Bozbaykuşlar

Sanırım İ.B.B takımından daha önde giden bir taraftar grubu var.Hiç sevmediğim belediye takımlarına karşı içimde bir sempati olurşturdular.Birazdan onlarla birlikte maç izlemey gideceğim gitmeden başlıkta bulunsun burda dedim :)
 
Valla bu konu çok dallı ve budaklı bir konu bence. Elimden geldiğince değinmeye çalışayım zira biraz ortadayım.

Eğlenceliler, evet. İnciden gelen ayrı bir duruşları ve espri anlayışları var, evet. Bursa'da açtıkları "ofsayt", "lütfen sessiz olun vizeler yaklaşıyor" ve "maç Trt'de izlenir, öyleyse bizim burada işimiz ne?" pankartlarına çok güldüm, evet. Ama bunların hiç birisi bu insanlara %100 olumlu yaklaşmamı sağlamıyor. Neyin peşinden koşuyorlar? Diyeceksiniz ki eğleniyorlar ve eğlendiriyorlar, gerisi de kimseyi ilgilendirmez. Ya tamam da, bu mu yani tribün? Bundan ibaret mi? Elinde dönerle gezip kafa patlatmak da değil tribün tabii ki, ama burada bir içi boşluk var arkadaş, bana samimi gelmiyor.

Bana açık açık diyebilir mi burada herhangi biri; bu adamlar yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor'u tutuyor, başka takım yok akıllarında ve gönüllerinde diye? Böyle bir şey olabileceğini düşünmüyorum. Ha, taraftarı olan takımlarda da herkes arma aşkıyla gelmiyor tribüne, çayına çorbasına bakan var elbette, eyvallah. Ama belirli bir mentalitenin tribünlerde vücut bulmuş hali olarak takılıyorlar. Zararları yok, anladık tamam. Ama ben bu rant kapısı kulübün; nice çınarlar amatöre düşercesine süründüğü ortamda bunları yaşamasını açıkçası içime sindiremiyorum. Belediye'nin işi bu değil, bu olmamalı.

Dolayısıyla olayım Bozbaykuşlardan çıkıp, İBB denen oluşuma geliyor belirli bir noktadan sonra. Bakın, teknik kadro ve futbolcuların emeklerine saygım var. Hepsi, çok aşikar ki, işlerini iyi yapan insanlar. Bu yüzden de işsiz kalacak değil hiç birisi. Ama ben, kendi çapımda, şu başarıları bu sportif oluşum altında yaşayacaklarına; Göztepe, Kocaelispor, Sakaryaspor gibi cefakar ve geniş kitleleri peşinden koşturan kulüp formaları altında yaşamalarını isterdim. Şimdi kupayı alma ihtimalleri de var, Beşiktaş'a ters gelen bir takım malum.

Peki kupayı alıp Avrupa'ya giderlerse ne olacak? Kusura bakmasın kimse, bana çok eğreti geliyor. Sonra, Kayseri'de 16 bin-16 bin yarı yarıya durumu var, orada ne olacak peki? Evet belki çoğu şeye taraftar açısından bakıyorum, çünkü büyük ölçüde taraftardır bir kulübü "camia" haline getiren. Benim gözümde bu kulüp bir rant kapısıdır, daha ötesi değil. Çok da güzel kılıfları var, sporu destekliyoruz diye. Belediye, sporu desteklemek için kendi armasını oluşturmak zorunda değil. Adamlar internet ortamında yaygınlar zaten, bakıyorum konusu açılan foruma da hemen damlayıp benim yaptığım gibi olumsuz eleştiri yapanlara cevap veriyorlar. Maazallah, aklıma gelmiyor değil, yarın öbür gün kansızın biri çıkıp da kalçasına takabilir bu çocuklardan birisinin.

Bu pankartları ve deplasmanları kendi ceplerinden mi yapıyorlar acaba, merak ettiğim bir konu da bu...
 
Emrah; bunu bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı açıkladı: "herşeyi kendi ceplerinden yapıyolar" diye. Sadece kombineler konusunda "öğrenci indirimi" istemişler o kadar geri kalan atkı, forma, takım taklavat vs hepsini kendileri karşılıyolarmış.

Sözün özü; tribün kültürüne farklı bi boyut kazandırdıkları kesin ve inanılmaz güldürüyolar hatta bi röportajda futbolcunun teki; "yedek kulübesi, tribünlerden daha kalabalık o yüzden gol atınca kulübeye koşuyoduk ama şimdi direk tribüne yöneliyoruz" demişti aflkjdlsajdlsa.

(Ha bu arada bundan daha 3-4 hafta önce otobüsle arkadaşımla bi yere giderken bunun muhabbetini yapıyoduk ve tam o anda Boz Baykuşlar'dan bi tane eleman muhabbetimiz esnasında aramıza girdi ve inanılmaz eğlendik. Gelecek sezon 1 maçta olsa panpalarımla Olimpiyat stadına gitmek isterim.)

Aha bu futbolculardan;

http://vimeo.com/23480934

Buda ne kadar çoğaldıklarının göstergesi (Hollanda Milli Takım tribünü mübarek);



NAPAK, İNANAK MI PANPA?:D
 
Panpalarına sor bakalım, yarın AKP kesik yer de iktidardan düşerse, hangi takımı tutacaklarmış... Ya da şu anda ikinci takımları hangileri?

Ya bırak allasen Serdar, Yoğurtçu'ya gelsen bizimle ve Vamos'la da eğlenirsin. Tribüne yenilik getiriyorlar, buna bir lafım yok, eyvallah da... Neyse, "davalarında" başarılar deyip kenara çekilmek düşer bize.
 
Valla o kadarıyla ilgilenmiyorum Emrah, bilemiyceam. Ben sadece işin eğlencesindeyim.

Vamos'u tüm tribün gruplarından ayrı tutuyorum, ayrı bi sempati söz konusu:D
 
Geri
Üst