The Others

Alejandro Amenábar'ın yönetmenliğini ve müziklerini yaptığı, senaryosunu yazdığı bir korku/gerilim filmidir. Çıkış tarihi 2001'dir.

Nicole Kidman(Grace) ve Fionnula Flanagan(Bertha Mills), oynadıkları karakteri başarılı bir şekilde yansıtmışlardır bana göre.

Ayrıca, filmin elde ettiği hasılat ciddi anlamda yüksekti.Bu sayede, yapımcılarına iyi para kazandırmıştır diye düşünüyorum, (bu yapımcıların arasında Tom Cruise'da vardır).
 
filmi bi de şu gözle izleyin... tamamen doğal ışıklar kullanılmış ki bu durumda o şömine başı olayı falan fazlasıyla önemlidir... ayrıca hiç ses efekti de yok... tamamen doğal sesler...
 
donjuanonur demiş ki:
hangi kağıtları ya.filmi unutmuşum.du bi izliyim.
hani bisürü korkunç insan ruh çağırırken bu sinirleniyo napıyo bunlar diye.(daha doğrusu bunları ruh falan sanıyo) sonra ruh çaarırken kullandıkları kağıtları savuruyo masadaki.sonra görüntüde gidiyo nicole k. ölü olduğu orda anlaşılıyo ya..

anlatsaydım filmi :LOL:
 
Nicole Kidman'a hasta olduğum filmdir. Aktris, burda orta yaş kadınının ne kadar da güzel olabileceğini kanıtlamıştır.

Filmi televizyonda izlemiştim (17 veya 18 haziran) ama filmin asıl olayı (burda söylemeyeyim) beni hayal kırıklığına uğrattı. Aslına bakılırsa aklımın ucundan geçmemişti ama karşı karşıya kaldığımda "içine etmişsiniz filmin" dedim.

Herşeye rağmen Kidman'ı izlemek çok hoştur bu filmde.

Korku olayına gelince, korktuğumu söyleyemem, karanlık odada tek başıma izlemiş olsam bile.
 
zaten insan korkmuyor filmde... geriliyor... özellikle de pianonun bulunduğu oda, kapının açılıp kapanışı falan sahnesinde... bir haltlar dönüyor ortalıkta, ama anlayamıyorsun... filmin sonunda feci bir allak bullaklık yaşıyor insan... güzel filmdi.. hem de çok... nicol kidman'a saygımın ve sevgimin artmasında büyük yeri olan filmlerden biriydi...
 
Korku/Gerilim filmlerini sevmem pek. Seyrederken de elimde bir kitap, gazete vs olur mutlaka. Böylece bazı sahnelerde kitap okuyormuş gibi yaparım:) Others da bu tarz filmlerden biriydi benim için. (Bir diğeri de "They"di.) İzlerken çoğu yerde ekran yerine elimdeki National Geographic'in resimlerine baktım. Ne yapayım dayanamıyorum:) Neyse izlediğim sahneler itibariyle sıradışı bir gerilim filmiydi. Baya germişti beni de. Bir yerlerden gelen sesler, birileri ortalıkta konuşuyor ama kim bunlar, kim hayalet, kim gerçek? Bir dolu soru kafanızda. Ben hizmetçilerden şüphelenirken ortaya çıkan asıl evsahipleri ve filmin sonundaki satılık ilanıyla klasik "bu korku burada bitmez" edebiyatı... Bunun dışında film biraz da 6. His'si çağrıştırıyor sanki. Nicole'ün oyunculuğu da ayrı bir başlık konusu bile olabilecek kadar iyiydi şahsi görüşümce.
 
Film için berbat diyenleri dinlemeyin arkadaşlar. Bulun, izleyin, kendiniz karar verin. Ben nice filmler okudum, duydum "berbat" diye nitelendirilen. Sonradan izlediğim zaman, bayılmışımdır çoğuna...
 
hiç kan göstermeden korkutup geren etkileyici bir filmdi bence...
sonu sürprizli filmler furyasına dahil edilebilecek bir filmdi.
ben en çok piyano çalan odaya nicole kidman'ın girmeye çalıştığı sahnede gerildim...
 
bu filmde korkutucu içerikli bir şey bulamadım ama gerilim sahneleri gerçekten güzeldi.aslına bakılırsa filmi biraz konsantre olup izlemeli ki aslında başında anlayabiliriz filmin sonun(ya da süprizi mi demeliyim :) ama söylemiyorum ki izlemeyenler bilmesin!)
gerçi ben de filmin sonunda anladım neyin ne olduğunu ama kurguyu iyi takip ettiğiniz taktirde her şey ortada.
bu arada "DVD" dergisi bu ay 'the others'ın dvd'sini hediye ediyor.

saygılar&sevgiler...
 
Geri
Üst