Röportajlar Virgin Steele Röportajı

Virgin Steele için ne söylenebilir ki? Onlar 20 yıllık müzikal yaşamlarında onlarca ilk’e imza atan ender gruplardan biri. Heavy Metal grupları içinde belki de en şanssız gruplardan biri olan Virgin Steele’in kılıcı, 20 yıldır yanlarında koşmaya çalışan balon grupların aksine hala bakire!

Tiyatro oyuncularıyla beraber sahnede opera metal yapan David DeFeis ve dadaşları bu sene 20. yıla girmelerinden ötürü piyasaya 2 tane bomba gibi best of yolladı. Bende uzun zamandır beklediğim ana kavuşmanın heyecanıyla, “fırsat bu fırsattır” diyerek David’in başının etini yedim ama istediğimi de aldım!Yıllardır bu piyasada çelik kılıçlarıyla sefere çıkmalarına rağmen, basında hak ettikleri ilgili bulamayan (Özellikle Türkiye’ de) Virgin Steele’in dahi frontmani David, benimle gelecekle ilgili çok özel planlarını paylaştı, tabii bende sizlerle...

Virgin Steele’in çelik kılıcının ne kadar keskin olduğunu, bu 20 yıllık müzikal yaşamınızı anlatan albümle ispatladınız. Peki onca dramatik ve heavy bombalarınızdan seçmekte zorlandığınız, karar veremediğiniz parçalar oldu mu?
Öncelikle çok teşekkür ederim, best of’lar için yaptığın güzel yorum için, soruna gelince; “The book of burning” için şarkı seçimi gerçekten de oldukça kolaydı ama öte yandan “Hymns to Victory” için bayağı zorlandık. Bu albümü dört ya da beş farklı yoldan yapmalıydım. En azından “Hymns to Victory” double cd olsaydı daha mutlu olurdum.

Bir metal grubu için yirmi yılı devirebilmek gerçektende çok güzel bir başarı. Sana bu yirmi yılı en iyi özetleyen parçayı sorsam ne dersin?
Tekrar teşekkür ederim dostum. Gerçekten zor bir soru. Hımmm… Bilmiyorum. Koskoca bir kariyeri bir şarkıya sığdırmak zor iş. Ama… Sanırım “ A TOKEN OF MY HATRED, KINGDOM OF THE FEARS” ya da “ EMALAITH” Virgin Steele’in müzikal kariyerini anlatan parçalar seçebilirim.

Peki yirmi yıl önce aynaya baktığında içinden bir ses “David gelecekte çok başarılı olacak” demiş miydi?
Her zaman olmasa da çok uzun bir süre müziğe dalacağımı ve müzikle iç içe yaşayacağımı biliyordum. Böylelikle daima hayallerimin peşinde koştum ve müzik yapmak için gerekli prensiplere sevgiyle tutundum. Başarılı olmakla ilgili olarak söyleyeceğim tek şey istediğimi yaptım, istediğimizi yaptık bundan çok mutluyum. Umarım her zaman böyle olur ve “biz” olarak kalırız…

Biliyorsun 2002 yılına gireli çok uzun zaman olmadı. Sence 2001 yılında Virgin Steele’in başına gelen en iyi ve en kötü şeyler nelerdi? Ve yeni yıldan ne gibi beklentilerin, hayallerin var?
2001 için en kötü şey bizi çekemeyen pisliklerin bir anda çoğalması ve planlarımı, hayallerimi sabote etmeye çalışmasıydı. Bu aşağılık insanlara söyleyeceğim tek şey “ Korkaklıklarını bir lağıma diz çöküp ölerek üstlerinden atsınlar ya da bize bulaşmasınlar”

Sence Virgin Steele’in müziğini tam anlamıyla anlatan şarkı hangisi?
Uvvv. Yine zor bir soru, bunu söylemek şarkılarımıza bir Nobel ödülü vermek gibi bir şey. Biliyorsun biz gerçek bir heavy metal grubuyuz ve yılladır sahnelerde heavy çalıyoruz bu yüzden yine “Kingdom of Fearless, Perfect Mansiens” gibi şarkıları seçeceğim.

Başlangıçtan bugüne albümlerinizde geçici müzisyenlerin çalmasına izin vermediniz. Bunun nedeni Virgin Steele’in bakireliğini korumak olabilir mi hahaha :)
Virgin Steele’in çok organik bir grup olmasını tercih ettim her zaman. Bu yüzden beni ve Edward’ı yıllardır tam anlamıyla pozitif olarak etkileyen bir kaç kişi bizde çaldı. Geçici müzisyenlerle bir problemim yok. Fakat genellikle ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda sözlerine güvenilebilir birkaç kişi ile çalışıyorum.

Peki bir Virgin Steele fanı olmanın nasıl bir duygu olduğunu açıklayabilir misin?
Hahaha güzel soru. Hımm… Ben dramatik, gizemli ve büyülü duygular taşırdım ve bu gerçekten kulağa çok pozitif geliyor.

Bir yazar olmanın yanı sıra bir tiyatro oyuncusuyum. Ve siz “ The House of Atreus part 1” çıkardığınız zaman tiyatro eğitimime devam ediyordum. Albümünüzü alıp dinlediğimde inanılmaz şaşırdım çünkü başardığınız şey benim düşüncelerimi okuyor gibiydi. Daha sonra Part 2’yu çıkarttınız, bunu muhteşem bir şovla tiyatroda da sergilediniz. Ama ben sizi seyretme şansına sahip olamadım. Ben ve benim gibi fanlar için bu şovları ölümsüzleştirmek adına bir dvd yapmayı düşünüyor musunuz?
- Hey adamım söylediklerin gerçekten muhteşem. Oyunculukta iyi şanslar Sir! Bence de “ The House of Atreus” ile tiyatronun birbiriyle uyumu çok iyiydi. Çünkü çok büyük tiyatral bir ev inşaa ettim. Babam bir tiyatro işletmecisiydi ve ablam bir opera sanatçısıydı. Böyle olunca bende dramayla ilgili bir sürü şey öğrenerek yetiştim. Ahh… Evet bunu ilk defa öğrenen sensin, tiyatral işlerimizi içeren, yanında diğer sahne performansımızı, sahne arkası ve sahne deneyimlerimizi ekleyip bir DVD yapacağız dostum.

Bunu ilk duyan kişi olmak beni ne kadar mutlu etti bilemezsin dostum. Peki babanın tiyatro işletmecisi olması senin müzikal kariyerini nasıl etkiledi David?
Babamın bu işle uğraşması benim müzikal kariyerimdeki dramatik şeylerle ilgili parçalar yazarken kabiliyetimin oldukça iyi olmasını ve belki de epik olan tüm şeyleri sevmemi sağladı.

Biliyorsun klasik bir söz vardır. “Tiyatro yaşamın aynasıdır” diye. Açıkçası çoğu zaman Heavy Metal’in de böyle olduğunu düşünmüşümdür. Peki sahnedeyken aktör ve aktrislerle beraber showunuzu sunarken hiç seyircilerinin gözlerine baktın mı?
- Evet bunu yaptım! Tüm insanlar gerçekten çok eğleniyordu ve şov sonunda yanıma gelip bana olan inançlarının, beklediğimin çok üstünde olduğunu söyleyerek ispatladılar. Bu inanılmaz ve kusursuz bir büyü gibiydi!

Mitolojiye olan ilgini duydum. Sevdiğin ve seni etkileyen kahramanlar var mı?
Oldukça fazla hemde. Bir kaçını saymaya kalkarsam “ Zeus, Thor, Athena, Homer, Euripides, Chopin, Cleopatra vs… “

Bugünlerde neler dinliyorsun?
The Cult, Beyond good & evil, Type O Negative, Temple of the dog, John Paul Jones.

Yeni hayallerin nedir? Bundan sonra Virgin Steele dinleyenleri sizden ne tür şeyler beklemeli David ?
Oldukça yoğun olacağız. Yeni bir stüdyo albüm, bir live albüm bir dvd ve… Yeni bir Metal-Opera!!! Yeni turlar!!! Dinleyicilerimiz için tüm kayıtlarımızı tekrar kaydetmek istiyorum yeni ve farklı bir karışımla.

Bu çok sevindirici bir haber. Yeni Metal-Opera’nın çıkış tarihi ve konsepti belli mi peki ?
Büyük ihtimalle 2003’de çıkacak. Şu an tamamlanması için bir çok kayıt ve diğer işler gerekiyor. Bu yüzden bu tarih biraz gecikebilir. Konusunu ise Adem’in ilk eşi Havva oluşturuyor.

Manowar’a tapan biriyim. 1987’ de “Fighting the world” turnesinde Manowar’la beraberdiniz. Adamım bir kaç şey anlatır mısın o günlerle ilgili?
Muhteşem bir deneyimdi! Manowar gerçekten çok sevdiğim bir grup ve harika vakit geçirdik. O günler gerçekten gürültülü ve gururluydu bizim için. Şu an anımsıyorum da aşırı bir heyecan vardı içimizde çünkü Avrupa’da ki ilk turumuzdu ve bir çok seksi kızı tur otobüsümüzdeki ranzama atmıştım!

Uhuhaha yakışır abimize:p. Şimdi ilginç bir soru: Daha önce konuştuğum pek çok grup sahneye çıkmadan önce bir takım uğurlu şeylerden bahsetti. Sende de var mı böyle bir takıntı. Mesela kılıcını alıp savaşçı edasıyla oraya buraya doğru sallıyor musun hahaha :)
Hehehe yok yaa. Sadece şova uygun şekilde hazırlanıp çıkıyorum sahneye…

David, daha önceki röportajında “Müzik benim dinim” demiştin. Peki senin cennetine hangi gruplar girebilir?
Belki Queen, Led Zeppelin ve Black Sabbath olabilir.

Yaptığınız sanat müzik değil de sinema olsaydı. Virgin Steele adında ne gibi bir filmle karşılaşırdık?
Önce çok canlı bir başlangıç ve ardından ateşle vaftiz edilmiş ful bir aksiyon!

Peki resim olsaydı? O zaman nasıl bir tabloyla yüzleşirdik?
- Hahaha, o zaman da tüm renklerin hakim olduğu gölgeli, kanlı bir gökkuşağıyla karşılaşabilirdiniz!

Sorularım bu kadar. Röportaj için teşekkürler. Son olarak benim eklemek istediğim; Türkiye’de sizin gibi renkli, gerçek, tavizsiz ve gururlu Heavy Metal gruplarını seven sıkı bir kitle var. Ve hepimiz Virgin Steele’i sahnede görmek istiyoruz; umarım gelecek turnenize Türkiye’yi eklersiniz.
- İlk olarak şunu söyleyeyim; bu röportaj gerçekten çok iyi oldu. Günlerdir onlarca röportaj yapıyorum ama gerçekten seninki çok özeldi. Ve son olarak muhteşem inancına, güvenine, onuruna ve desteğine çok teşekkür ediyorum. Turne konusunda da bir şeyler ayarlamaya çalışacağım.

Yayınlanma Tarihi: 15.10.2002
 
Geri
Üst