The Village-Shyamalan

Cornflakegirl demiş ki:
İlk olarak wide awake ya da suart little gibi filmlerde izlemiş olsamda onu ilk ünlü eden film şüphesiz The Sixth Sense(6. his )dir .Daha sonrasında yine bruce willis'in başrolünde samuel l.jackson ile oynadığı Unbreakable (ölümsüz ) filmini yapmıştı iki senelik bir aradan sonra yine çok ses getiren ve başrolünde mel gibson'ın oynadığı signs (işaretler ) filmini yapmıştı ve yıl 2004 the village(köy) isimli filmi vizyonda filmi izledim herzamanki gibi sürükleyici bir senaryo ve beklenmedik bir son sanırı en sevdiğin şey seyirciye filmlerinin sonunda aaa bumuydu yani dedirtmek ;)

Buradan devam edelim Cornflake ;) Daha derli toplu olacak sanırım.
 
şimdi filmden geliyorum çok hoşuma gitti ama gidenler sakın gerilim filmi diye gitmesinler o zaman biraz hayal kırklığı olabilir gerçi bazen sıkı gerdiriyo ama...neyse film çok güzel hele o kör olan kız ivy manyak oynuyor..kısaca kesin gidin daha buraya çok şey yazabilirim ama gereksiz siz gidip bir görün bence bayağı etkisinde kaldım : )
 
bu film sadece gerilim amaçlı ya da şaşırtma amaçlı çekilmiş bir film degil bence. Son yılların amerikan politikasına göndermeler de yok değil.. Mutlaka izlenmeli, özellikle the signs rezaletinden sonra shyamalan saygınlığını tekrar kazandı diyebilirim...
 
Ya film güzel değil bence.Yani idare eder ama mükemmel falan değil.Sonları güzel ama gerisi boş yani.E ben de sadece 20 dakikasından zevk aldığım filmi iyi olarak değerlendiremem.

Tek olumlu yanı günümüz dünyasındaki bazı olayları farklı bir açıdan irdeliyor olması.Yine de tavsiye etmiyorum.
 
Bunu görmeden başka başlık açıp yazdım ama buraya da yazayım..Böyle bir filme iyi hatta çok iyi denilmesini hayretle okudum yukarıda ki mesajlarda.
 
6.His yine bundan iyidir.Gerçi o da çok hoşuma gitmemişti ama bu daha kötü.Bence hiç paranı harcama.Bu adam iyi bir yönetmen değil.Yabancılar "overrated" derler ya hani, abartılmış anlamında; öyle bir yönetmen bu da.
 
pire night ile sorunun mu var..yoksa semraTEYZE ile bir bağlantın mı!!!shyamalanın en iyi filmi..işaretler fiyasko 6.his güzel.köy mükemmel..tabi bu filme yüzeysel bakan insanlar kötü der..korku filmi fln değil zaten..korku sadece görünen..filmi derin düşünmek lzım..izleyin ve düşünün biraz..o köyün neden kurulduğunu!!!
 
allah allah zevk meselesi niye tartışıyorsunuz ki. görüşünüzü söyleyin yeter. ben çok beğendim sonlara doğru iyice sardı konu beni. ayrıca oyuncular da muhteşemdi. ben de nasıl beğenmediniz anlayamıyorum desem iyi mi? bir de ne tür filmden hoşlandığınıza göre değişir bir filmin güzelliği. m.night shyamalan zaten korku filmi çekmediğini düşünüyor hatta bir röportajından alıntı yapayım size.
Yeni filminiz "Köy"de de "İşaretler"dekine benzer korkulara eğilmişsiniz. Bir grup insan kendilerine yaklaşan ve bilinmeyen bazı yaratıklardan korkuyorlar.
M.N. Shyamalan: Filmlerimi bu bakış açısıyla ele almıyorum. Benim için "İşaretler" bir ailenin kendisini toparlaması ve nihayet herkesin diğeri hakkındaki fikrini dile getirebilmesi üzerine bir film. "Köy" ise hepimiz için önemli olan bir anlama biçimi üzerine. Bu filmde aşkın ve güven duygusunun doğaüstü gücünden ve onun yapabileceği şeylerden bahsetmeye çalıştım. Şu ana kadar tek bir korku filmi bile çektiğimi düşünmüyorum.
 
korku filmi beklentisiyle gidilmemesi gereken, yavas tempolu bir film. izledigim en iyi filmler arasina sokacak olmasam da fena degil, izlemeye deger bir film. özellikle oyunculari oldukca basarili.
yalniz bazi sahnelerde yukardan mikrofon görünüyordu... ona acayip sinir oldum.


ivy'nin kirmizi çiçekler arasinda durdugu yukardan çekim yapilan sahneyi çok begenmistim. kirmizi rengini sevenler özel olarak izlesin bence.
 
***Filmin sonu ile ilgili bilgi içeriyor,gitmeyen okumasın***:)

Tiyatroya bu kadar yakın bir sinema filmi izlememiştim sanırım...Bu özellik çok hoşuma gitti...Oyunculuk ve yönetmenlik gerçekten iyiydi,bu konuda shyamalan'ın beni yanıltacağını zaten sanmıyordum...

Ancak senaryo çok zorlamaydı...Çok daha iyisini yazabilir O...Yine de canavarların olmamasına çok sevindim,çünkü biliyorum ki daha film başlamadan asla ne göreceğimizi shyamalan'ın filmlerinde bilemeyiz...

Sonuç:Hayranı olduğum bu adamın izlediğim en zayıf filmiydi...Ama izlediğim filmler içinde mutlaka yeri çok daha yukarılarda olacak....
 
Geri
Üst