla felsefi olamayacak vidi vidi lerden oluştur ve günlükj konuşma diline bile inemez. Demek ki felsefe ile müzik arasında tabiki bir ilişki ve etkilenim vardır çünkü zaten hayata gösterilmiş her türden düşünsel duruş felsefe olarak adlandırılabilir. Tabi tıpkı çalınanın müzik olmasının da şartı olan zengin bir içeriğe sahip ise.
 
Bunu daniel Lloyd'ada soylesene biraderim.Bakalım oda senin gibimi dusunuyor. :LOL: Adam Black Metal kliplerinde tavsan oynaticak hale geldi.
Müzik inandıklarımızı bize anlatan sesler grubu değilmidir yada bizi rahatlatan?Felsefi açıdan bakarsak müzigin içinde bir felsefe olmalıdır.Eğer insanlar felsefi sarkılar yapiyorlarsa,inandıkları içindir.Ben bir sürü grup biliyorum öyle.Amaçlarında tanrı sorgulamak için yola çıkmıs olan yada dogadaki düzeni anlatmak için kendine güvenen.İnsanlar felsefi açıdan inandıklarını yapmalı ve müzige yansıtmalı.Felsefe nedir bilmeyen insanlar şarkilar yapiyorlar ve bundan nefret ediyorum.Çoğu türk anlamını bilmediği ve çıkan seslerin hosuna gittigine inanıp onlara tapiyor.
 
Geri
Üst