Hamlet

shinemu demiş ki:
tesekkur ederm, mutlu oldum okulum hakkında oyle diyince :)

bu arada hamlet'in icindeki ilk oyun olan Mousetrap hakkında biraz biseyler anlatabilir misinz? onunla ilgili bi odev hazırlamam lazım da brosur tarzında...

İlk oyun diyerek sanırım Hamlet'in hazırladığı tiyatro oyununu kastediyorsun. Adı üstünde Mousetrap yani farekapanı. Hamlet babasının hayaletini sarayda görüp onunla konuştuğunda bir söz veriyor onun katilini bulup intikam almak için. Ama bunu yapmadan önce kesin olarak bilmesi gerekli babasını öldürenin amcası olduğunu.Bu yüzden bir oyun yazıyor. Sessiz bir oyun bu pandomim gibi. Bu oyun içindeki oyunda Kral kulağından zehir akıtılarak öldürülüyor ve katil Kraliçeyi kandırıp onunla evleniyor. İşte bu sahnelerde Claudius'un yerinden fırlaması Hamlet'in oyununun işe yaradığını gösteriyor. Yani artık fare yakalanmış ve intikam vakti gelmiştir.

Şimdilik aklımda kalanları yazdım. Kaynaklarımı bulduğumda ekleme yaparım. Umarım işine yarar( gerçi sen bunların çoğunu biliyorsundur ama )
 
tesekkur ederim ama Hamlet'in bayaa ayrıntılı bi metnini buldum oradan okuduğum kadarıyla da ödewi hazırladım, bana daa cok karakter sayısı ve isimleri lazımdı onları da buldum iste :)
 
Yorumlarınızı okudum, çoğunuz filmini, oynunu vs izlemişsiniz. Evet görsel olarak da pek bir güzel oluyor tabi ki... Ancak kitabı okursanız daha da zevk alırsınız belki... Tavsiye edebilirim ben;).
 
zaten hamlet gibi bir baş yapıtı okumadan izlemeyin.hamletin 3 flim uyarlamasınıda izledim en iyisi mel gibson dı bence.ve hamlet te en sevdiğim yer'eğer biz onun deli olduğunu düşünürsek,biz ondan daha deli olmuşuzdur'gibi bişiydi.ayrıca kim var orada diyede başlar.
 
Sadece hamlet değil sahakespeare' in yüm trajedileri gerçekten "sarsıcı"dır. Roman Polanski'nin Macbeth ,Akira Kurosawa'nın Kral Lear ve Macbeth uyarlamaları mutlaka izlenmelidir
 
Geri
Üst