The Village-Shyamalan

hiç beğenmedim. 6.histen sonraki filmlerini zaten sevmedim bu yönetmenin. filmin hoşuma giden yanıları, kör kız ivy'nin tek başına olduğu sahnelerdi.
 
Daha yeni izleme sansi buldum ve begendim ben. Shymalan`in altinci histen sonra en iyi filmi bence. Sonunu arkadas söylemisti ve cok kolay tahmin ettim sonunun ne oldugunu. Bir film izlerken sonunda supriz bir sey oldugunu bilmeden izlemen lazim yoksa butun film boyunca o suprizi bulacagim diye filmi izleyemiyorsun :) Ayni sekilde Saw`da olan suprizide bulmustum :) Senaryo falan cok hostu ve oyuncularin performansini gercekten cok begendim ve özellikle Adrien Brody. Cok severim zaten kendisini ona bakinca kendi acimdan umut duyuyorum nedense :) Arkadas bana bir son anlatmisti ama yalan söylemis öyle bir sey olmuyor :)

Sevmeyen arkadaslar neden sevmemis anlamis degilim ve yuz defa söyledim herhalde bir filmi sevmedim derken neden gösterirseniz sevenirim ben. Bence oyuncular super,kurgu super,senaryo fena degil ve tipik bir Night Shyamalan filmi. Ben sahsen herkese tavsiye edebilirim....
 
sevmedim sebep hikaye hiç inandırıcı değil inandırıcı olmama sebeplerinine girmiyeyim yazmakla bitmez sonra işlenişi senaryodan bile kötü yaf hikaye boş bari inandırıcılığı sağlamak için bişeyler yap ne gezer, oyunculuk sigourney weaver (Liteunant Ripley(Alien)) adrien brody vs zati başarılılı olmaması diye bişi söz konusu değil ama film i onlar bile kurtaramamış
 
ben beğendim yaw :S teknolojiden ve manyak insanlardan kurtulmaya ve saf insanlığı kurtarmaya çalışan insanları anlatıyo, ayrıca buna benzeyen bi film daha görmedim (böle bi konuyu işleyen). bence çok orjinaldi.. sevdim yani ben:S
 
Son sayfadaki "beğenmedim" yazılarını okumasam"acaba bende mi bi problem var" diycektim neredeyse. Shamalayan mı şebelek mi nedir biraz aşsın kendini artık. Ancak bu kadar populist olunabilir.
Adam resmen yalancı çobana döndü be... Artık her filmini acaba bu nasıl sürpriz bir sonla bitecek diye kasılarak izler oldum.
Senaryoyla keyfine göre bizi bi şeylere inandırıyo, sonra "aaaaa ne ilginç bi sooooooon" dedirtmeye uğraşıyo. Ben yemem artık...
Ayrıca hiçbi filmin temel kurgusunda sağlam örülmüş bi senaryo da yok bence. Kendince zekice bi fikir bulup bütün kurguyu onun üzerine oturttuyo. Nenem de yazar öyle senaryo...
Yiğidi öldür(gebersin)hakkını yeme. Köy'deki oyunculuklar şahane, süper...Şebelek hariç tabi...
 
hayatımda gördüğüm en kötü film...gidişatı öncedn hissediyorsun filmde..herkesin yazabileceği türden bir senaryo...shymalan seyirci şaşırtacağını düşünmüş ama çok yanılmış bence...
 
hasickteareya demiş ki:
burda yazılanları okudum ve gerçekten k.çımla güldüm.... bu kadar iyi bi filme bunarı demeniz gerçekten çok ürpertici..... bu kadar düz mantık..... . yazık...

Daha sonrakilere saygı duyarım, fakat özellikle bu yazıdan sonraki mesajımı silmenizi pek doğru bulmadım. Bundan sonra bu hassasiyeti diğer tüm yazılarda da göstermenizi bekliyorum.
Daha önce, konularla çok daha alakasız sohbetler gördüğümü de belirtmek zorundayım.
Saygılarımla...
 
Finali olmasa bir ise yaramayacak olan film.Tamam iyi düsünülmüs ama finalde patlaticam diye filmi bu kadar kasmak artik kendini tekrardan baska birsey olmaz Shamalayan icin.Film demek final demek deil.
 
ya olay tamamen odaklanma ile ilgili.hayatımın filmi olan(kendi dalında)BLAIR CADISI filminden sonra dediler ki o filmden etkilenen bu filme doktorla gitsin felan.ya yuh bu kadar kötü yorum olur!filmden tek kelimeyle tiksindim.sıkıntıdan kramplar girdi heryerime.dediğim gibi tamamen yanlış odaklanma nedeni bunun.daha sonra filmi düşünmeye başladım ve şu an filmin iyi bir film olduğu kanısındayım.çok saf bir aşk hikayesinin yanında aslında günümüz dünyasının etik yanını bir yönden eleştiriyor gibime geldi.
 
böyle senaryoyu ninem de yazar, herkesin yazabileceği türden bir senaryo diyen arkadaşlar merak ediyorum bundan iyi senaryo çalışmalarınız mı var? yani varsa ve bunu izleme şansımız olmayacaksa üzülürüm yani. değerlendirin bence. böyle eleştiriyorsanız mutlaka daha iyilerini yapıyor olmanız lazım.
 
Dogville gibi bu da çok iyi bir film. Utopia irdeleniyor utopia'nın da sakıncaları. Böyle bir yer yapmak orada yaşamak. Güzel ve çok zekice bir senaryo. İzole bir yaşamı tercih edenler bunun nedenleri .

Ben Signs'ı sevmemiştim. 6. His güzeldi bu da güzel. Bu Hintli vatandaş seyrek yapıyor ama iyi yapıyor.
 
İlk önce şunu demeliyim, "film çok kötü", "film çok iyi" gibi kestirip atılmış yorumlar, benim için boş laftan ibaret. Bu önermeleri dayandıracak bir devam yazmassanızda öyle kalacak gibi. "Filmi beğenmedim, çünkü...", ya da "beğendim, ama..." şeklinde bir tavır bu forumda saygı görür diye düşünüyorum.

Benim izlediğim "en harika filmlerden" biriydi. Hatta bence Shayamalan'ını en iyi filmi. Bu adam bence, sinema tarihinde, "en iyi son yazan" adamlardan biri. Zaten bir insan, sonunu bildiği bir şeyi neden izlesinki ?

Sanırım filmi beğenmeyen arkadaşlar, filmin anlatmak istediğini tam olarak kavrayamamış olabilirler. Film korku, ya da gerilim filmi değil çünkü. Zaten Shayamalan hiç bir zaman korku filmi çekmedi. Bunu söyleyen bizzat kendisi.

Bir kaç arkadaşla beraber izledim, ve aralarında filmi anlamayanlar oldu. Özellikle filmdeki "zaman aralığı"na vurgu yapmak istiyorum. Asıl can alıcı nokta burası. Filmin başından itibaren, hangi zamanda geçtiğini kafanızda canlandırmazsanız, filmin sonunda "bu ne biçim film" deme ihtimaliniz o kadar artar. Ki Shayamalan, bu konu özellikle anlaşılır olsun diye, filmin giriş sahnesindeki "mezar taşına" dikkat çekiyor. Keşke böyle ucuz bir numara yapmasaydı diyorum, kendimce. Yani filmdeki en önemli konu bence "zaman" olgusu. Asıl vurucu nokta bu. Ama filmin anlatmak istediğinin bununla hiç alakası yok. O da ayrı bir mevzu.

Bir de senaryoda bence hiç boşluk yok. Filmde "bu nasıl olur" diyebileceğiniz hiç bir şey bırakılmamış. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.

Bence harika bir film. Shayamalan, akıllara zarar bir adam.
 
Shyamalan hiç korku filmi çekmediğini mi söylemiş? Benim Cine 5 te izlediğim orjinal röportajında ise, "Ben hep korktuğum şeyleri filme çekiyorum. Sonuç olarak ta çektiğim şeylerden de kotkuyorum. The Village filmi de beni fazlasıyla korkuttu" diyordu. Bu iki anlama çıkabilir:

1- Ben korku filmi çekiyorum. Hatta o kadar iyi çekiyorum ki, kendi filmlerimden bile korkuyorum.

2- Ben ottan boktan korkuyorum
 
Geri
Üst