Röportajlar Yaşar Kurt Röportajı

Sokak şarkıları, Göndermeler, Reflex ve Anne gibi albümlerden sonra uzun süre albüm çalışması yapmayan Yaşar Kurt , hayranlarına yeni albüm müjdesini verdi. Yaşar Kurt ile yaptığımız röportaj sırasında yeni albüm ve merak edilenleri sorduk. Reflex albümünden, Anne albümüden, davalı şarkılarından ve yeni albüm çalışmalarından konuştuk. Kendisi de büyük bir içtenlikle yani zaman ki Yaşar Kurt gibi yanıtladı.

**Yaşar Kurt bugünlerde neler yapıyor? Bar çalışması ya da bir turne var mı ?
Y.K: Bu günlerde konserlere ve bar çalışmalarına ara verdik. Yeni albüm için stüdyoya gireceğim.Yeni albüm çalışmalarımız başladı.

**Yeni albümün tamamı sizin bestelerinizden mi oluşuyor, kimlerle çalışıyorsunuz ?
Y.K: Hayır. Yeni albümde yeni isimlerin bestelerini de yorumlayacağım. Tabi benim de bestelerim var. Yeni albüm kayıtları bittiğinde duyacaksınız. Çok güzel besteler. Şu anda web sitem’de Yoksun adlı şarkıyı dinletiyorum. Benim bestem belki onu albume koyarız.

**Reflex adlı albüm oluşturulurken bir dizi sorunla karşılaştığınız söyleniyor, Örneğin haydi Erkekler Savaşa ve Korku gibi şarkılardan dolayı hakkınızda davalar açılmıştı, kısaca açıklarmısınız...
Y.K: Evet çok can sıkıcı bir dönemdi. Korku adlı şarkım yüzünden dava açılmıştı. İki yıl sürdü dava. Zor bir dönemdi sonra beraat kararı ile sonuçlandı. O dönem studyoya pek uğramadım. Reflex bensiz tamamlandı denebilir.

**Reflex albümünde Tek başına, Durmadan, Martı gibi şarkılar Rock, İpek, Leyla Türkü ve Yaz günleri Türk sanat müziği formatında şarkılar ve tüm bunları aynı albümde topladınız. Çok farklı bir albüm ve özellikle Yaz Günleri adlı şarkınızla bu albümde ticari kaygının olmadığı görülüyor. Peki Yaşar Kurt hayranları bu albümü neden benimsememiş olabilirler ?
Y.K: Benim ama neredeyse bensiz bir albüm oldu. Yukarıda bazı nedenleri sıraladım. Ayrıca albümde ilk defa digital bir stüdyoda çalışıldı.Sound konusu pek başarılı olmadı. Bir daha digital bir iş yapmam. ama benim sevdiğim bir albüm.

**Hayranlarınızı kısmen haklı buluyorsunuz bu konuda ?
Y.K: Evet haklı sayılırlar.

**Anne adlı Karma albümü neden çıkardınız?
Y.K: O dönem sokak şarkıları ve göndermeler yasaklıydı. Yıllarca basılmadılar ve hala basılmıyorlar. İnsanlar nerede bu albümler diye soruyordu. Ben de ikisinin karışımı olan anne albümünü yaptım. Böylece şarkılar yeni dinleyicilerede ulaşmış oldu.

**Daha önce TRT ve Show TV'de bazı dizilerde rol aldınız. Tiyatrocu yönünüzde var. İlerleyen dönemlerde Yaşar Kurt'u tiyatro sahnelerinde görebilecek miyiz ?
Y.K: Çok isterim iyi bir oyunda rol almayı, ancak müzik çalışmaları tiyatroya yeterince zaman ayrımamı engelliyor. Umarım yakın gelecekte bu zamanı bulabilirim.

**Bazı hayranlarınız Korku adlı şarkıdan sonra Sıdıka da oynamanıza tepki gösterdi. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz ?
Y.K:Bence haksız bir eleştiri neden ikisini birbirine karıştırıyorlar anlamadım. Benim o şarkı'da belirttiğim 'kapat televizyonu anne' televizyonda insanların kandırılmış olmasıdır. Uyutuluyorlar. Fakat ''Sıdıka'' böyle bir çalışma değil. Eğer öyle düşünürsek bu dünyada yaşamamız imkansız olur. Çok güzel bir roldü ve yine böyle bir çalışma olsa yine oynarım. Fakat bu tür şeyler karıştırılmamalı. Yaşar Kurt hem bir müzisyen hem de bir tiyatrocu. Ben televizyona çıkarak insanları kandırmadım. Bu rolde oynamam sanırım insanlara da bir zarar vermedi. Aksine bazı mesajlar veren bir diziydi.

**Hayranlarınız size ulaşmakta güçlük çekiyorlar mı? Size ulaşmak isteyenler nasıl ulaşabilirler ?
Y.K: Tabiki internet sitesi iyi bir araç. Sınırları zorluyor. Forumları takip ediyorum ve bana gelen mailleri cevaplıyorum. Ayrıca arada bir buluşmalar düzenleyip bir kafede hayranlarımla daha doğrusu dostlarımla muhabbet ediyorum. Dileyen herkes bana web sitemden www.yasarkurt.org 'dan ulaşabilirler.

**Çok teşşekür ederim.
Y.K: Ben teşşekür ederim..

Tarih: Tarih: 02.05.2005
Röportaj: @nuwanda
 
Geri
Üst