Tellerin Hepsi Farklı Yükseklikte

Gitarım jackson dk2 üzerinde FR lisanslı köprü var. 2. el aldım gitar ayarsız olarak geldi sorun şu ki bazı teller diğerinden alçakta veya yüksekte. Saddlelar birbirinin aynısı fakat farklı yükseklikteler bunları nasıl aynı hizaya getirebilirim?
 
Getiremezsin, ki getirmemen de gerekir, tellerin klavye radiusuna göre sabit yüksekliktedir. Hepsini ya aynı miktarda alçaltırsın ya da aynı miktarda yükseltirsin.
 
hocam hemen konuya el atayım floyd rose da saddle lerin hepsi her model için aynı değildir yaşadığın sorun floyd rose in en büyük ve ince en zor çözülen yöntemidir. Saddlerin telle buluştuğu kısımda sıkıştırma işlemi yaparken saddle in altı ile fr nin tabanını birbirine öpüştüren ara da kalan l şeklinde bir metal vardır onu da sabitlersin yani daha açıklayıcı olursam saddle da telin oturduğu kısımda aşağıya doğru uzanıp belli bir yerde l gibi kıvrılan ve tabanla teması sağlayan l şeklinde ufak bi metal vardır. Bu sustain için aşırı derecede önemlidir temas eğimli olursa tam öpüşme olmazsa ses kötü çıkar. Bu metal bazı saddle lerde saddlenin tabanından direkt kıvrılır ve saddle kaynaklıymış gibi dururken bazı saddlerde ise dışarı çıkmış olabilir. Saddle nin oyuğuna tornavidayı sokup birazcık tokmaklarsan o l şeklindeki metalin dışarı doğru uzamasını sağlayabilirsin bu işlemi düzgün yaptıktan sonra seviyeyi ayarladıktan sonra teli sıkıştırıp uygun entonasyonda saddle yi sıkışmış telle beraber köprüye takarsan daha iyi olur çünkü seviyeyi ayarladıktan sonra teli takmaya kalkarsan l şeklindeki metali kaydırıp tekrar ayarı bozabilirsin bunu aynı şekilde 5 diğer saddle de yapmalısın unutma hepsini aynı seviyede yapman aynı yüksekliği vermez aslında her saddle farklıdır saddle leride sakın sırasını karıştırma tellere göre ezildiği için saddle in alaşımı kalın mi taktığın saddle si telinde akort kaçırır. Bi sorun olursa yazarsın yine
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Sağolun :) Gitarı ayarlatmak için müzik markete bıraktım durumu belirttim ordan sonuç alamazsam dediğiniz şekilde denerim :)
 
Ben de bir başka ihtimali yazayım; çok eskiden bu hatayı yapmış birisi olarak:) Eğer Floyd Rose saddle kısımları eski sahibi tarafından yerinden sökülüp tekrar takılmış ise (temizlik amacıyla vs...) bu sorun ortaya çıkmış olabilir. Çünkü o saddle parçalarının hepsi yine aynı telin hizasına takılmalıdır, yani sol telininki re teline, re telininki de bilmem nereye takılmış ise bu durumda arada eşitsizlik meydana gelir:) Eğer sorun sadece bundan ibaret ise saddle parçalarını doğru şekilde yerine yerleştirmek yetecektir. Bunu da göz kararı ile (hepsini yan yana koyup bakarak) yapabilirsin.
 
Büyük ihtimalle saddlelar çıkartılıp yeniden tremoloya takılmış. Her saddleın kendi yeri vardır - fretboard radius ayarı için kalınlıkları farklıdır- saddlelar aynı yere takılmadığı için de yükseklikleri farklı olmuştur. Hepsi çıkarılıp sırayla takılmalı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Gitarı ayarlatmaya vermiştim 1 hafta önce bugün gittim baktım her şey tamam ama saddle lardan biri farklıydı o saddle da akord ta sorun çıkartıp teli atıyormuş

http://www.enstrumanmarketi.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30676 Burdaki saddle dan alsam tam uyum sağlarmı yükseklik vs sorun çıkar mı? Burda hangi tel için olduğu belirtilmemiş :S

Bu da köprünün temsili resmi. Köprü Low Profile JT580 LP olarak geçiyor, saddle Black LOW-PRO #1 SADDLE for FLOYD ROSE TREMOLO olarak geçiyor low profile kısmı tutuyor :D
http://audiozone.dk/images/tip/jt580lp-01.jpg
 
O resmi koymasaydın boş yere para harcayacaktın kardeş.

Senin saddle a ihtiyacın yok büyük ihtimalle: Şöyle ki,

Sol telinin saddle ı çok geride duruyor, yerinden çıkmıştır. Çok geri alınca saddle rayı biter, yerinden yükselir. Onu iki milimetre öne alırsan yerine oturur. Entonasyona yeniden bakman lazım tabi ancak kesinlikle YENİ TAKIM tel kullanarak yapmalısın, yoksa entonasyon asla yerine oturmaz. Eski tellerle entonasyon olmaz, kaçar. İstersen tüm eski tellerin entonasyonuna bak, yeni teller al, yine bak. Çok fark göreceksin.

Saddle alma, önce yeni takım tel ile yeniden ayar yap ya da yaptır. Ayrıca yine bir iki milimetre oynatma gerekiyorsa bunu tremolo yaylarını çok az çektirerek yapabilirsin, o saddle yine geri çekilmiş gibi yerine oturacaktır.
 
Hocam o resmi netten köprüyü göstermek için koymuştum şu an benim gitarım ayar yaptırdığım yerde duruyor gelince resmini koyarım olmazsa. Ordaki abi yeni saddle bulamazsak içindeki parçayı çıkarıp telin topuzunu kesmeden sıkıştırırız çok sağlıklı olmasada idare edersin dedi.
 
Geri
Üst